userinfo close

  ,

قران سفره ی اسمانی برای زمینیان


qoranasemani

تاسیس: 3 مهر 1386  پروفایل کلوب
مدیر کلوب: مدیر کلوب قران سفره آسمانی برای زمینیان - معاونان
«بسم الله الرحمن الرحیم» قران کریم یکی از ثقلین است دوستان گرامی همت کنیم این کتاب آسما ادامه »
«بسم الله الرحمن الرحیم»

قران کریم یکی از ثقلین است
دوستان گرامی همت کنیم این کتاب آسمانی را بیشتر بشناسیم
التماس دعا
 

لیست بحث ها

  عناوین بحث ها ارسال کننده پاسخها بازدید بروز رسانی اولویت
51
425
90/12/24 (02:01)
14
60
91/3/3 (22:45)
56
241
90/10/18 (15:58)
11
64
90/7/12 (20:38)
282
703
90/5/14 (16:06)
451
983
91/3/12 (23:24)
134
337
91/3/12 (15:45)
5
21
91/3/9 (22:35)
1448
3540
91/3/5 (19:49)
1349
2590
91/3/5 (16:42)
45
102
91/3/1 (09:58)
31
98
90/11/3 (20:37)
251
1014
90/11/1 (12:08)
399
1140
90/10/14 (20:39)
857
2724
90/10/3 (18:38)
21
73
90/9/12 (09:14)
201
466
90/9/3 (22:58)
29
140
90/8/2 (22:40)
163
499
90/7/3 (20:55)
111
273
90/7/2 (10:21)

عنوان بحث

یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 21:58 1389/08/4

اسلام و اقلیت های مذهبی


با سلام و درود خدمت دوستان و اعضای محترم





لازم دیدم در جهت شناخت و رفع ابهام در برخی مسایل مرتبط با اسلام و اقلیت های دینی در جامعه اسلامی دوستانه بحث و گفتگو کنیم

دوستان لازم است که:
 اولا به قوانین کلوب قرآن احترام بذارند.
دوما بحث را انحراف و خدای ناکرده به جدال و توهین طرفین به یکدیگر نکشانند تا احترامات حفظ و بحث واقعا جای خود را بگیرد.

از تمامی دوستانی که در این بحث مهم و روز شرکت دارند و اعلام نظر میکنند کمال تشکر را دارم و از خداوند منال آرزوی موفقیت روز افزون برای همه بزرگواران را دارم
.

خودم هم در حد معلومات و محفوظاتم در خدمت بحث و دوستان هستم.




 
  • ارسال پاسخ

پاسخ ها

ترتیب پاسخ ها : از اولین پاسخ
مدیر کلوب قران سفره آسمانی  برای زمینیان , modir_qsa
23
مسئله تعیین حقوق و وظائف بیگانگان یکی دیگر از موضوعات حقوق بین الملل خصوصی است که از دیرباز مورد بحث بوده است. در گذشته های دور برای بیگانگان حقوق روشن و فراوانی وجود نداشته است و تا همین اواخر، حقوق آنان عمدتا در پرتو معاهدات دو یا چند جانبه و رفتار متقابل معلوم می شده است و اخیرا حداقلی از حقوق برای آنان به عنوان یک الزام بین المللی در نظر گرفته شده است.

اما در نظام حقوق اسلام از همان آغاز و از چهارده قرن پیش، بیشترین و بهترین حقوق حتی به طور یکجانبه و به صورت یک اصل خود الزامی از طرف دولت اسلامی برای بیگانگانی که به شکل قانونی در قلمرو دولت اسلامی زندگی می کنند پیش بینی شده و در مقابل محرومیتی که از بعضی از حقوق ویژه اتباع دولت اسلامی دارند، از برخی وظائف مهم معاف شده اند.

یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 17:59 1390/05/5
22

آنچه در جامعه اسلامی نسبت به جوامع غیر اسلامی  قابل رویت بوده و هست این است كه ارزشی كه قوانین و احكام اسلام برای غیر مسلمین در نظر گرفته هیچ ادیان دیگر برای مسلمین در نظر مدنظر قرار نداده است.



یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 17:25 1390/03/13
21

اهمیت اسلام به حفظ حقوق هموطنان غیرمسلمان
       پیامبر گرامى اسلام(ص) در ابتداى تشكیل حكومت اسلامى، با اهل كتاب ـ خداپرستان غیر مسلمان ـ قراردادهاى همكارى متقابل منعقد نمود و بر اساس آن احترام به حقوق آنان را به عنوان یك قانون در حكومت اسلامى قرار داد.
 (تاریخ سیاسى اسلام، سیره رسول خدا(ص)، رسول جعفریان، ص 385، چاپ اول، مهر 1373). 
      پس از آن نیز همواره در احكام و قوانین اسلامى براى چنین افرادى كه قصد جنگ و تعرض به مسلمانان نداشتند حقوق اجتماعى قرار داده شد. و بر طبق این قوانین دولت اسلامى متعهد مصونیت مطلق و همه جانبه آنهاست و جان و مال و ناموس آنان مورد حمایت و حفاظت كامل دولت اسلامى مى‏باشد و هر فرد مسلمان یا غیرمسلمانى كه مرتكب قتل یا جرح و یا آزار هموطن خود گردد مطابق قوانین قضایى و جزایى اسلام به مجازات خواهد رسید.
 (حقوق اقلیتها، عباسعلى عمید زنجانى، ص 136، دفتر نشر فرهنگ اسلامى، پاییز 1362). 
      در مورد اموال هموطنان غیرمسلمان باید این نكته را اضافه كنیم كه مقصود تنها كالاها و اجناسى كه از نظر قانون اسلام ارزش مالى دارد نیست بلكه شامل هر آنچه كه آنان مطابق مقررات خود براى آن ارزش مالى قائلند نیز مى‏شود مگر آنكه قانون خاصى در این جهت وضع شده باشد(همان، ص 139). 
      از پیامبر اكرم(ص) نقل شده كه فرمودند: «آگاه باشید كسى كه بر معاهدى ـ هم‏پیمان غیرمسلمان ـ ستم كند و یا پیمانش را بشكند و یا او را به كارى بیش از قدرت و امكانش وا دارد و یا از او چیزى بدون رضایت خاطرش بگیرد من در روز باز پسین او را به محاكمه و بازخواست خواهم كشاند»(همان، ص 138) 

یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 17:23 1390/03/13
20

اهمیت جان انسان‏ها از نظر اسلام
      اصل مهمى كه در اسلام به آن توجه شده و در قرآن كریم به عنوان یك قانون براى تمام انسان‏ها در تمام دوره‏ها قرار داده شده است احترام به جان هر انسانى و حق حیات اوست. قرآن كریم پس از آنكه جریان كشته شدن هابیل توسط قابیل را بیان مى‏كند مى‏فرمایدV: «به همین جهت بر بنى اسرائیل مقرر داشتیم كه هر كس انسانى را بدون ارتكاب قتل یا فساد در روى زمین، بكشد چنان است كه گویى همه انسان‏ها را كشته و هر كس انسانى را از مرگ رهایى بخشد چنان است كه گویى همه مردم را زنده كرده است.» (مائده (5)، آیه 32)
      آمدن نام بنى اسرائیل هم در این آیه به این جهت است كه اولین بار این حكم الهى در آن قوم تثبیت شد چون قتل و خونریزى مخصوصا قتل‏هایى كه از حسد و برترى‏طلبى سرچشمه مى‏گیرد در میان آنها فراوان بوده و هم اكنون نیز قربانیان بى‏گناهى كه به دست آنها كشته مى‏شوند كم نیستند.(تفسیر نمونه، مكارم شیرازى، ج 4، ص 357، دار الكتب الاسلامیه، چاپ هفتم، 1361 ش).
       بنابراین بر اساس این قانون الهى اصل اولى این است كه خون همه انسان‏ها محترم است و هیچ كس بدون جهت قانونى حق تعرض به احدى را ندارد تا بدانجا كه اگر كسى انسانى را بكشد گویا حیات بشریت را مورد تهدید قرار داده است. 


مدیر کلوب قران سفره آسمانی  برای زمینیان , modir_qsa
19
دین مبین اسلام بر اقلیت با نظر مثبت نگاه كرده است
از همان ابتدای اسلام اقلیت در كنار مسلمین بوده و هست و برخی ادعاهای واهی دشمنان اسلام كه خلاف آن را تبلیغ میكنند نبوده و نیست چون اساس اسلام بر مودت و دوستی و صلح بوده است مگر اینكه خود آنها قانون و تعهدی كه داده اند را زیر پا بذارند و خود شروع كننده شكستن تعهد خود باشند


یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 18:40 1389/12/5
18
قرآن كریم , مسلمانان را از اینكه دوستى و سرپرستى غیر مسلمانان را بپذیرند سخت بر حذر داشته است , نه از باب اینكه دوست داشتن انسانهاى دیگر را بد بداند و طرفدار بغض مسلم نسبت به غیر مسلم در هر حال و مخالف نیكى با آنها باشد , قرآن صریحا مى گوید :
لا ینها كم الله عن الذین لم یقاتلوكم فى الدین و لم یخرجوكم من دیاركم ان تبروهم و تقسطوا الیهم , ان الله یحب المقسطین ( ممتحنه  آیعه 8 )
خداوند باز نمى دارد شما را از كسانى كه با شما در دین مقاتله و جنگ نكرده اند و شما را از خانه هاتان بیرون نرانده اند كه نیكى كنید نسبت به آنان و دادگرى كنید , همانا خداوند دادگران را دوست دارد
اسلام نمى گوید كار محبت آمیز و كار نیكتان منحصرا باید درباره مسلمین باشد و به هیچ وجه خیرى از شما به دیگران نرسد , دینى كه پیغمبرش به نص قرآن([ رحمة للعالمین]( است , كى مى تواند چنین باشد ؟ ولى یك مطلب هست و آن اینكه مسلمانان نباید از دشمن غافل شوند , دیگران در باطن , جور دیگرى درباره آنان فكر مى كنند , تظاهر دشمن به دوستى با مسلمانان , آنان را غافل نكند و موجب نگردد كه آنان دشمن را دوست پندارند و به او اطمینان كنند
مسلمان همواره باید بداند كه عضو جامعه اسلامى است , جزئى است از این كل جزء یك كل و عضو یك پیكر بودن خواه ناخواه شرایط و حدودى را ایجاب مى كند غیر مسلمان عضو یك پیكر دیگر است عضو پیكر اسلامى روابطش با اعضاى پیكر غیر اسلامى باید به نحوى باشد كه لااقل با عضویتش در پیكر اسلامى ناسازگار نباشد , یعنى به وحدت و استقلال این پیكر آسیبى نرسد پس خواه ناخواه نمى تواند روابط مسلمان با غیر مسلمان با روابط مسلمان و مسلمان یكسان و احیانا از آن نزدیكتر باشد.



مدیر کلوب قران سفره آسمانی  برای زمینیان , modir_qsa
17

تفاوت نظام اخلاقى اسلام با دیگر نظامها

اختلاف نظام اخلاقى اسلام با نظامهاى دیگر به مفهوم برنمى‏گردد; یعنى در معناى سعادت اختلافى نیست. همچنین در اصل این كه آدمى در طلب سعادت خود است جاى اختلاف نیست. اما از آنجا كه سعادت، یك شى‏ء عینى و موجود خارجى و یا حتى یك حیثیت نفسانى و پدیده روحى و روانى نیست تا به آسانى بازشناسى شود، زمینه اختلاف در شناسایى مصداق آن زیاد است. مفهوم سعادت از دوام و شدت مطلق یا نسبى لذت انتزاع مى‏شود. اما تشخیص مصداق آن به نگرش عام جهان شناسانه هر مكتب بستگى دارد.

قرآن كه حیات آدمى را نامحدود، و سهم اصلى زندگى انسان را به بعد از مرگ مربوط مى‏داند مصداق سعادت و فلاح را در ارتباط با حیات اخروى بازشناسى مى‏كند. ماده سعادت كه فقط یك بار در قرآن آمده است‏بر سعادت اخروى تطبیق شده است.»

اصل رابطه انسان با مبدا و معاد، ركن نظام اخلاقى اسلام است. سعادت كه غایت زندگى انسان است از دیدگاه قرآن از مبدا هستى سرچشمه مى‏گیرد و در حیات اخروى (معاد) ظهور تام مى‏یابد. به این دلیل است كه قرآن همواره سعادت انسان را كه در آخرت ظهور تام دارد به خداوند نسبت مى‏دهد: «... اولئك لهم اجرهم عند ربهم...»  (آل‏عمران/۱۹۹).

گشودن حساب آخرت در حوزه داورى اخلاقى به این معنا خواهد بود كه تاثیر هر فعل مورد نظر را باید علاوه بر حیات این جهانى انسان، در حیات اخروى او هم سنجید و این كارى دشوار است. این دشوارى از آنجا ناشى مى‏شود كه آدمى از چگونگى زندگى اخروى (صرف نظر از اطلاعهایى كه وحى مى‏دهد) و عوامل مؤثر در آن بى‏خبر است.



یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 22:56 1389/11/27
16

اسلام و بت پرستی

«وَ اِنْ کَادُوا لَیَفْتِنُونَکَ عَنِ الَّذِی اَوْحَیْنا اِلَیْکَ لِتَفْتَرِیَ عَلَیْنا غَیْرَهُ» (اسراء، 73)

یعنی: نزدیک بود آنها تو را [با وسوسه های خود] از آنچه بر تو وحی کرده ایم بفریبند تا آن چیزی را که ما نگفته ایم، بگویی.

از ابن عباس نقل است که گفت:

این آیه درباره هیأت اعزامی بنی ثقیف که نزد پیامبراکرم صلی الله علیه و آله آمده بودند، نازل شده است.

جریان چنین است:

عده ای از بنی ثقیف نزد پیغمبر صلی الله علیه و آله آمدند و سؤال های گوناگونی کردند و گفتند: ما مسلمان می شویم ولی یک سالْ «بتِ لات» را خدمت کنیم. شما نیز همان طوری که حرمت مکه و درختان و پرندگان و درندگان آن را دارید، وادیِ ما را هم محترم شمرید.

پیغمبر گرامی صلی الله علیه و آله از پذیرفتن این دو پیشنهاد امتناع کردند و جوابی به آنان ندادند.

بنی ثقیف برای انجام خواسته خود پافشاری کردند و گفتند: ما دوست داریم که عرب بداند و بشنود که شما به ما لطف کردید و تقاضای ما را پذیرفته اید و به ما چیزی اعطا فرموده اید که به دیگران نداده اید، ممکن است بفرمایید که خداوند مرا به این کار دستوری داده است. بنی ثقیف آن قدر به حضرت احترام گذاردند و نرمی کردند تا به مقصود خود برسند و نظرات خویش را به حضرت تحمیل نمایند.

اما پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله در پاسخ دادن به آنان امساک کرد، زیرا ناخوش می داشت که اگر خواسته آنان را رد کند، ایشان بروند و از قبول اسلام سر باز زنند. چرا که حضرت بسیار دوست داشت که همه انسان ها به اسلام بگروند، لذا بر آن بود که به خواسته آنان میل کند و آن را برآورده سازد. پس خداوند عزّ و جلّ این آیه را فرو فرستاد.

«وَ اِنْ کادَو لَیَفْتِنونَکَ....» [پس پیامبر خواسته آنان را رد کرد.]

یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 18:41 1389/11/26
15
شهید مطهرى درباره ویژگى هاى اسلام مى نویسد: دیدگاه اسلام از نظرشناخت شناسى چنین است
1
ـ بشر می‌تواند جهان و حقایق آن را بشناسدو خود مشوق آن است... .
2
ـ شناخت حقایق جهان از این راه ها ممكناست: طبیعت یا آیات آفاقی،‌انسان یا آیات انفسی، تاریخ یا سرگذشت اجتماعى اقوام و ملل و عقل... .
3
ـ ابزار شناخت عبارتند از: حواس، قوة تفكرو استدلال، تزكیه و تصفیه نفس و مطالعه‌آثارعلمى دیگران.
4
ـ موضوعات شناخت عبارتند از: خدا، جهان طبیعت، انسان با جامعه و زمان. از نظر جهانبینى و انسان شناسى عبارت است از: 1ـ جهان واقعیتش از خدا است. یعنى تمام واقعیتش انتساب به حق است. 2ـ واقعیتش و نسبتش به حق یكى است. 3ـ این واقعیت متغیر و متحركاست. 4ـ واقعیت هاى این جهان درجه تنزل یافته و مرتبه نازله واقعیات جهانى دیگر است كه جهان غیب نامیده می‌شود.
5
ـ این جهان ماهیت «به سوى اویی» دارد؛یعنى همان طور كه از اوست به سوى او هم هست... .
6
ـ جهان داراى نظام متقن علّى و معلولى وسببى و مسببى است. فیض الهى و قضا و قدر اوبه هر موجودى تنها از مسیر علل و اسباب خاص خود او جریان مى یابد... .
7
ـ جهان یك واقعیت هدایت شده است. تمام ذراتجهان در هر مرتبه اى كه هستند از نور هدایتبرخوردارند.
8
ـ بعد از این جهان جهانى دیگر است... .
9
ـ روح انسان حقیقتى جاودانه است.
10
ـ انسان ها به حسب خلقت مساوى آفریده شده اند، تنها ملاك فضیلت، علم، جهاد و تقوااست.

11ـ انسان ها به حسب اصل خلقت از یك سلسله استعدادهاى فطرى از جملهفطرت دینى و اخلاقی برخوردارند.
12
ـ به حكم این كه هر فردى بالفطره انسان متولد می‌شود. در هر انسانى استعداد توبه و بازگشت و پند پذیرى هست... .
13
ـ انسان ها همواره در عمق جانشان یك تضاددرونى (تضاد بین عقل و هواى نفس) دارند ومختار و آزادند، لذا مسئولیت دارند.
14
ـ جهان زیر چتر ارادة خداوند واحد است... . از نظر ایدئولوژی: ایدئولوژی اسلام همه جانبه،‌جامع و فراگیر است، در آن اجتهادراه دارد، از سماحت و سهولت برخوردار است. زندگى گرا است(نه زندگى گریز)، اجتماعىاست و مقررات اجتماعى دارد. در عین اجتماعى بودن،‌حقوق و آزادى فردى را محترم مى شمارد... .


یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 17:05 1389/11/21
14

از مسائل بسیار پر سر و صدا در مورد اسلام، چگونگی رفتار با اقلّیت های دینی است. آگاه نبودن برخی افراد از قانون اسلامی در این زمینه از یک سو، و تبلیغات ناروای دشمنان از سوی دیگر، این موضوع را در هاله ای از ابهام قرار داده است. دشمنان اسلام برای دور کردن پیروان خود از این دین، همواره این آیین را به خشونت متّهم می کنند. این در حالی است که به گفته یکی از نویسندگان، «این حقیقت آشکار است که روح تسامح و اغماض و مدارا نسبت به کسانی که دارای کتابی بوده اند، جزء لاینفک تعلیمات محمّد است.»

شرح ستم ها و ناروایی هایی که در طول تاریخ بر اقلّیت های مظلوم یا بیگانگان بی پناه رفته است، به رساله ای مستقل نیاز دارد، اما به اجمال می توان گفت: اقلّیت هایی که در قلمرو حکومت های نژادی یا مذهبی زندگی می کرده اند ـ جز در موارد نادر ـ وضع ناگواری داشته اند. کشتار اقلّیت مسیحی نجران و سوزاندن آن ها به وسیله یهودیان یمن، که از مرز ده ها هراز نفر گذشت، قتل عام یهودیان به وسیله مسیحیان رومی و اخراج دسته جمعی آنان، نمونه هایی از این موضوع است. علاوه بر این، در بسیاری از کشورهای مسیحی، یهودیان از تمام حقوق مدنی محروم بوده اند. در دائرة المعارف بریتانیکا چنین آمده است: «تمام قسمت های غربی اروپا تا قرن شانزدهم، بر روی یهود بسته بود; تنها در قسمتی از شمال ایتالیا و قسمت ناچیزی از آلمان و فرانسه، یهود بهره ای از آزادی داشت.»

این وضعیت در دوران سیادت اروپا نیز ادامه داشت. در سال 1648م. قانونی از پارلمان انگلستان گذشت که مطابق آن، هرکس عقیده ای مخالف تثلیث ابراز کند، به اعدام محکوم شود. در سال 1688م. با معرفی «پروتستان» به عنوان مذهب رسمی انگلستان، مقرّر شد که هیچ مسیحی کاتولیک حق ندارد در قلمرو حکومت انگلستان به مراسم مذهبی خود عمل کند. در فرانسه، تا اواخر قرن هفدهم میلادی مطابق قانون کاتولیک، پروتستان ها تنگناهای شدیدی تحمّل می کردند; آن ها حتی برای دفن مردگانشان آزاد نبودندو تنهادر مواقع خاص، اجازه چنین کاری به آنان داده می شد.



یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 15:46 1389/11/10
13
نمونه ای بارز از  برخورد ائمه با اقلیت های دینی

امام صادق(علیه السلام) در یکی از مسافرت ها، مردی را مشاهده کرد که در گوشه ای افتاده و درمانده است. آن حضرت به هم سفرش فرمود: گمان می کنم این مرد تشنه باشد، او را سیراب کن. او رفت و برگشت و به امام عرض کرد: این مرد یهودی است، به او آب ندادم، امام(علیه السلام) از شنیدن این حرف حالش دگرگون شد، با ناراحتی فرمود: مگر انسان نیست؟!
 در منابع معتبر اسلامی، نمونه های متعددی از این رفتارها نقل شده اند.
یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 17:25 1389/11/9
12
سیاست صلح جویانه پیامبر گرامی(صلی الله علیه وآله) و مسلمانان در رفتار با اقلّیت های دینی فقط به دلیل حزم و احتیاط نبوده، بلکه این یک حقیقت آشکار و انکارناپذیری است که روح مدارا و تسامح در خصوص اهل کتاب را در آموزه های اصیل اسلامی نشان می دهد;
 چرا که اسلام به دلیل احترام خاصی که برای پیامبران الهی قایل است، پیروان واقعی آن ها را نیز به دیده احترام می نگرد. سیره عملی پیامبر گرامی و جانشینان بر حق آن حضرت و مسلمانان راستین گواهی بر مدعاست.
یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 11:40 1389/11/3
11
 
از دستاوردهای مهم رعایت پیمان و وفای به عهد ، برقراری امنیت ، عدالت اجتماعی و حفظ حقوق همه اقشار جامعه است .

 اسلام اهل کتاب را به همکاری فرا می خواند و از آنان می خواهد که با در نظر گرفتن نقاط اشتراک ، درکنار مسلمانان ، به همزیستی مسالمت آمیز ادامه دهند .

در آیه 64 سوره آل عمران می فرماید :

 " بگو ای اهل کتاب ، بیایید به سوی سخنی كه میان ما و شما یكسان است ، كه جز خدای یگانه را نپرستیم و چیزی را همتای او قرار ندهیم و بعضی از ما بعض دیگر را غیر از خدای یگانه به خدایی نپذیرد ..."


به این ترتیب ، درکنار مؤمنان به اسلام ، پیروان سایر ادیان آسمانی ، از امنیت و آرامش برخوردار خواهند بود . یعنی همانگونه که مسلمانان در کشور اسلامی خود ، از آسایش بهره مند هستند ، دیگر گروههایی که در جامعه اسلامی زندگی می کنند ، باید از چنین حقی برخوردار شوند . این همان اصل همزیستی مسالمت آمیز و احترام به حقوق انسانهاست .


" شیخ شلتوت " ، فقیه بزرگ مسلمان در این باره می گوید : « اسلام سیاست صلح جویانه را به مسلمانان توصیه کرده تا هم بر روابط خودشان با یکدیگر حاکم باشد و هم بر روابطشان با دیگر ملتها / بدین لحاظ ، صلح به عنوان رابط میان انسانها ، زمینه همکاری و تعامل آنها را با یکدیگر فراهم می آورد . اسلام تنها چیزی که از غیر مسلمانان می خواهد این است که برای پیروان آیین اسلام مزاحمت ایجاد نكنند ، ولی هرگز از آنها ( غیرمسلمانان ) نخواسته كه با زور و اکراه مسلمان شوند . »
یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 11:39 1389/11/3
10
امام سجاد (ع) در بیان حقوق اقلیتها ، آنان را گرامی می دارد و از مسلمانان می خواهد که از ستم به آنها بپرهیزند و به آنچه که با آنان عهد بسته اند ، وفا كنند .
زیرا که آنها در پناه خدا و رسول او هستند و اگر به آنها ظلم و بی وفایی شود ، پیامبر خود در روز قیامت با ستمگران مخاصمه خواهد کرد . وفای به عهد ، از ارزشهای مهم اخلاقی است . اسلام به رعایت پیمانها و معاهده ها ، بسیار اهمیت داده و پیمان شکنی و خیانت در معاهده را مورد نکوهش قرار می دهد . آیه ای از قرآن کریم نیز اهمیت این موضوع را این چنین بیان می کند : « ای کسانی که ایمان آورده اید ، به پیمانهای خود وفا کنید . »
یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 22:49 1389/11/2
9



حقوق اقلیت‌ها در اسلام
 


از همان آغاز طلوع اسلام و تشکیل جامعه‌مسلمین و به‌وجود آمدن جوامع اسلامی، جمعیت‌ها و گروه‌هایى از پیروان ادیان مختلف بدون آنکه به اسلام بگروند در کنار مسلمین در سرزمینهاى اسلامى باقى مى‌مانند و زندگى با مسلمانان را از مهاجرت یا مسلمان شدن ترجیح مى‌دادند ولى با گسترش سریع اسلام در میان ملل مختلف جهان و رشد فوق‌العاده امت اسلامى و توسعه دارالا‌سلام، اقلیت‌هاى دینى على‌رغم آزادى‌ها و زندگى قابل قبولى که داشتند چندان رشدى نیافتند. عده‌اى از آنها به مرور زمان مسلمان شدند و بسیارى هم پیوستگى و خلاقیت و علاقه به توسعه و فعالیت دینى را از دست دادند.
در تاریخ اسلام ما به کمتر موردى بر مى‌خوریم که اقلیت هاى دینى براى احقاق حقوق و آزادى‌هاى خود دست به مبارزه و قیام و درگیرى‌هاى منظم زده باشند و موارد بسیار نادرى که دیده مى‌شود به‌ جریان‌ها و روابط سیاسى خاصى مربوط مى‌شود که به دور از مسائل اسلامى بوده است. موقعیت تاریخى اقلیت‌هاى دینى در میان جوامع اسلامى و دارالا‌سلام با تهاجم فرهنگى غرب به اسلام با اعجابى باورنکردنى مورد سوال قرار گرفت و از آنجا که علت واقعى آن که نفى اجبار وتحمیل دین و روح همزیستى و مسالمت و اعطاى حقوق و آزادى‌هاى بیشتر و بالاخره جاذبیت اسلام و شیوه‌هاى منطقى دعوت در اسلام بود، براى دنیاى غرب ناآشنا و یا غیرقابل اعتراف بود، ناگزیر به تفسیرى نادرست در اسلام از این جریان شکوه‌مند تاریخى پرداختند.



کلوب دات کام
کلیه محتوای این سایت توسط کاربران درج شده است و کلوب دات کام هیچ مسئولیتی نسبت به آن ها ندارد.