اهمیت دستگاه سختی گیرآب :
دستگاه سختیگیر آب که در قسمت قبل به توضیح در مورد آن پرداختیم یکی از تجهیزات بسیار کاربردی تصفیه آب به خصوص در سیستمهای تصفیه آب ورودی ساختمان و البته صنایع مختلف است که به وسیله فرآیند تبادل یونی، عوامل ایجاد سختی آب مانند کلسیم و منیزیم را از آن حذف میکند. هدف استفاده از سیستمهای سختیگیر، حذف مشکلات شایع به وجود آمده توسط آب سخت می باشد. همانطور که می دانید سختی آب سبب ایجاد رسوب در سیستم لوله کشی شده که نتیجه آن گرفتگی لولهها و کاهش فشار آب است. سختی آب همچنین سبب کاهش چشمگیر طول عمر وسایلی نظیر ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، دستگاههای قهوهساز و نیز یخساز میشود. مشکلات ایجاد شده در اثر سختی آب با افزایش درجه حرارت آب بیشتر بروز پیدا میکنند. هرچه درجه حرارت آب بیشتر باشد، رسوبات ناشی از کلسیم و منیزیم موجود در آب بیشتر میشوند.بهترین پیشنهاد برای جلوگیری از وقوع این مشکلات خرید و نصب یک دستگاه سختی گیر متناسب با نوع کاربری می باشد. شما می توانید جهت سفارش و خرید سختی گیر مناسب با کارشناس فروش شرکت مهتاب گستر تماس گرفته وضمن اطلاع از مشخصات دستگاه از قیمت سختی گیر مطلع شوید.
شاید اولین سوالی که در ذهن شما ایجاد شود ، این باشد که سختی آب چیست؟ و چه میزا ن سختی درآب موجب بروز مشکلات فوق می شود . آب سخت آبی است که محتویات معدنی زیادی دارد. این آب میتواند در صورت مصرف کم اثرات مفیدی بر سلامتی انسان داشته باشد اما در طولانی مدت برای سلامتی انسان بسیار مضر می باشد. همچنین سختی موجود در آب مشکلات زیادی را برای سیستمهای خانگی و صنعتی به وجود میآورد.در زیر به چند مورد آن اشاره خواهیم نمود.
مشکلات ناشی از سختی آب :
بدون سیستم سختیگیر، ماشین های لباسشویی برای از بین بردن لکه لباسها نیاز به مواد شوینده بیشتری دارد. ظروف شسته شده توسط ماشین ظرفشویی همواره لکه دارند. دوش حمام رسوب گرفته و شامپو و صابون به سختی در آب حل میشوند. حال شما تصور کنید تمام این مشکلات در ظرفیت های بالا تر مانند هتلها ، مراکز تجاری وتفریحی ، مجموعه های تولیدی و...چی میزا ناشکلات در سیستم می تواند ایجاد کند.در ضمن اسیب های جسمی مانند استحمام با آب سخت سبب خارش و خشکی پوست و همچنین ریزش مو میشود. مشکلات ناشی از آب سخت بسیار فراوانند که برای حل آنها نیاز به صرف وقت و هزینههای بسیار زیادی است؛ ولی بهترین را برای جلوگیری از این موارد همان طور که پیش تر عنوان کردیم خرید ونصب یک دستگاه سخت گیر می باشد.
مشکلات ناشی از سختی آب در سیستم لولهکشی و دیگهای بخار :
آب سخت میتواند منجر به کاهش عملکرد دیگهای بخار و همچنین افزایش هزینههای تعمیر و نگهداری آنها و نیز سیستم لولهکشی خانه شود. کلسیم و منیزیم عامل سختی آب در صورت رسوب در لولهکشیها و یا دیگهای بخار موتورخانه میتوانند میزان جریان خروجی آب از شیرهای حمام، دستشویی و آشپزخانه را کاهش داده و ممکن است کار تا جایی پیش رود که تعویض لولهها در سیستم لولهکشی ضروری باشد. ایجاد رسوب در لولهکشیها میتواند هزینههای ناشی از مصرف آب و انرژی یک خانوار را تا ٪۲۵ افزایش دهد.
روشهای حذف سختی یا سبک کردن آب :
1-جداسازی املا ح کلسیم ومنیزیم بااستفاده ازموادشیمیایی
2-تبدیل املاح کلسیم ومنیزیم به سدیم
3-استفاده از دوروش بالاباهم
4-روشهای مغناطیسی
چهاراصل در فرآیند سبک سازی آب سخت :
1-محاسبه میزان موادشیمیایی مورد جهت سختی گیری بادردست داشتن اطلاعات لازم ازآنالیز کامل آب
2-امکان مخلوط نمودن سزیع آب سخت وموادشیمیایی
3-سنجش میزان زمان لازم جهت رسوب وته نشینی کامل رسوبات
4-جداسازی آب صاف شده وآماده نمودن جهت عملیات بعدی
شیوه سختی گیری آب به روش صنعتی :
1-سختی گیری رزینی (تبادل یونی )
2-فیلترکربن
3-اسمزمعکوس یاآب شیرین کن
4-سختی گیری الکترومغتاطیسی
5-سختی گیری الکترونیکی
مشخصات فنی دستگاه سختی گیر رزینی مهتاب گستر:
1-استفاده ازپوشش FRPبرآبهای دارای خورندگی بالا ومناطق با رطوبت بالا
2-بدنه خارجی دستگاه ازجنس FRP یاورق کربن استیل
3-تولیددرسه نوع دستی ،نیمه اتوماتیک وتمام اتوماتیک
4- لوله کشی ازجنس UPVC ،گالوانیزه ،پلی اتیلن
5-جنس مخزن آب نمک پلی اتیلن می باشد.
6-ظرفیت تولیداز 30000کیلوگرین تا300000کیلوگرین
7-استفاده از رزین های بسیارمرغوب (پرولایت ، رزین آکوالایت و یا هیدرولایت )
ساختمان واجزای سختی گیری رزینی :
مخزن اصلی سختی گیر
مخزن آب نمک
شیر سلوییدولو
شیرهواگیری
شیرنمونه برداری
نازلها
شیرمسیرورودی آب نمک
شیرآب مسیرورودی
شیرتخیله وشسشتو
شیربکواش
گیج سنجش فشارآب درون مخزن سختی گیر
رزینهای کاتیونی یا آنیونی