userinfo close

  ,

قران سفره ی اسمانی برای زمینیان


qoranasemani

تاسیس: 3 مهر 1386  پروفایل کلوب
مدیر کلوب: مدیر کلوب قران سفره آسمانی برای زمینیان - معاونان
«بسم الله الرحمن الرحیم» قران کریم یکی از ثقلین است دوستان گرامی همت کنیم این کتاب آسما ادامه »
«بسم الله الرحمن الرحیم»

قران کریم یکی از ثقلین است
دوستان گرامی همت کنیم این کتاب آسمانی را بیشتر بشناسیم
التماس دعا
 

لیست بحث ها

  عناوین بحث ها ارسال کننده پاسخها بازدید بروز رسانی اولویت
51
425
90/12/24 (02:01)
14
60
91/3/3 (22:45)
56
241
90/10/18 (15:58)
11
64
90/7/12 (20:38)
282
703
90/5/14 (16:06)
451
983
91/3/12 (23:24)
134
337
91/3/12 (15:45)
5
21
91/3/9 (22:35)
1448
3540
91/3/5 (19:49)
1349
2590
91/3/5 (16:42)
45
102
91/3/1 (09:58)
31
98
90/11/3 (20:37)
251
1014
90/11/1 (12:08)
399
1140
90/10/14 (20:39)
857
2724
90/10/3 (18:38)
21
73
90/9/12 (09:14)
201
466
90/9/3 (22:58)
29
140
90/8/2 (22:40)
163
499
90/7/3 (20:55)
111
273
90/7/2 (10:21)

عنوان بحث

رضا لطفی , sayan2000171
رضا لطفی - 19:34 1389/07/3

سیمای حضرت مهدی (عج) در قران



سیمای حضرت مهدی (عج) در قران







راه مهدى ، همان راه محمد صلى الله علیه و آله و على علیه السّلام و راه قرآن است .
راه محمد صلى الله علیه و آله ، راه خداست . راه على علیه السّلام ، راه خداست . راه قرآن ،راه خداست . راه مهدى نیز راه خداست .
انحراف از قبله ، انحراف از حق است ؛ انحراف از شریعت  است و طریقت است و حقیقت .
   راه محمد صلى الله علیه و آله سالك را به حق مى رساند و همان راه قرآن است .
راه على علیه السّلام رهرو را به سوى حق مى كشاند و همان راه      محمد صلى الله علیه وآله است .راه مهدى علیه السّلام نیز چنین است .
جدا كردن پیامبران از یكدیگر، ایمان به یكى و انكار دگرى ، انحراف از حق ، و گرایشبه باطل است .
راه خدا همین است و راه مهدى چنین است    .

 


  • ارسال پاسخ

پاسخ ها

ترتیب پاسخ ها : از اولین پاسخ
منتظر  مهدی , ashna1
منتظر مهدی - 09:59 1389/07/30
9

چرا امام زمان (عج) را شریک قرآن می‌نامیم؟

شیعیان در مناسبت‌های مختلف علاوه بر القاب پرمعنای بسیار، از امام زمان (عج) به عنوان «شریک‌القرآن» یاد می‌کنند.         

این را می‌دانیم که به امام زمان (عج) «شریک قرآن» گفته می‌شود. این تعبیر به چه معناست؟ و چرا به ایشان «شریک‌القرآن» گفته می‌شود؟

خواندن امام زمان (عج) با تعبیر زیبا و گرانسنگ «شریک‌القرآن» برگرفته از سخنان ائمه معصومین، (ع) است. این تعبیر در چند زیارت معتبر خطاب به امام حسین (ع) و حضرت مهدی (عج) وارد شده است:

«السلام علیک یا امین الرحمان، السلام علیک یا شریک‌القرآن» «السلام علیک یا صاحب‌الزمان، السلام علیک یا خلیفة الرحمان، السلام علیک یا شریک القرآن، السلام علیک یا قاطع البرهان»

از طرفی چون تعبیر «شرکاء‌القرآن» در زیارت مجموعه ائمه معصومین (ع) مورد استفاده قرار گرفته، یقیناً مفرد آن «شریک‌القرآن» در مورد شخصیت ممتاز این سلسله، یعنی حضرت مهدی (عج) صادق خواهد بود:

«السلام علیک ائمةالمؤمنین... و عباد الرحمان و شرکاءالفرقان و منهج‌الایمان» «السلام علیک ائمة المؤمنین و سادة المتقین... و شرکاءالقرآن»

علاوه براین، اگر «شریک‌القرآن» بودن به معنای «همپا و همراه بودن با قرآن» باشد، کلام جاودانه پیامبر (ص) بر آن دلالت دارد که فرمود: «انی تارک فیکم الثقلین کتاب‌الله وعترتی ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا ابدا» «من کتاب خدا و خاندان خودم را به عنوان دو ودیعت گرانبها در بین شما باقی می‌گذارم، تا زمانی که به آن دو چنگزده باشید، هرگز گمراه نخواهید شد

اگر عترت و خاندان معصوم پیامبر (ص) قرین قرآن و همراه و همپای آن شمرده شده‌اند، به یقین در روزگار ما این عنوان در وجود شریف تنها باقیمانده آنان امام زمان (عج) تجلی می‌یابد.

تنها اوست که در این دوران همیشه با قرآن و در کنار قرآن بوده و خواهد بود. اگر قرار باشد امت اسلام به حفظ امانت‌های پیامبر بزرگوار خویش پایبند باشند باید در ضمن تمسک به قرآن، همواره به ولای شریک القرآن حضرت مهدی (عج) نیز متمسک باشند.

اگر «شریک‌القرآن» بودن امام در تلازم‌ با «شریک‌الامام» بودن قرآن قرار گیرد و مشارکت هر دو را در ابعاد مختلف اعجاز و هدایت‌ برساند، باز هم همان سخن پیشین پیامبر(ص) بر آن دلالت دارد که فرمود:

«تا زمانی که به هر دو ودیعه چنگ زده باشید، هرگز گمراه نخواهید شد

تمسک به قرآن در کنار تمسک به امام زمان (عج) است که اثربخش و حیات‌آفرین است، چنانکه تمسک به امام زمان (عج) درکنار تمسک به قرآن است که از ضلالت و سرگشتگی باز می‌دارد.

قرآن و امام اگر هر دو با هم در زندگی فرد یا ساختار جامعه‌ای مورد توجه و اقتدا قرار گرفتند، هدایت آن فرد یا جامعه تضمین شده خواهد بود، چنانکه امام و قرآن اگر هر دو با هم مورد بی‌توجهی و غفلت واقع شدند، ضلالت و سقوط آن فرد وجامعه قطعی خواهد بود.

حال اگر امام بدون قرآن، یا قرآن بدون امام در حیات فرد یا جامعه‌ای مطرح شد، نقش هدایتی هر دو عقیم خواهد ماند و دیگر رشد و حرکت و پویایی را به ارمغان نخواهند آورد.

مثال چنین شراکتی را در مشارکت آب و آفتاب برای رشد گیاه می‌توان جست، گیاه با بهره‌گیری از آب و آفتاب است که رشد می‌کند و به برگ و بار می‌نشیند.

با توجه به همین مشارکت طرفینی بین «قرآن و امام» است که می‌توان گفت در منطق پیامبر(ص) که منطبق بر وحی است، قرآنی که شریک امام معصوم نباشد، قرآن هست، اما «معجزه جاودانه اسلام» و «کتاب هدایت» و «یگانه قانون سعادت» نیست و نیز امامی که شریک قرآن نباشد، امامت می‌کند، اما «امام معصوم» و «یگانه پیشوای راه نجات « نیست. در همین راستاست که پیامبر (ص) می‌فرماید: «علی مع القرآن و القرآن مع علی» «علی (ع) با قرآن است و قرآن با علی» و اگر بپذیریم که علی (ع) و حضرت مهدی (عج) به عنوان آغازگر و پایان‌بخش سلسله وصایت و امامت هر دو یک نورند و دو جلوه یک حقیقت ناب به شمار می آیند، می‌توان سخن پیامبر (ص) را عمومیت داد و گفت: «مهدی (عج) با قرآن است و قرآن با مهدی (عج)» که این بیانی دیگر از همان تعبیر شریف و شگفت «شریک القرآن» بودن امان زمان (عج) است.

نقل از:صدای شیعه

 

 

یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 09:21 1389/07/30
8

قوم لوط گرفتار همجنس‌بازی و لواط، یکی از زشت‌ترین و بزرگ‌ترین گناهان، بودند.
هنگامی که سرکشی و عصیان را از حد گذراندند، خداوند گروهی از فرشتگان را به صورت جوانان زیبارو برای عذاب قوم لوط فرستاد.
لوط در مزرعه خود مشغول کار بود که ناگهان مشاهده کرد تعدادی جوان زیبا به سراغ او می‌آیند. مهمان‌نوازی حضرت لوط از یک سو و احتمال جسارت و گستاخی قوم خود نسبت به آنان از سوی دیگر او را سخت در فشار قرار داد.
آهسته با خود گفت: « امروز روز سخت و وحشتناکی است.»
حضرت لوط برای حفظ آنان، نخست آن قدر معطل‌شان کرد تا شب فرا رسید؛ شاید بتواند در تاریکی شب، دور از چشم قوم خود آنان را به خانه ببرد. در میان راه هم چند بار خطر قوم خویش را به آنان گوشزد کرد. با همه‌ی این احوال، وقتی به خانه رسیدند، همسر لوط بر بام خانه رفت و با کف‌زدن و روشن‌کردن آتش مردم را از ماجرا آگاه کرد. طولی نکشید که گروهی انسان حیوان‌صفت افسارگریخته و حریص دوان‌دوان نزد لوط آمدند.
حضرت لوط برای منصرف کردن آنان پیشنهاد کرد که با دخترانش ازدواج کنند، ولی آنان در کمال پررویی گفتند: « ما به دختران تو نیاز نداریم و خود بهتر می دانی که هدف ما چیست.»
وقتی حضرت لوط از تمام راه‌ها ناامید شد، گفت:« ای کاش من در برابر شما قدرت یا تکیه‌گاه و پشتیبان محکمی داشتم.» « لوان لی بکم قوَّه او آوی الی رکن شدید» ( سوره هود، آیه 80 ) (مشروح واقعه را در زندگی حضرت لوط بخوانید)

ابوبصیر از امام صادق علیه السلام روایت می‌کند که فرمود:« لوط با این جمله آرزوی قدرت و نیروی قائم علیه السلام را کرده و به یاد صلابت و قدرت مهدی و یاران او افتاده بود. چرا که به هر یک از یاران مهدی به اندازه نیروی چهل مرد داده می‌شود و قلبش محکم‌تر از آهن است. آنان اگر به کوه‌هایی از آهن برخورد کنند، آنها را از جا بر می‌کَنَند. یاران حضرت مهدی علیه السلام شمشیرهایشان را غلاف نمی‌کنند تا خداوند راضی گردد.»

منابع: تفسیر نمونه، 9 / 178 تا 181

مراجعه شود به:

امام زمان علیه السلام در قرآن



یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 09:18 1389/07/30
7

            اسامی امام زمان در قرآن

1- الغیب

2- حجّت : ( فلله الحجّة البالغة )

3- بقیّة الله : ( بقیّة الله خیرٌ لکم )

4- المضطر : ( امّن یجیب المضطرّ اذا دعاه و یکشف السّوء )

5- ماء معین : ( قل أرایتم ان اصبح ماؤکم غوراً فمن یأتیکم بماءٍ معین )

6- والفجر : ( والفجر و لیالٍ عشرٍ و الشّفع و الوتر )

7- عصر : ( و العصر ، انب الانسان لفی خسرٍ )

8- الحق : ( قل جاء الحق و زهق الباطل ان الباطل کان زهوقاً )

9- نور الله : ( یریدون لیطفؤا نور الله بافواههم )

10- منصور : ( و من قتل مظلوماً فقد جعلنا لولیه سلطاناً فلا یسرف فی القتل انّه کان منصوراً )

11- امر الله : ( اتی امر الله فلا تستعجلوه )

12- النّهار : ( و النهار اذا جلّیها { قال الصادق ( ع )‌ : ذاک الامام من ذریة فاطمة نسل رسول الله صلی الله علیه و اله فیجلی ظلام الجور و الظلم فحکی الله سبحانه عنه فقال النهار اذا جلّاها . یعنی قائم ( ع )

13- ناراً تلظّی : قال هو القائم علیه السلام اذا قام بالغضب فیقتل من کل الف تسعمائه و تسعه و تسعین لا یصلاها الا الاشقی قال : هو عدوّ ال محمد علیهم السلام .

14- نصرً : ( و لئن جاء نصر من ربّک لیقولنّ انا کنّا معکم ) . علی بن ابراهیم فی تفسیره المنسوب الی الصادق ( ع ) قال : لئن جاء نصر من ربّک یعنی القائم علیه السلام

التماس دعا




عصر ظهور منتظر , 00amir110
عصر ظهور منتظر - 19:59 1389/07/20
6
"ذلک الکتاب لا ریب فیه هدی للمتقین الذین یومنون بالغیب" 1
" این کتاب، بی‏هیچ تردیدی راهنمای پرهیزکاران است. آنان که به غیب ایمان دارند."

ایمان به غیبت در آیه‏ی کریمه به حضرت ولی عصر (عج) تفسیر یا تطبیق شده است. چنانچه داود رقی می‏گوید: امام صادق علیه‏السلام راجع به این آیه فرمودند:
"من اقر بقیام القائم انه حق" 2
  "(منظور از مومن به غیب) کسی است که اقرار به قیام قائم آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم کرده، آن را حق و امری مسلم بداند."
مرحوم شیخ صدوق  در اکمال الدین می‏گوید: یکی از مخالفین، با من در مورد این آیه شریفه بحث می‏کرد و می‏گفت: ایمان به غیب در "الذین یومنون بالغیب" به معنی کسانی است که ایمان به بعث، نشور و احوال قیامت دارند. من پاسخ دادم: در تأویل خود راه جهل را پیموده و در گفتارتان به گمراهی افتادید زیرا بسیاری از فرقه‏های مشرکین و مخالفین دین اسلام نیز، ایمان به بعث، نشور، حساب، روز قیامت و ثواب و عقاب دارند و خداوند، مومنان را به چیزی ستایش نمی‏کند که فرق کفر و جحود در آن مشترک باشند بلکه آنان را به چیزی که مخصوص مومنان و ویژه آنان است و هیچ کس با آنان در آن صفت ممتازه شریک نیست، ایمان به ولی عصر امام زمان، مدح و ستایش نموده است. 3

منظور از این بیان شیخ آن است که صفت ایمان به غیب مخصوص مومنان است که منظور همان اعتقاد به امام غایب است.

1-بقره - 2
2- اکمال الدین ص 17
3- همان ص 18
عصر ظهور منتظر , 00amir110
عصر ظهور منتظر - 22:50 1389/07/11
5
دو آیه :
1-یا اَیهَا الّذین آمَنُوا! مَن یرتَدَّ مِنکم عَن دینِه، فَسَوفَ یاتِی اللهُ بقومٍ، یحِبُّهُم وَ یحِبُّونَهُ، اَذِلَّةً عَلَی المُؤمِنین، اَعِزَّةُ عَلَی الکافِرین، یجاهِدُونَ فی سبیلِ الله، وِ لا یخافُونَ لَومَةَ لائِمٍ..1
- ای مؤمنان! هر کس از شما از دین خویش بگردد(زیانی به دین خدا نخواهد رسانید، زیرا که خداوند دین خود را بی یاور نخواهد گذاشت، بلکه) او مردمی پدید خواهد آورد، که ایشان را دوست می دارد و ایشان او را دوست می دارند، آن مردم، با مؤمنان خوشرفتار و نرمخو خواهد بود، و با کافران سختگیر و بی گذشت، و آنان همواره می کوشند و در راه خدا جهاد می کند، و از سرزنش هیچ سرزنشگری باکی نخواهند داشت...

در تفسیر علی بن ابراهیم آمده است:

.. این آیه، درباره قائم و اصحاب او نازل شده است، همانان که در راه خدا جهاد کنند، و از هیچ چیز پروا ندارند. 2


2-بَقِیه اللهِ خیرٌ لَکُم، اِن کُنتُم مُؤمِنین... 3
- بَقیةُ الله(ذخیره الهی)، برای شما مردم، اگر مؤمن باشید، از هر چیز و هر کس دیگر بهتر است.
در تفسیرنورُ الثقلین، از اصول کافی، نقل شده است که:
مردی از امام جعفر صادق(ع)درباره قائم پرسید، که آیا می توان او را به هنگام سلام دادن، "یا امیرَ المؤمنین" خطاب کرد؟
 امام صادق فرمودند: "خیر، این اسمی است که خداوند به امیر المؤمنین{علی علیه السلام}  داده شده است...."
 پرسیدم: فدایت شوم، به هنگام سلام دادن به او، چه بگویم؟
 امام صادق فرمودند: همه باید بگویند:"اَلسَّلامُ علَیک یا بَقِیةَ الله"
 سپس امام این آیه را تلاوت کرد:"بَقِیتُ اللهِ خیرٌ لَکُم اِن کُنتُم مُؤمِنین".4

1-مائده - 54
2-تفسیر نور الثقلین ج1 ص 641
3-هود - 86
4-نور الثقلین ج 2 ص 390 و392
رضا لطفی , sayan2000171
رضا لطفی - 10:28 1389/07/10
4

          2- ففررت منكم لما خفتكم فوهب لى ربى حكما و جعلنى من المرسلین ( شعراء (26) آیه 21.)

وآنگاه از ترس شما گریختم تا آنکه خدای من مرا علم وحکمت عطا فرمود و از پیغمبران خود قرار داد .
حضرت صادق فرمود: وقتى كه قائم قیام كند، مردم را مخاطب قرار داده و این آیه را تلاوت خواهد كرد.

یوسف افلاکیان , qoranasemani3
یوسف افلاکیان - 06:31 1389/07/4
3
حجة بن الحسن(ع)صراط مستقیم است. درقرآن سوره فاتحه الکتاب آیه 6 ،می خوانیم:«خداوندا مارا به راه راست هدایت فرما»
حاکم حسکانی حنفی در شواهد التنزیل ص52ح89،می گوید:خبرداد ما را ابوجعفر ،از محمد بن علی علوی....،از مفضل،از جابربن یزید ،از ابی زبیر واز جابر بن عبدالله گفت:
رسول خدا(ص) فرمودند :خداوند قرارداد علی ،همسرش وپسرانش را حجّت های خود بر آفریده های خویش وایشان درهای علم در امت من می اشند.اگرکسی به ایشان هدایت شد،به راه راست راه یافته است.»

همان طوری که ملاحظه میفرمایید خداوند در ایه مذکور اشاره به اینکه همه هدایت ها در نزد اوست حتی ،هدایت رسولش وامامان معصوم (ع) اما ،اراده خداوند براین قرار گرفته است که اگر بندگانش بخواهند با او ارتباط برقرار کنند ،باید راهی صحیح ومستقیم پیش گیرند همان طوری که خود ذات اقدس الهی در سوره فاتحه به بندگان می اموزد که بگویند «مارا به راه راست هدایت فرما»

حال صراط مستقیم چه راهی است ؟احادیث به پرسش ما پاسخ می دهند
:1- صراط محّمدرسول الله(ص)واله (ع) ،
2- ’حب النبی واهل بیته(ع)،
3- امیر المومنین (ع)،فاطمه زهرا(س) وفرزندانش (ع)که حجّت های خداوند هستند.

که  صراط  مستقیم حق می باشند،وامروزه حجّت مستقیم  خدا برروی زمین حضرت حجةبن الحسن عسگری (عج) است .

مفضل بن عمر گوید:از امام صادق (ع) پرسیدم صراط چیست فرمود: راهی به سوی شناختن خدای بزرگ است وصراط دو گونه است
:1-صراط در این سرا ،
2- صراط در آن سرای،
 امّا صراط دنیا امام می باشد که فرمانبرداری از او واجب است .هر که در دنیا او را شناخت ورهنمودهای اورا به کار بست،در آخرت از صراط که پلی است بر روی جهنم خواهد گذشت وهر کس در اینجا امام خود رانشناخت هنگام گذشتن از صراط آخرت ،گامش خواهد لغزید ودر آتش دوزخ خواهد افتاد.

ودر کتاب مناقب شهر آشوب ج3،ص73 آمده،منظور از صراط مستقیم ،محمدوآل اوست.
       
 نکته :صراط مستقیم یعنی بندگی خالصانه خداوند واطاعت از خدا ورسولش وامامان معصوم (ع) ودر این زمان امام زمان (عج)


مدیر کلوب قران سفره آسمانی  برای زمینیان , modir_qsa
2
تفاسیر شیعیان از آیات قرآن به امام زمان (عج)

روایاتی دانشمندان شیعی بیان کرده اند، که چون از روایات ائمه هم استفاده کرده اند تعداد بیشتری از آیات را بیان کرده اند و این آیات را بیشتر از 300 آیه بیان کرده اند.
کتاب معجم الامام المهدی در پنج جلد نوشته آقای علی کورانی (لبنانی ساکن قم)است. جلد پنجم درباره امام مهدی علیه السلام است و 264 آیه را با سند از کتب شیعی نقل کرده است.
رضا لطفی , sayan2000171
رضا لطفی - 19:47 1389/07/3
1

   1-  اءتى امر الله فلا تستعجلوه( نحل (16) آیه 1.)

فرمان خدا بزودی فرا رسد پس تعجیل آن مکنید
آیه شریفه در حضور حضرت صادق علیه السّلام تلاوت شد؛ فرمود: اشارتى است بهقیام قائم . این امر خدا همان امر مااست آن قیام قائم ما آل محمد است كه نباید در آن عجله شود و خداوند امر ما را با سه لشكر كمك مى كند: 1 - ملائكه 2 - مؤ منین 3 - لشكر خودش ، و خروج او مانند خروجرسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) است.

شیخ حر عاملى ، اثبات الهداة ، ج 3، ص  562

کلوب دات کام
کلیه محتوای این سایت توسط کاربران درج شده است و کلوب دات کام هیچ مسئولیتی نسبت به آن ها ندارد.