مشاهده رپورتاژ آگهی

اگر قصد خرید کنتاکتور را دارید، بهتر است ابتدا با انواع آن، ویژگیهای هرکدام و نحوه عملکرد آنها آشنا شوید. به وسیله کنتاکتور و با استفاده از خاصیت الکترومغناطیس آن، قطع و وصل یا به طور کلی تغییر اتصال مدارات انجام میگیرد. به طور کلی کنتاکتورها، سه کنتاکت اصلی و تعدادی هم کنتاکت فرعی دارند. در ادامه، به معرفی انواع کنتاکتور و توضیح کاربرد هر کدام خواهیم پرداخت.
آنچه باید درباره انواع کنتاکتور و کاربرد آنها بدانید
کنتاکتورها برای جریانهای AC و DC به صورت جداگانه ساخته میشوند. پس به عبارتی دو نوع کنتاکتور داریم که تفاوتشان در نوع جریان عبوری آنهاست. در هر کنتاکتور، پنج جریان نامی تعریف میشود. جریان دائمی، جریان هفتگی، جریان شیفتی (هشت ساعتی)، جریان اتصال کوتاه و جریان کار نامی. البته در کنتاکتورهای AC یک حلقه اتصال کوتاه هم وجود دارد که برای جلوگیری از لرزشهای حاصل از فرکانس برق استفاده میشود.
در شرایط کار عادی و در زمان نامحدود، جریان دائمی که با Ith2 نشان داده میشود، بدون قطع شدن از کنتاکتها عبور میکند. این جریان نبایست حرارت غیرمجاز تولید کند و نیاز به تعمیر و سرویس کردن داشته باشد. از طرفی جریان هفتگی که با Ith1 شناخته میشود، در شرایط نرمال، با هفتهای یکبار اتصال از کنتاکتها عبور میکند.
جریان اتصال کوتاه، حداکثر جریان در لحظه اتصال کوتاه است که میتواند باعث آسیب به کنتاکتور شود. این جریان را با I5 را نمایش میدهند. از طرفی جریان کار نامی، جریانی است که شرایط استفاده از کنتاکتور در رابطه با نوع و مقدار ولتاژ بار را بیان میکند. به طور مثال، اگر این جریان دائماً از کنتاکتور عبور کند، مقدار Ie که همان جریان کار نامی است، با مقدار جریان شیفتی برابر خواهد شد.
شما برای خرید کنتاکتور باید بسته به نوع مصرف و شرایط کاری که دارید، نوع مناسب را انتخاب کنید. قدرت و جریان عبوری مشخصی برای ولتاژهای مختلف در کنتاکتورها تعبیه میشود. به همین خاطر در هنگام خرید میبایست به مشخصات مدل کنتاکتور انتخابی دقت کنید.

چگونه کنتاکتور مناسب انتخاب کنیم؟
اول از همه باید مشخص کنید که نوع سیم پیچ انتخابی شما کدام است. یعنی کدام نوع AC یا DC برای کار شما مناسب است. به علاوه مشخص کنید به چه ولتاژ مدار کنترلی نیاز دارید. برای عملکرد AC باید فرکانس درست منبع تغذیه انتخاب شود و اگر انتخاب شما عملکرد DC باشد، باید توجه کنید که آیا گزینه مصرف توان پایین را هم نیاز دارید یا خیر.
مورد بعدی که باید در هنگام خرید کنتاکتور در نظر بگیرید، انتخاب کنتاکتهای اصلی است. اینکه تعداد حالتهای باز معمولی یعنی N/O و یا بسته معمولی یعنی N/C چقدر است. حد مجاز جریان سوئیچ یا همان آمپر چه میزان است و در نهایت چه میزان ولتاژ AC یا DC نیاز دارید. برای انتخاب کنتاکت کمکی هم این نکته را مدنظر داشته باشید که جریان مجاز کنتاکت کمکی لزوماً با جریان مجاز قطبهای اصلی برابر نیست. پس در صورت نیاز، از انواع کنتاکتور یا تأخیر زمانی استفاده کنید.
موارد دیگری مانند دمای محیط، طراحی مستقل یا ماژولار کنتاکتور و استفاده یا عدم استفاده از رلهی قفل داخلی، رله لچ، محفظهها، تایمر و ... نیز میتواند در خرید شما موثر باشد. در صورتی که نیاز به راهنمایی در زمینه سفارش و خرید کنتاکتور داشتید، میتوانید با همکاران پشتیبانی ما در ژرمن الکتریک در تماس باشید.