userinfo close
  ,

مرکز ملی پاسخگویی


pasokh

تاسیس: 2 اردیبهشت 1387  پروفایل کلوب
مدیر کلوب: مدیر کلوب مرکز ملی پاسخگویی - معاونان
لطفا: **** سوالات خود را در بحث مربوط به خود مطرح نمایید تا متخصص آن بحث پاسخ گوی سوال شما باشد*** ادامه »
لطفا:
**** سوالات خود را در بحث مربوط به خود مطرح نمایید تا متخصص آن بحث پاسخ گوی سوال شما باشد****
****متخصصان مرکز ملی پاسخگویی فعلا فرصت شرکت در مباحث دیگر کلوب ها رو ندارند لذا خواهشمندیم اگر لازم می دانید پاسخ سوالی از سوی متخصصان مرکز ارائه گردد آن سوال رو در بحث مربوط به خود طرح نمایید ****
 

لیست بحث ها

  عناوین بحث ها ارسال کننده پاسخها بازدید بروز رسانی اولویت
157
1043
90/11/19 (21:02)
276
2003
90/11/10 (21:59)
1772
5932
90/11/21 (00:55)
339
5461
90/11/21 (00:21)
391
3448
90/11/21 (00:12)
156
1554
90/11/20 (23:17)
4
11
90/11/20 (20:56)
67
120
90/11/20 (19:13)
434
2385
90/11/20 (18:45)
1856
3343
90/11/20 (17:25)
137
160
90/11/20 (17:05)
1798
7847
90/11/20 (07:13)
1133
5453
90/11/19 (23:50)
114
331
90/11/18 (23:22)
35
32
90/11/18 (23:16)
584
4313
90/11/18 (20:17)
40
44
90/11/18 (02:03)
1699
6785
90/11/17 (22:23)
660
5849
90/11/17 (09:08)
90
402
90/11/16 (22:47)

عنوان بحث :: این بحث را 2 نفر دنبال می کنند.

ابوالفضل عفت نژاد , farshidsp

:·▪▪••●●::ازدواج موقت:::●●••▪▪··

با سلام خدمت تمامی خواهران و برادران گرامی.
می خواستم نظر شماها رو نسبت به متعه و ازدواج موقت بدونم.
جدیدا هم که طبق حکم مراجع دختر خانم ها هم بدون اذن پدر می تونن از این قاعده و قانون دینی استفاده کنن.
آیا شما خودتون اگه پیش بیاد، از ازدواج موقت استفاده می کنید؟

بررسی کامل مساله ی اجازه و اذن پدر برای ازدواج (موقت/دائم) دختر باکره
در جواب این مساله به ظاهر ، پنج نظر در کتب فارسی هست :

1- لازم است.

آقایان : سیستانی ، شبیری زنجانی ، خمینی ، نوری همدانی

2- بنا براحتیاط ، لازم است.

آقایان : مکارم شیرازی ، اراکی ، خوئی ، گلپایگانی ، فاضل لنکرانی ، صافی ، وحید خراسانی ، خامنه ای ، تبریزی

(نوع احتیاطدر همین مطلب مفصلا توضیح داده خواهد شد)

3- تکلیفاً لازم است، یعنی اگر بدون اذن پدر عقد خوانده شود عقد صحیح است،

ولی فردی که باید اجازه می‌گرفت و نگرفته ، معصیت کار است.

آقای بهجت

4- اذن پدر لازم نیست.

آقایان : روحانی ، گرامی ، حسینی شاهرودی ، غروی علیاری ، جناتی

5- درعقد دائم اذن لازم نیست، ولی در عقد موقت لازم است.

آقای صانعی

 

بنابراین اگر کسی مقلد مراجع دسته دوم باشد ، می تواند با رجوع به فتوای کسانی که اذن را لازم نمیدانند ، بدون اذن پدر ازدواج (دائم یا موقت ) نماید.
همچنین بنا به فتوای مراجع دسته سوم و چهارم چنین ازدواجی ایراد شرعی ندارد .
تنها در صورتی که کسی مقلد مراجع دسته اول و پنجم باشد ، ظاهرا! برای ازدواج موقت باید اذن پدر دختر را داشته باشد.

 

لازم است فرق دو لفظ قراردادی « احتیاط مستحب  » و « احتیاط واجب » روذکر کنم. پس از بیان این دو نوع تعریف ، شما قادر خواهید بود لفظ « احتیاط » (بدون پسوند واجب یا مستحب) را به یکی از این دو نوع برگردانید.

هرگاه مجتهدی به حکم یک مساله برسد ، فتوی میدهد (با الفاظی مثل : اقویاینست که ، اظهر این است که ، لا یخلو عن قوة ، لا یخلو عن وجه ، …) و اگرپس از ذکر حکم مساله ، کلمه احتیاط آمد ، به معنای احتیاط مستحب است و عملبه آن لازم نیست. مثال :
کسی که نمیتواند نماز را به هیچ نحوی درست ادا کند باید هر طور که میتواند نمازبخواند هر چنداحتیاط آن است که به جماعت بخواند.
در مساله ی فوق ، چون حکم داده شده است (هر طور میتواند بخواند) لذا احتیاط بعد از آن مستحب است ومیتوان آن را ترک کرد.

بقول یکی از متخصصین : « احتیاط واجب » ترجمه با کلاس « نمیدانم » است !!! یعنی مجتهد حکم مساله را نتوانسته بدست بیاورد و میتوان به مجتهدی که دراین مساله فتوا دارد رجوع کنید.

با تشکر

  

 

dag.gif

پاسخ ها

ترتیب پاسخ ها : از آخرین پاسخ
احکام پاسخگو , p_ahkam
احکام پاسخگو - 19:32 1387/04/18
1

به نام حضرت دوست

دوست عزیز در مورد ازدواج موقت دختران و پسران باید واقع بینانه نگاه كرد.  و همهجوانب قضیه رو مد نظر داشت . و دید واقعا چرا باید یك دختر  بدون اذنپدرش اقدام به ازدواج موقت بكنه . و آیا راه حل  برطرف نمودن مشكلات روحی وعاطفی و جنسی انان منحصر به ازدواج موقت می شه یا راه حل دیگه ای هموجود داره كه می شه از اونها استفاده نمودآنچه كه مشخص و مبرهن است  ازدواج موقت برای اون دسته از  خانمها واقایونی كه مرجع تقلیدشون  در صحت عقد  اجازه پدر رو شرط نمی دونند  هزار مرتبه بهتر ازروابط نادرست و خلاف شرعه. اما ما به هیچ وجه نمی تونیم با توجه به مشكلاتو موانع  فعلی و بعدی ازدواج موقت رو برای دختران جوان و باكره  و پسرانجوان  راه حل خوبی بدونیم دوستان عزیز اگر بصورت واقع بینانه  برایاین مشكلات و موانعی كه عرض می كنم  راه حلی دارند بفرمایند

1)خیلی از مراجع اجازه پدر رو در ازدواج دختر شرط می دونند و پدرها هم اكثرا  راضی به ازدواج موقت دخترشان نمی شوند البته برخی مراجع هم می گند واجبه اما اگر بدون اجازه باشه عقد درسته (مشكل شرعی)

2)پسران و دختران جامعه ما با فردی كه قبلا تجربه ازدواج موقت داشتهازدواج نمی كنند در نتیجه این شخص نمی تونه  در شرایط عادی با شخص هم كفخودش ازدواج كنه و مشكلات بعدی پیش می آید ( مشكل اجتماعی)

3)چون معلوم نیست ازدواج موقت منجر به ازدواج دائم بشه یا نه و بخاطر بیشتر عاطفی بودن دختر ضربات فراوان روحی خواهد دید ( مشكل فردی (

4)خواهی نخواهی بالاخره بعد از مدتی این رابطه به رابطه جنسی خواهد كشید و مشكلات عدیده مخصوصا برای دختر به وجود خواهد آورد   

به نظر بنده با وجود این مشكلات خوب در مواقع ضروری كه بتوان مشكلشرعی مساله رو حل نمود برای فرار از گناه می توان  از این راه استفادهنمود اما راه حل درست  رو آوردن به ازدواج دائم است جوانان ما می تونند  به راحتی با هم دیگه ازدواج دائم بنمایند و مسلما مخالفت پدر در ازدواجدائم به مراتب كمتر از ازدواج موقت خواهد بود  حال بر فرض هم مخالفت كنه ودلیل قانع كننده هم نداشته باشه دختر و پسر می تونند  با مراجعه به دادگاهبا توجه به فتاوای مراجع اجازه  ازدواج دائم خودشون رو بگیرند

اباصالح ادرکنی , bazzazi
اباصالح ادرکنی - 11:08 1387/04/20
2
با سلام به رفقای عزیز :

در مورد این  سوال باید عرض کنم که ما در جامعه نسبت به اجرای احکام  باید شرایط  خود وجامعه واطرافیان را در نظر بگیریم اگر ما

کاری که می کنیم  به طور می توانیم آن کار را تا آخر بدون اشکال شرعی انجام  بدهیم این کار  کاملا پسندیده است

در مورد ازدواج موقت به نظر حقیر اگر فردی بتواند تمام جواب مطلب را بسنجد وبه طور صحیح از عهده این کار بیرون بیاید

کار بسیار پسندیده ای است ولی بقول دوست عزیزمان این کار در شرایط اجتماعی ما به نظر مشکلتر از ازدواج دائم شده است  واگر

نسنجید ه اقدام به این کار شود صدمات جبران ناپذیری به  فرد  یا خانواده ایجاد می شود ولی باید جوانان باب گناه را ببندند ولی بگونه

ای نسنجیده عمل نکنند که از یک گناه خود را رها کنند و به یک یا چند گناه بزرگ تر بیندازند  ولی اگر شرایط فراهم باشد و به

گناه بی احترامی به پدر ومادر  و......و مشکلات بزرگ نمی افتند می توانند به آن اقدام نمایند
سپهر   , mojesorkh
سپهر - 13:44 1387/04/29
3

با سلام.

دوست عزیز شما این فتاوایی رو که آوردید از کجا هستن، یعنی منبع اونها رو ذکر کنید (چون هر کس از قول هر کس دیگه می تونه حرفی رو بزنه ولی صحت اون نیاز به منبع معتبر داره). من خودم مقلد آقای بهجت هستم و آنچه که درباره ی نظر ایشون می دونم قدری متفاوته، ایشون اذن پدر را شرط میدونن و ««بدون حصول کلیه شرایط»» در عقد موقت، عقد رو صحیح نمی دونن (یعنی دو نفر به هم محرم نمیشن) (عقد فقط با حصول کلیه شرایط صحیح است) (--»از سایت اطلاع رسانی آیت الله بحجت mtb.ir). شروط هم که معلومه، ** اذن پدر برای دختر بجز دخترانی که فقط (وفقط) به واسطه ی شوهر کردن باکره نیستن (یعنی اگه دختری بواسطه ی حادثه یا خطا یا هرچیز دیگری به غیر از شوهر (دائم یا موقت) بکارت خودش رو از دست داده باشه، حکمش مثل دختر باکره هستش ونیاز به اذن پدر داره) **مدت، مهریه، صیغه و . . . (--» mtb.ir و استفتائات و مراجعه حظوری به دفتر ایشان). یعنی اگر دختر بدون اذن پدر (که جزو شروطه) صیغه را بخونه، (با توجه به اینکه یکی از شرایط حاصل نشده) دو نفر به هم محرم نمیشن (درست مثل اینکه مدت عقد رو معلوم نکرده باشن، که عقد باطله) (--» آنچه در اطلاعیه ها و استفتائات دیده شده و البته از آنچه در بالا گفته شد مستدل عقلی میشه). حالا دیگه در باره ی فتوای بقیه چیزی نمی دونم که بگم.

در جواب دوست دیگمون هم باید بگم که مخالفت پدر در ازدواج دائم مسلما کمتره ولی شرایط ازدواج دائم (با توجه با اونچه که الان عرف جامعه هستش و البته تا حدود زیادی اشتباه هستش) فراهم نیست. از طرفی، وقتی که دختری در 14-15 سالگی به بلوغ میرسه چرا باید خودش رو تا 24-25 سالگی حفظ کنه؟ یعنی بهتر بگم، تو شهری مثل تهران، این دختر چطور میتونه جلوی احساسی که خدا به اون داده رو لااقل 10 سال بگیره؟ از طرفی شرایط جامعه برای گناه فراهمه، از طرفی هم اون در اوج نیاز جنسی به سر میبره، چطور باید این احساس رو مهار کرد و به اون پاسخ داد؟ برای پسر ها هم هیچ فرقی نمکنه، پسرا هم درست همینجور. وقتی پسری در 17-18 سالگی به اوج نیاز جنسی خودش میرسه، چرا، و اصلا چطور باید  تا 27-8 سالگی به این نیاز خودش نه بگه؟ توجه داشته باشید که الان فاصله ی احساس شدید نیاز جنسی تا زمانی که فرد شرایط ازدواج دائم (با توجه به عرف غلط جامعه) رو بدست میاره، فاصله ی کمی نیست. 10 سال واقعا فاجعه هستش. یک فرد عادی تا حدی میتونه روی نیاز های خودش سرپوش بذاره، ولی تا کی؟ مگر اینکه واقعا ایمان قوی داشته باشه (میتونید به حرفهای شهید مطهری در این باره رجوع کنید که متاسفانه الان دقیقا نمی تونم بهتون آدرس بدم). درس مثل این میمونه که از طرفی به کسی بگید  برای رضای خدا (یا اصلا خدا امر کرده) دوهفته روزه بگیرید و چیزی نخورید. بعد هر روز جلوی اون صفره های رنگارنگ از غداهای خوش بو و خوشمزه پهن کنید. بعد از دوفته به اون بگید دوهفته دیگه هم باید بگیری و بعد باز هم هر روز اون رو تحریک و وسوسه به غذا خوردن کنید. و همین منوال رو هی کش بدید (مثلا یک سال، طوری که فرد ندونه آخرش بلاخره کی هست). خدتون قضاوت کنید که این آدم باید در چه مرحله ای از ایمان باشه که بتونه در تمام این مدت مثلا یک ساله که شاید هم هی بیشتر بشه، جلوی خودش رو بگیره و چیزی نخوره؟ یه فرد عادی بلاخره خسته میشه و از امر خدا سرپیچی میکنه، هرچند که به اون برای روضش وعده ی  بهشت و . . . داده باشند. (حالا نگید که خدا همچین چیزی نگفته ها، مثال بوده). وضع جامعه ما هم همینه، از طرفی هر روز فرد باید گشنگی بکشه (از نظر جنسی) و از طرفی هم هر روز تحریک میشه و از طرفی هم روز به روز فشار گشنگی بیشتر میشه. حالا شما هی بهش وعده ی تشکیل خانواده (همون بهشت)، یا مثلا ثوابی که خدا میده رو بهش بدید. تا کی میشه تحمل کرد؟ خودتون قضاوت کنید.

پس تنها راهی که میمونه (غیر از گناه) ازدواج موقته، که البته در جامعه ی امروز ما نیاز به فرهنگ سازیه گسترده داره. همونطوری که در عرض 4 تا 10 سال روابط آزاد دخترا و پسرا (bf, gf) از حالت زشت بودن و ضد فرهنگ بودن خودش (به غلط) خارج شد و الان به این وضعی رسیده که همه می بینید و اکثر افراد هم دوست بودن ختر و پسری کاملا عادی می دونن (چیزی که اسلام هرگز صحیح نمیدونه)، و همه هم موقع ازدواج این امکان رو میدن (والبته میدونن) که طرفشون پیش از ازدواج با کسی دوست بوده، با اون ازدواج میکنن؛ باید ازدواج موقت هم همین صورت رو پیدا کنه. (که البته از ما که گذشت، این فرهنگ رو برای نسل بعدی رواج بدید)

البته باز هم بنا به حرف آقای بهجت، ازدواج موقت با حصول شرایط، البته به سود و نفع جامعه (حتی با همین اوضاع حال) خواهد بود(mtb.ir). با تشکر

احکام پاسخگو , p_ahkam
احکام پاسخگو - 01:59 1387/04/31
4
نقل قول از : میم، عین سپهر

با سلام.

دوست عزیز شما این فتاوایی رو که آوردید از کجا هستن، یعنی منبع اونها رو ذکر کنید (چون هر کس از قول هر کس دیگه می تونه حرفی رو بزنه ولی صحت اون نیاز به منبع معتبر داره). من خودم مقلد آقای بهجت هستم و آنچه که درباره ی نظر ایشون می دونم قدری متفاوته، ایشون اذن پدر را شرط میدونن و ««بدون حصول کلیه شرایط»» در عقد موقت، عقد رو صحیح نمی دونن (یعنی دو نفر به هم محرم نمیشن) (عقد فقط با حصول کلیه شرایط صحیح است) (--»از سایت اطلاع رسانی آیت الله بحجت mtb.ir). شروط هم که معلومه، ** اذن پدر برای دختر بجز دخترانی که فقط (وفقط) به واسطه ی شوهر کردن باکره نیستن (یعنی اگه دختری بواسطه ی حادثه یا خطا یا هرچیز دیگری به غیر از شوهر (دائم یا موقت) بکارت خودش رو از دست داده باشه، حکمش مثل دختر باکره هستش ونیاز به اذن پدر داره) **مدت، مهریه، صیغه و . . . (--» mtb.ir و استفتائات و مراجعه حظوری به دفتر ایشان). یعنی اگر دختر بدون اذن پدر (که جزو شروطه) صیغه را بخونه، (با توجه به اینکه یکی از شرایط حاصل نشده) دو نفر به هم محرم نمیشن (درست مثل اینکه مدت عقد رو معلوم نکرده باشن، که عقد باطله) (--» آنچه در اطلاعیه ها و استفتائات دیده شده و البته از آنچه در بالا گفته شد مستدل عقلی میشه). حالا دیگه در باره ی فتوای بقیه چیزی نمی دونم که بگم.

در جواب دوست دیگمون هم باید بگم که مخالفت پدر در ازدواج دائم مسلما کمتره ولی شرایط ازدواج دائم (با توجه با اونچه که الان عرف جامعه هستش و البته تا حدود زیادی اشتباه هستش) فراهم نیست. از طرفی، وقتی که دختری در 14-15 سالگی به بلوغ میرسه چرا باید خودش رو تا 24-25 سالگی حفظ کنه؟ یعنی بهتر بگم، تو شهری مثل تهران، این دختر چطور میتونه جلوی احساسی که خدا به اون داده رو لااقل 10 سال بگیره؟ از طرفی شرایط جامعه برای گناه فراهمه، از طرفی هم اون در اوج نیاز جنسی به سر میبره، چطور باید این احساس رو مهار کرد و به اون پاسخ داد؟ برای پسر ها هم هیچ فرقی نمکنه، پسرا هم درست همینجور. وقتی پسری در 17-18 سالگی به اوج نیاز جنسی خودش میرسه، چرا، و اصلا چطور باید  تا 27-8 سالگی به این نیاز خودش نه بگه؟ توجه داشته باشید که الان فاصله ی احساس شدید نیاز جنسی تا زمانی که فرد شرایط ازدواج دائم (با توجه به عرف غلط جامعه) رو بدست میاره، فاصله ی کمی نیست. 10 سال واقعا فاجعه هستش. یک فرد عادی تا حدی میتونه روی نیاز های خودش سرپوش بذاره، ولی تا کی؟ مگر اینکه واقعا ایمان قوی داشته باشه (میتونید به حرفهای شهید مطهری در این باره رجوع کنید که متاسفانه الان دقیقا نمی تونم بهتون آدرس بدم). درس مثل این میمونه که از طرفی به کسی بگید  برای رضای خدا (یا اصلا خدا امر کرده) دوهفته روزه بگیرید و چیزی نخورید. بعد هر روز جلوی اون صفره های رنگارنگ از غداهای خوش بو و خوشمزه پهن کنید. بعد از دوفته به اون بگید دوهفته دیگه هم باید بگیری و بعد باز هم هر روز اون رو تحریک و وسوسه به غذا خوردن کنید. و همین منوال رو هی کش بدید (مثلا یک سال، طوری که فرد ندونه آخرش بلاخره کی هست). خدتون قضاوت کنید که این آدم باید در چه مرحله ای از ایمان باشه که بتونه در تمام این مدت مثلا یک ساله که شاید هم هی بیشتر بشه، جلوی خودش رو بگیره و چیزی نخوره؟ یه فرد عادی بلاخره خسته میشه و از امر خدا سرپیچی میکنه، هرچند که به اون برای روضش وعده ی  بهشت و . . . داده باشند. (حالا نگید که خدا همچین چیزی نگفته ها، مثال بوده). وضع جامعه ما هم همینه، از طرفی هر روز فرد باید گشنگی بکشه (از نظر جنسی) و از طرفی هم هر روز تحریک میشه و از طرفی هم روز به روز فشار گشنگی بیشتر میشه. حالا شما هی بهش وعده ی تشکیل خانواده (همون بهشت)، یا مثلا ثوابی که خدا میده رو بهش بدید. تا کی میشه تحمل کرد؟ خودتون قضاوت کنید.

پس تنها راهی که میمونه (غیر از گناه) ازدواج موقته، که البته در جامعه ی امروز ما نیاز به فرهنگ سازیه گسترده داره. همونطوری که در عرض 4 تا 10 سال روابط آزاد دخترا و پسرا (bf, gf) از حالت زشت بودن و ضد فرهنگ بودن خودش (به غلط) خارج شد و الان به این وضعی رسیده که همه می بینید و اکثر افراد هم دوست بودن ختر و پسری کاملا عادی می دونن (چیزی که اسلام هرگز صحیح نمیدونه)، و همه هم موقع ازدواج این امکان رو میدن (والبته میدونن) که طرفشون پیش از ازدواج با کسی دوست بوده، با اون ازدواج میکنن؛ باید ازدواج موقت هم همین صورت رو پیدا کنه. (که البته از ما که گذشت، این فرهنگ رو برای نسل بعدی رواج بدید)

البته باز هم بنا به حرف آقای بهجت، ازدواج موقت با حصول شرایط، البته به سود و نفع جامعه (حتی با همین اوضاع حال) خواهد بود(mtb.ir). با تشکر

سلام

 دوست عزیز در مورد فتوای حضرت ایت الله بهجت لطف نید مستندات خودتون رو دقیقا ارائه کنید تا بررسی کنیم چون بر اساس مستنداتی که در اختیار ماست  ایشان اجازه پدر را واجب می دانند اما  عمل ننمودن به این واجب را به معنی باطل شدن  عقد ازدواج نمی دانند

http://www.pasokhgoo.ir/fa/node/5267

 در مورد مطلبی  هم که فرموده اید   عرض شد که ازدواج موقت دختران باکره  و پسران  مشکلات عدیده ای  برای هم  پسر و هم دختر به بار میاورد و مکروه  هم هست
علامه حلى در زمینه متعه دختر باکره فرموده است : " ویكره ان یتمتع ببكر ، فان فعل فلا یفتضها " ( مكروه است دوشیزگان را متعه كردن واگر این امر واقع شد سعى شود نزدیكى انجام نشود. )
صاحب جواهر فتواى محقق را تأئید كرده ومى نویسد : این حكم شامل دختران بى پدر هم مى شود وبعد براى اثبات مدعاى خود به چند حدیث استدلال مى كند . یكى از آنها حدیثى است از امام صادق ( علیه السلام ) كه فرموده : " یكره للتعیب على أهلها " ( متعه دوشیزگان مكروه است ؛ چون شخصیت خانوادگى آنان زیر سؤال مى رود )  لذا  به نظر من  اگر قرار  است در جامعه فرهنگ سازی صورت گیرد  مسلم است که فرهنگ سازی ازدواج آسان  که  زودتر از ازدواج موقت برای دختران و پسران جوان هم جای خود را می تواند باز کند  بسیار بهتر و آسانتر از فرهنگ سازی برای ازدواج موقت دختران باکره است که هم مشکلات اجتماعی به بار می آورد و هم  احتمال قبول نمودن خانواده ها بسیار کم است

البته شایان ذکر است که هر راه شرعی هزاران مرتبه بهتر از ذره ای به گناه افتادن  است

التماس دعا


 

ساحل سها , sahel80
ساحل سها - 14:58 1387/05/4
5

من با ازدواج موقت شدیدا مخالفم  این حمكی به نفع مرد های هوس باز و اصلا جایی برای صحبت باقی نمی گذاره و من نمی فهمم چرا یك عده اینطور از این موضوع به خوبی یاد می كنند .

به نظر شما تفاوت دوستی و ازدواج موقت چیه ؟ فقط اینكه حكما و عرفا به كسی  مراجعه بشود و  اعلام كنند كه ما همدیگر را فعلا می خواهیم و به هم نیاز داریم ؟

من از همان مردان سوال می كنم اگر بخواهند با دختری ازدواج كنند و آن دختر بگوید قبل از اینكه تو به خواستگاری من بیایی  من با چند نفری صیغه كردم آیا واقعا آن مرد باز هم به ادامه صحبت برای ازدواج می پردازد ؟

این قضیه  فقط برای سو استفاده سو استفاده گران است و نه چیزی بیش از آن .

فرشته رحمتی , f1111
فرشته رحمتی - 16:47 1387/05/4
6
هر کی صبح از خواب پا می شه یه فتوا میده تو جامعه امروزی ما الان مردی که زن عقد کرده باشه به زنش وفا نمی کنه چه برسه به اینکه ازدواج موقت بکنه می خوام بدونم چرا اینقد ارزش زنها تو جامعه پایین اومده این ازدواج موقت دیگه چه صیغه ای چرا دخترهای مردم رو می خواین به خاک سیاه بنشونید . مثلا امروز شخصی اومد با دختری عقد موقت کرد بعد از یه مدت عشق و حال خودش میتونه از اون زن جدا شه  آیا بعد به عاقبت آن فکر می کنید دیگه کی می یاد تو جامعه ما قبول کنه که با اون خانم ازدواج کنه . ولی مرد نه راحت میتونه بره دنبال یکی دیگه . چرا این قد زنها بدبختند آیا تو قرآن یا خدا گفته که این قد زنها رو بی ارزش بداانید و فقط به مردها بها بدهید ؟
احکام پاسخگو , p_ahkam
احکام پاسخگو - 19:47 1387/05/5
7
 سلام
  چنانچه به جوانب  مساله ازدواج موقت نگاه کنیم می بینیم که در  برخی موارد نبودن اجازه ازدواج موقت به معنی به گناه افتادن  مردان و زنان خواهد شد  
البتنه باید به این نکته توجه داشت  که  اجازه هایی که اسلام داده است به معنی وجوب عمل به آنها نیست  مثلا ازدواج موقت راهی است که اسلام قرار داده است تا  در مواقع ضرورت از این راه استفاده شود   و این خود ما هستیم که باید عقل خود را به کار بریم  تا  دچار مشکلات بعدی نشویم .
برای مطالعه بیشتر  می توانید به این لینک مراجعه نمایید   واگر باز هم  مطلبی بود در خدمتتان هستیم
http://www.pasokhgoo.ir/fa/node/5267
التماس دعا
ساحل سها , sahel80
ساحل سها - 17:21 1387/05/6
8

جواب سوال منو ندادید ؟

آیا خود شما به عنوان یك مرد قبول می كنید با چنین دختری ازدواج كنید ؟

البته این موضوع از طرف خانم هایی كه یكبار ازدواج كردند و طلاق گرفتند خیلی استقبال می شه و همین طور از طرف تمام آقایون چه ازدواج كرده باشن و چه نكرده باشن!

با مرسوم و عادی كردن این  نوع ازدواج دیگه كی رغبت به ازدواج می كنه !  واقعا این همین چیزی كه  خدا  می خواد؟ و توی قرآن اومده ؟

متاسفانه به زن در جامعه ما فقط به عنوان یك وسیله نگاه می كنن نه یك انسان !

شما از مواقع ضروری  حرف زدید فكر می كنید توی جامعه ما این موقع ضروریه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

اگر زن های بیوه جامعه بیش از مردان زن دار بودن را می گن ضروری نه وقتی كه  اینهمه دختر دم بخت و در سن ازدواج داریم  !

 

پاسخگوی اعتقادی   , p_eteghadat
9

هو السلام
خدمت دوستان محترم سلام و عرض ادب و احترام دارم امیدوارم از بقیه روزهای باقی مانده خداوند بهره ی كافی را ببریم
احادیث زیادی هست در باب نكوهش كردن تعصب و  ائمه معصومین علیهم السلام فرموده اند  كه تعصب بیجا نكنید
خواهشا دوستان با قضیه احساسی برخورد نكنند
همه میدونید خداوند بهترین و كامل ترین و زیباترین مكتب و دین شو بدست پیامبرش حضرت محمد صلوات الله علیه و آله و بدست وصی و وزیر الهی اش ساقی كوثر حضرت علی علیه السلام  برامون به ارمغان اورده و در اون برای تمامی لحظات زندگی قواعد و روشهایی بیان شده كه انسان به گمراهی و ضلالت نیفتد
حضرت علی علیه السلام خطاب به شیعیان فرموده است با شرایط روز زندگی كنید و الان فقهای ما كه به درجه اجتهاد رسیده اند و بین عموم به اعلمیت مشهور باشند 
 میتوانند مرجع خوبی برای این مسائل باشند و ما موظف به اجرای حكم خدا  هستیم نه مواظب به بستن دهان مردم
!
اگر اكنون به علت برخی مسائل جوان احساس نیازی برای ارضای قوه شهوتش بشود چاره اش چیست ؟ باید با چكش به سر این ذات و میل خدادای بزند و بگوید ساكت باش ؟ یا به راهی كه خدا و رسولش و ائمه هدی بدان امر كرده اند ؟
حضرات دوستان  با استفاده از منابع اهل بیت در این موضوع سخن بگند كه بهتر است ودهان یاوه گویان نیز بسته میشود

قرآن و ازدواج موقت

( وَلْیَسْتَعْفِفِالَّذِینَ لا یَجِدُونَ نِكَاحاً حَتَّىیُغْنِیَهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ )1  كسانى كه به ازدواج دسترسى ندارندباید صبر كنند و خودشان را پاك نگهدارند تاوقتى كه خداوند از فضل خودش آنان را غنابخشد  .

قرآن كریم در مورد ازدواج موقت فرموده است: ( فما استمتعتم به منهنّ فآتوهنّ أجورهنّ فریضة ) از هر زنى كه به طور مشروع كام بر گرفتید، آنچه را كه در مقابل این كام‏جویى به عنوان مهر مقرر داشته‏اید به او بپردازید. ( فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّفَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِیضَةً ) 2 روایات زیادى درترغیب به صیغه هم از شخص پیامبر و هم از ائمه هدی علیهم السلام  وارد شده .

ازامام صادق علیه السلام پرسیده شد: آیا صیغه ثواب دارد ؟ فرمود :  اگرمقصودش از آن رضاى خدا باشد در ازاى هركلمه اى كه با او صبحت كند یك نیكى برایش نوشته مى شود و هر باریكه به او نزدیك شودخداوندگناهى را از او میبخشد وهرگاه غسلكند به انداره قطرات آبیكه بربدنش ریخته خداوند گناهانش را مى آمرزد .3

پاسخگوی اعتقادی   , p_eteghadat
10
                                           سنّت و ازدواج موقّت

گذشته از روایات اهل بیت علیهم‏السلام كه آن را به ازدواج موقّت (متعه) تفسیر كرده‏اند.(١) در احادیث اهل‏سنّت نیز این تفسیر از عدّه‏اى از صحابه و تابعان روایت شده است. ابن عباس، أبى بن كعب و سعید بن جبیر و سدّى آیه را چنین قرائت مى‏كردند: «فما استمتعتم به منهنّ الى أجل مسمّى فآتوهنّ أجورهنّ فریضة»(٢) و مجاهد نیز گفته است: این آیه در مورد ازدواج موقت نازل شده است.(٣)
فخرالدین رازى، پس از ذكر قرائت أبى بن كعب و ابن عباس گفته است: «مسلمانان این گونه قرائت را بر آن دو انكار نكردند. از این جا به دست مى‏آید كه درستى این قرائت مورد قبول همه‏ى مسلمانان و اجماعى بوده است، در نتیجه مشروعیت ازدواج موقّت مورد اجماع مسلمانان بوده است.(٤)

     دستور خواندن عقد غیر دائم

- اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد غیر دائم را بخوانند، بعد از آن كه مدت و مهر را معین كردند، چنانچه زن بگوید : ( زوجتك نفسى فى المدة المعلومة على المهر المعلوم ) بعد بدون فاصله مرد بگوید:  ( قبلت )  صحیح است. و اگر دیگرى را وكیل كنند و اول وكیل زن به وكیل مرد بگوید:  ( متعت موكلتى موكلك فى المدة المعلومة على المهر المعلوم ) پس بدون فاصله وكیل مرد بگوید:  ( قبلت لموكلى هكذا ) صحیح مى‏باشد.

                                            شرایط عقد ازدواج موقت                      

- صیغه كردن زن اگر چه براى لذت بردن هم نباشد صحیح است.

- شوهر بیش از چهار ماه نباید نزدیكى با متعه خود را ترك كند.

- زنى كه صیغه مى‏شود اگر در عقد شرط كند كه شوهر با او نزدیكى نكند، عقد و شرط او صحیح است و شوهر فقط مى‏تواند لذتهاى دیگر از او ببرد ولى اگر بعدا به‏نزدیكى راضى شود، شوهر مى‏تواند با او نزدیكى نماید.

- زنى كه صیغه شده اگر چه آبستن شود حق خرجى ندارد.

- زنى كه صیغه شده حق همخوابى ندارد و از شوهر ارث نمى‏برد و شوهر هم ازاو ارث نمى‏برد.

- زنى كه صیغه شده اگر نداند كه حق خرجى و همخوابى ندارد عقد او صحیح است و براى آن كه نمى‏دانسته، حقى به شوهر پیدا نمى‏كند.

- زنى كه صیغه شده، مى‏تواند بدون اجازه شوهر از خانه بیرون برود، ولى اگر به واسطه بیرون رفتن، حق شوهر از بین مى‏رود بیرون رفتن او حرام است.

- اگر زنى مردى را وكیل كند كه به مدت و مبلغ معین او را براى خود صیغه نماید، چنانچه مرد او را به عقد دائم خود در آورد یا به غیر از مدت یا مبلغى كه معین شده او را صیغه كند، وقتى آن زن فهمید اگر بگوید راضى هستم عقد صحیح و گرنه باطل است.

- پدر و جد پدرى مى‏توانند براى محرم شدن، یك ساعت‏یا دو ساعت زنى را به عقد پسر نابالغ خود در آورند و نیز مى‏توانند دختر نابالغ خود را براى محرم شدن، به عقد كسى در آورند ولى باید آن عقد براى دختر مفسده نداشته باشد.

- اگر پدر یا جد پدرى، طفل خود را كه در محل دیگرى است و نمى‏داند زنده است‏یا مرده، براى محرم شدن به عقد كسى در آورد، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل مى‏شود و چنانچه بعدا معلوم شود كه در موقع عقد آن دختر زنده نبوده عقد باطل است‏و كسانى كه به واسطه عقد ظاهرا محرم شده بودند نامحرمند.

- اگر مرد مدت صیغه را ببخشد، چنانچه با او نزدیكى كرده باید تمام چیزى را كه قرار گذاشته باو بدهد و اگر نزدیكى نكرده باید نصف آن را بدهد.

 

 

١. وسائل الشیعة، ج ١٤، ابواب المتعة، باب اول.
٢. مقصود این است كه آنان كلمه‏ى «أجل مسمّى» را به عنوان تفسیر به هنگام قرائت آیه اضافه مى‏كردند.
٣. تفسیر ابن كثیر: ٢ / ٢٤٤.
٤. مفاتیح الغیب: ١٠ / ٥١ ـ ٥٢.

 

م امیری , memol455
م امیری - 18:28 1387/05/7
11

با درود

من نمی دانم چنین بحثی می خواهد به کجا برسد؟

--- همه می دانیم که فاصله سن بلوغ تا حداقل سن ازدواج(برای آدمهای معمولی نه آدمهای خاص!!!)  در کشور ما بیش از 10 سال است.

--- همه می دانیم نه پدران و مادران با ازدواج موقت موافقند و نه فرهنگ جامعه ما چنین چیزی را می پذیرد و جوانان بعد از این ازدواج از ادامه زندگی معمولی در شرایط حاکم بر کشور ما باز می مانند (به ویژه دختران)

--- تازه به فرض اینکه مورد قبلی را نادیده بگیریم در کشور اسلامی ما این عمل اسلامی ممنوع است!!! مثلا شما به گشت ارشاد توضیح بدهید که خطبه عقد را خودتان جاری ساخته اید تا جوابتان را ببینید

--- عصر عصر ارتباطات است و اینترنت و ماهواره و ... و قابل مقایسه با عصر شتر و بیابان و خارزار نیست

جواب سوال کجاست؟ ما چه آسان در اصول اولیه زندگیمان مانده ایم!!! پیشنهاد دین در شرایط فعلی اجتماعی ما چیست؟ امیدوارم نخوردن غذاهای پرکالری و نپوشیدن لباسهای زیر تنگ و ورزش و ... نباشد !!!

 

ساحل سها , sahel80
ساحل سها - 18:32 1387/05/7
12

نه جامعه فوق العاده خوبی می شه ، اینطور كه شما عنوان می كنید ،

فقط  بلاكارد های بزرگ توی خیابون های شهر و  گفتمان های رادیو و تلویزونی كم داریم مبنی بر اینكه  كار تمام دختر و پسر هایی كه توی خیابون ها با هم آشنا می شن كاملا درسته و فقط  بهتره آن صیغه ای را هم كه شما گفتید خودشون محض احتیاط بخونن .

اینطور كه شما می فرمایید خدا گفته با خوندن یك جمله زبونی محرم هر كسی كه بخواهید می تونید بشید!

خدا در قرآن در آیه 24 سوره نساء فقط  حرف از این زده كه با زنان شوهر دار نمی توانید  نكاح كنید و لی با بقیه  می توانید و بعد هم یك اشاره به تعیین مهر برای آن زنی كه به طریق زناشویی و مشروع  اختیار كردید تعیین كنید و آن را راضی كنید .

من توی این سوره كلمه یا چیزی هم مفهوم با  به طور موقت آن را به نكاح خودتون در بیاورید ندیدم .

پست دهم را  یكبار بخونید!

البته اینبار فقط خودتون را یك دختر فرض كنید و ببینید  به نظر شما  حكم و یا فرمان دیگه ای از طرف خدا صادر نشده كه  بیشتر بتوان از یك زن سو استفاده برد؟

البته فكر نكنم چیز دیگه ای وجود داشته باشه  وگرنه  حتما  ازش استفاده می شد.

نمی دونم چرا خیلی چیزهای بیخود توی جامعه ما رواج پیدا می كنه و حكم خدا قلمداد می شه؟

اگر این سوره حكم خدا مبنی بر صیغه موقت بود  مدت زمان خاص توسط پیامبر آزاد نمی شد (موقع ضرورت) و بلكه حكم قطعی و حتمی بود و در همه زمان ها  توسط پیامبر حلال شمرده می شد!

واقعا از كجا می تونید به قطع بگید این روایت ها دروغ نیست؟

چون در كتاب های شیعه عنوان شده ؟

تسنیم  , naahid22
تسنیم - 19:42 1387/05/7
13
ساحل خانم

نیازی نیست عزیزم اینقدر خودت رو ناراحت کنی.هر چیزی که اسمش حلال شرعی بود نیازی نیست که ادما حتما انجامش بدن(مثل طلاق).واگر دادند، نتیجه سو ءش دامن خودشون رو میگیره .شک نکن! درست مثل یه دارویی که استاندارد وزارت بهداشت رو داره ولی تو بدون اینکه نیازی بهش داشته باشی و بیمار باشی، بخوری.

من شخصا به ازدواج موقت  به عنوان مسئله ای  در دین ما که ولو بین یک میلیون ادم  ممکنه به درد یک نفر بخوره و اونو از گناه نجات بده نگاه میکنم. عقلاً، به خاطر همون یک نفر نوعی باید شارع احکام که خداوند متعال هست یه راهی بگذاره تا برای هیچ کس توجیهی برای گناه باقی نمونه.

حالا اونایی که ازش سوء استفاده کردن و حقوق واجب انسانهای دیگری رو پایمال کردند(که علی رغم بهانه تراشی های رنگارنگشون، خودشون بهتر از هرکس دیگه ای میدونند که هدفشون چی بوده !)حسابشون با همون خداوند قهار و منتقم هست، به قول قران:"والله یعلم المفسد من المصلح"




ساحل خیال , hagigat20
ساحل خیال - 20:25 1387/05/7
14

به نظر منم فعلا شرایط ازدواج موقت در کشور ما فراهم نیست ولی افرادی هم که الان از این حکم خدا می توانند استفاده کنند

زیاد است و الان هم عده ای هستند از دختران و پسران که ضعیف النفسند وبه گناه می افتند وحتی به زنا می افتند وبا شرایط

و تعهداتی که در ازدواج موقت است این بی انصافی است که بگوییم فقط چند تا لفظ است بلکه یک تعهد می باشد در ضمن  در

بسیاری از کشورها شرایط بهتر از ایران است و می توانند از آن استفاده بکنند و سو ءاستفاده از حکم خدا هم ربطی به حکم

خدا ندارد واین بشر دو پا از چی  سوءاستفاده نکرده که از این حکم نکند و هر کسی هر کار شرعی خواست انجام بدهد باید

سنجیده عمل نماید وهیچ دستور الهی برای هوس بازی نیست وبلکه برای کنترل آن می باشد

 

                                                                                    

پاسخگوی اعتقادی   , p_eteghadat
15
نقل قول از : ساحل .........................

نه جامعه فوق العاده خوبی می شه ، اینطور كه شما عنوان می كنید ،

فقط  بلاكارد های بزرگ توی خیابون های شهر و  گفتمان های رادیو و تلویزونی كم داریم مبنی بر اینكه  كار تمام دختر و پسر هایی كه توی خیابون ها با هم آشنا می شن كاملا درسته و فقط  بهتره آن صیغه ای را هم كه شما گفتید خودشون محض احتیاط بخونن .

اینطور كه شما می فرمایید خدا گفته با خوندن یك جمله زبونی محرم هر كسی كه بخواهید می تونید بشید!

خدا در قرآن در آیه 24 سوره نساء فقط  حرف از این زده كه با زنان شوهر دار نمی توانید  نكاح كنید و لی با بقیه  می توانید و بعد هم یك اشاره به تعیین مهر برای آن زنی كه به طریق زناشویی و مشروع  اختیار كردید تعیین كنید و آن را راضی كنید .

من توی این سوره كلمه یا چیزی هم مفهوم با  به طور موقت آن را به نكاح خودتون در بیاورید ندیدم .

پست دهم را  یكبار بخونید!

البته اینبار فقط خودتون را یك دختر فرض كنید و ببینید  به نظر شما  حكم و یا فرمان دیگه ای از طرف خدا صادر نشده كه  بیشتر بتوان از یك زن سو استفاده برد؟

البته فكر نكنم چیز دیگه ای وجود داشته باشه  وگرنه  حتما  ازش استفاده می شد.

نمی دونم چرا خیلی چیزهای بیخود توی جامعه ما رواج پیدا می كنه و حكم خدا قلمداد می شه؟

اگر این سوره حكم خدا مبنی بر صیغه موقت بود  مدت زمان خاص توسط پیامبر آزاد نمی شد (موقع ضرورت) و بلكه حكم قطعی و حتمی بود و در همه زمان ها  توسط پیامبر حلال شمرده می شد!

واقعا از كجا می تونید به قطع بگید این روایت ها دروغ نیست؟

چون در كتاب های شیعه عنوان شده ؟

                                          بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام : آیه فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ ... در باره متعه است و بدون شك مراد از كلمه استمتاع در آیه نكاح متعه است و این نكاح یعنى نكاح متعه و یا بگو نكاح موقت، در آن برهه از زمان در بین مسلمانان معمول بوده و در آن نیز هیچ شكى نیست- اخبار بر مسلم بودن آن توافق و اتفاق دارد حال چه اینكه اسلام آن را تشریع كرده باشد و چه از تاسیسات شارع اسلام نباشد بلكه قبل از اسلام هم معمول بوده باشد در أصل وجود چنین نكاحى در زمان رسول خدا (ص) و در پیش چشم و گوش آن جناب جاى تردید نیست و نیز جاى شك نیست كه در آن ایام نام این نوع ازدواج همین نام بوده و از آن جز به عنوان متعه تعبیر نمى‏كردند، پس چاره‏اى جز این نیست كه جمله: فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ را حمل بر همین نوع نكاح نموده و از آن جمله این قسم نكاح را بفهمیم، هم چنان كه سایر رسوم و سنت‏هایى كه در عهد نزول قرآن به اسماء خودش معروف و شناخته مى‏شده آیات قرآن بر آن معناى معهود حمل مى‏شده، مثلا اگر آیه‏اى در باره حكمى راجع به یكى از آن اسما نازل مى‏شده آن عنوان را امضا مى‏كرده و یا رد و تخطئه مى‏نموده، یا در باره آن عنوان امر مى‏كرده و یا نهى مى‏نموده، چاره‏اى جز این نبوده كه آن اسما و عناوین را بر همان معانى معروف آن روزش حمل كنند، و هرگز سابقه ندارد كه با وجود چنین زمینه‏اى اسم نامبرده را بر معناى لغویش كه در آن روز متروك شده بوده حمل كرده باشند.

مانند كلمه حج و كلمه بیع، و ربا، و ربح، و غنیمت، و كلماتى دیگر از این قبیل كه یك معناى لغوى دارند و یك معناى معروف در بین اهل زمان مثلا كلمه (حج) در اصل لغت به معناى قصد كردن بوده ولى معناى معروفش در بین مردم عرب زیارت خانه كعبه بوده، و ممكن نیست كسى ادعا كند كه در قرآن كریم كلمه حج به معناى قصد است .

پس متیقن و مسلم شد كه باید استمتاع – لذت بردن - در جمله مورد بحث را، بر نكاح متعه حمل كنیم، چون در ایام نزول آیه، لفظ متعه به همین معنا بر سر زبانها دوران مى‏یافته، حال چه اینكه به اعتقاد شیعه بگوئیم نكاح متعه هم اكنون نیز به قوت و اعتبار خودش باقى است و چه اینكه به گفته اهل سنت بگوئیم حكم نكاح متعه به وسیله آیه‏اى دیگر و یا به وسیله سنتعمر بن خطاب نسخ شده و كوتاه سخن اینكه آنچه از آیه مورد بحث استفاده مى‏شود، حكم نكاح متعه است و بس و همین معنا از قدماى مفسرین یعنى مفسرین از صحابه و تابعین چون ابن عباس، و ابن مسعود، و ابى بن كعب، و قتاده، و مجاهد، و سدى، و ابن جبیر، و حسن، و دیگران نیز مى‏شود، و مذهب ائمه اهل بیت علیهم السلام هم در مساله متعه همین است.

 

 

 

 


 

کلوب دات کام
کلیه محتوای این سایت توسط کاربران درج شده است و کلوب دات کام هیچ مسئولیتی نسبت به آن ها ندارد.