userinfo close

  ,

مدیریت بازرکانی


modiriat_bazargani

تاسیس: 14 بهمن 1383  پروفایل کلوب
مدیر کلوب: رسول م - معاونان
دوستان عزیز برای اینکه بتونیم کلوب رو خوب اداره کنیم به کمک همه نیاز داریم. مهم نیست که مدیریت خوند ادامه »
دوستان عزیز برای اینکه بتونیم کلوب رو خوب اداره کنیم به کمک همه نیاز داریم.

مهم نیست که مدیریت خونده باشیم یا یاد داشته باشیم.
(مهم اینه که اینجا باشیمو مدیریت یاد بگیریم)

دوستان امتیاز دادن و داغ کردن یادتون نره.

دنبال یه معاون خوب و فعال هم می گردم.
 

لیست بحث ها

  عناوین بحث ها ارسال کننده پاسخها بازدید بروز رسانی اولویت
28
137
90/9/11 (09:28)
82
681
90/3/27 (14:11)
9
52
89/12/16 (12:32)
15
77
89/6/31 (16:55)
20
107
88/9/29 (12:38)
20
145
88/9/29 (12:42)
3
10
90/11/13 (10:58)
6
31
90/3/12 (16:02)
18
229
90/3/12 (16:00)
6
125
90/2/13 (16:41)
1
12
90/2/13 (16:34)
3
34
90/1/21 (21:27)
75
553
89/12/16 (12:26)
0
7
89/10/14 (00:36)
18
64
89/9/6 (00:44)
6
51
89/7/1 (14:42)
5
45
88/9/2 (15:58)
6
45
88/8/2 (15:10)
m i
3
24
88/7/27 (13:18)
7
72
88/7/18 (16:51)

عنوان بحث

مسلم  عسگری , ms_as
مسلم عسگری - 16:36 1387/09/6

به اشتراک گذاری کتب و مقالات و اطلاعات

دوستان عزیز. کسانی که کتاب، جزوه، مقاله و یا هر چیزی در مورد مدیریت و ریز شاخه هاش دارن میتونن تو این بحث به اشتراک بذارن تا بقیه هم ازش استفاده کنن.
ممنون
  • ارسال پاسخ

پاسخ ها

ترتیب پاسخ ها : از اولین پاسخ
رضا میر  , karimimir
رضا میر - 16:51 1388/07/18
7

راهنمای خرید سهام بانك‌ها  

 

                                    دكتر احمد یزدان‌پناه     

 


درباره ارزیابی بانك‌ها و مرحله گذار آنها از دولتی به خصوصی از ابعاد گوناگون بحث‌های فراوانی وجود دارد كه اهمیت همه آنها برای جامعیت یك ارزیابی باید مد نظر باشد.
    

در این یادداشت سعی می‌شود به زبان علمی غیرفنی برای بانك‌های تجاری معیارهایی ارائه شود تا خصوصی‌سازی آنها برای خریداران و مشاوران سرمایه‌گذاری آنان راهنما باشند. چرا بانك‌ها در واسطه‌گری مالی خود توانایی‌های لازم را ندارند؟ علت مشترك عمومی آنها ضعف مدیریت است و نبودن ملاك‌های معتبر برای سنجش و ارزیابی مدیران مزید بر علت شده است. یكی از چارچوب‌های ارزیابی بانك‌های تجاری از بعد نظارتی و مقرراتی آن ویژگی‌های شش گانه‌ای است كه به آن رتبه‌بندی می‌گویند و عبارتند از: 1-كفایت سرمایه 2-كیفیت دارایی‌ها 3-مدیریت 4-عایدات
5 -نقدشوندگی 6-حساسیت. برای ارزیابی یك بانك بر پایه خصوصیات بالا به هر ویژگی از یك تا پنج نمره می‌دهند. یك یعنی بهترین و پنج یعنی ضعیف‌ترین و آنگاه به صورت رتبه‌بندی تركیبی میانگین شش معیار گفته شده را به دست می‌آورند. هر بانكی كه معدل چهار یا بیشتر بیاورد، بانك مشكل‌دار است؛ یعنی ریسك آن بانك برای ورود به بازار سرمایه بالا است و باید با دقت‌های خاصی بر روی سهام آن معامله صورت گیرد.
كفایت سرمایه  از آنجا كه سرمایه بانك كاهش‌دهنده ریسك بانك محسوب می‌شود، لذا نسبت سرمایه كه نوعا به صورت سرمایه تقسیم بر دارایی تعریف می‌شود، نسبت مهمی برای ارزیابی‌ها به دست می‌دهد. بانكی كه سرمایه بیشتر نگه می‌دارد، زیان‌های بالقوه را سهل‌تر می‌تواند جذب و هضم كند و به حیات اقتصادی خود در شرایط سخت اقتصادی پس از خصوصی‌سازی و محیط رقابتی بهتر ادامه دهد. بانك‌هایی كه نسبت سرمایه بالاتر دارند از نرخ كفایت سرمایه بالاتری بهره‌مند هستند هر چند آن بانك به طور نسبی سطح سرمایه بالاتری نداشته باشد.
كیفیت دارایی‌ها   از آنجا كه بانك‌ها خود باید در مورد تخصیص وجوه سپرده‌گذاری شده نزد آنها تصمیم بگیرند. این تصمیم آنها سطح ریسك اعتبارات و ریسك نكول و واخواستی‌های آنها را شكل می‌دهد. بنابراین با معیاری چون بررسی كیفیت دارایی‌ها بانك كه شامل وام‌ها و اوراق‌بهادار آنها می‌شود می‌توان به این بعد از هدف‌های ارزیابی بانك دست پیدا كرد.بانك مركزی ایالات متحده برای بررسی كیفیت دارایی بانك‌ها از بعد وام‌دهندگی كه مشكل مطالبات معوق بانك‌ها را شكل می‌دهد، پنج ملاك معرفی می‌كند كه برای ارزیابی بانك‌های تجاری مهم هستند.
1 - ظرفیت: توانایی پرداخت قرض‌گیرندگان. 2 - وثیقه: كیفیت دارایی‌های پشتوانه آن وام‌ها. 3 - شرایط: اوضاع و احوال و شرایطی كه نیاز به آن وام را پدید آورده‌اند. 4 -سرمایه: تفاوت بین ارزش دارایی‌های قرض‌گیرندگان و بدهی آنها. 5 -خصلت: تمایل قرض‌گیرندگان به بازپرداخت وام‌ها، كه به وسیله پرداخت‌های گذشته آنها در مورد وام‌ها و سابقه اعتباری آنها سنجیده می‌شود.
مدیریت    تمام راه‌های ارزیابی یك بانك به مدیریت آن ختم می‌شود، بنابراین تمامی ویژگی‌های مورد بررسی برای ارزیابی بانك‌ها از اتاق مدیران آنها سربرمی‌آورد. برای بررسی كیفیت مدیریت بانك‌ها ملاك‌هایی برای مهارت اداری، توانایی و تمایل اجرا و تبعیت از مقررات و قوانین موجود بانكی و پولی و سرانجام توانایی غلبه بر تغییرات و تحولات محیط كسب و كار و تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها را باید نام برد. ملاك مهم دیگر در این راستا، ارزیابی سیستم‌های كنترل داخلی بانك‌ها هستند؛ چرا كه این معیار بیانگر آن است كه مدیریت بانك‌ها چگونه و تا چه حد از مشكلات مالی آگاهی دارند و برای حل آنها در افق‌های زمانی مختلف برنامه عمل دارند و سلامت این واسطه‌‌گر مهم مالی را رصد می‌كنند.
عایدات      گر چه معیارهای شش‌گانه فوق بیشتر متوجه ریسك بانك‌ها هستند، ولی باید به عایدات این بنگاه واسطه‌گر مالی، كه موسسه خیریه نیست توجه كافی شود. شكست یك بانك و ناتوانی او را باید در منفی بودن عایدات او جست‌وجو كرد. نسبت سوددهی در بانك‌ها را معمولا با ارزیابی بازده دارایی‌های آنها می‌سنجند كه به صورت عایدی پس از كسر مالیات تقسیم بر دارایی‌ها تعریف می‌شود. علاوه بر ارزیابی و سنجش عایدات یك بانك در طول زمان، مفید است كه عایدی آن بانك را با صنعت مالی كشور مقایسه كنیم. این امر تصویر بهتری به ما از جایگاه آن بانك در مقابل رقبای خود به دست می‌دهد. سرانجام باید به این نكته توجه داشت و مشاوران سرمایه‌گذاری در بانك‌ها روشن نمایند كه با تغییر شرایط كلان كشور عایدی آن بانك چگونه و چقدر تحت تاثیر آن تحولات قرار می‌گیرد؟
نقدشوندگی    برخی بانك‌ها وجوه خود را از منابعی غیر از بانك مركزی كسب می‌كنند. به هر حال منبع این وجوه برای خریداران سهام بانك‌ها مهم است. اینكه اتكای بانك بر كدام منابع است، دغدغه درست ارزیابان بانك‌ها به حساب می‌آید. تاریخ و تجربه بانكداری نشان می‌دهد برخی بانك‌ها وقتی تحت فشارهای دولتی یا شرایط خاصی مجبور شده‌اند از منابع خاصی وجوه خود را تامین كنند خود را در معرض بحران‌های نقدشوندگی قرارداده‌اند.
سپرده‌گذاران اگر احساس كنند كه بانكی با مشكل نقدشوندگی وجوه آنها مواجه هست یا در آینده خواهد شد، برداشت‌های دسته جمعی آنها برای بانك مزبور و صنعت مالی مشكل‌آفرین خواهد بود.
حساسیت     دو بانك ممكن است از لحاظ عایدات، نقدشوندگی و سایر ویژگی‌های گفته شده در بالا یكسان باشند؛ ولی وقتی شرایط بازار مالی كشور دچار تغییرات می‌شود آثار آن بر هر كدام آنها متفاوت باشد، یعنی یكی از آن دو نسبت به دیگر تحولات حساس‌تر باشد. یكی از بهترین و مهمترین شواهد بارز در این زمینه تغییرات نرخ بهره است. حساسیت بانك باید به متغیر كلانی چون نرخ بهره یا قیمت پول تا حدود زیادی باید معین باشد. بسیاری از بانك‌ها بدهی‌هایی دارند كه اغلب بیشتر از دارایی‌های آنها در مقابل افزایش نرخ بهره باید قیمت‌گذاری مجدد شوند.
چرا كه بیشتر در معرض آثار منفی افزایش نرخ بهره قرار دارند، در صنعت بانكداری غرب بانك‌هایی كه در مقابل بالا رفتن نرخ بهره (تسهیلات) حساس‌ترند، به احتمال زیادتر مشكلات مالی بیشتری را در دوره ‌گذار و تغییر شرایط تجربه می‌كنند. ارزیابی بانك‌ها از مشكل‌ترین بنگاه‌های فعال در صحنه اقتصاد هستند، به همین دلیل است كه ارزیابی بانك مركزی از عملكرد آنها می‌تواند راهنمای خوبی برای خریداران سهام آنها باشد.
یك بانك مركزی مستقل و توانمند می‌تواند و باید ریسك خریداران سهام بانك‌های دولتی را كه در معرض طبقه‌بندی یك بانك پر ریسك در گروه یك بانك امن هستند، كاهش دهد. به علاوه چون ملاك‌های گفته شده مالی ناظر بر عملكرد گذشته و حال بانك هستند، مشاوران آگاه سرمایه‌گذاری مالی باید مردم را از آن معیارها برای آینده آگاه سازند. به هر حال معیارهای كمی و كیفی هر دو باید به‌كار آیند تا تصمیم‌گیری‌ها عقلایی صورت گیرند تا كشتی خصوصی‌سازی بانك‌ها به سلامت به ساحل رقابت و كارآیی برسد و در یك كلمه بانك‌ها در خدمت توسعه كشور قرار گیرند.

 

  • نقل قول
  • ارسال پاسخ
احسان قادری , reny
احسان قادری - 16:16 1388/07/14
6

اصول مدیریتی دل       

 

مایکل دل کسب و کار رایانه های شخصی را با روش فروش مستقیم که کاهش هزینه ها و افزایش رضایت مشتری را درپی داشت زیر و رو کرد. این موضوع مربوط به حدود بیست سال پیش است با وجود این، «دل» هنوز هم از سایر رقبا جلوتر است.«دل» این موفقیت را مرهون اصول مدیریت خود است که برخی از محورهای آن عبارتند از:

 

رک باشید:

 این یک طرزتفکر است نه یک روش شرکتی. وقتی مدیرعاملی حرف می زند، باید حق مطلب را ادا کند، تا کارکنان بتوانند طبق آن عمل کنند. آنها موظف هستندکه هر سوالی را مطرح و مدیرانشان را بدون استثنا بازخـواست کنند. در بررسی سالانه «۳۶۰ درجه ای خود» در «دل» کارکنان از رفتار سرد او شاکی بودند. و به ناچار «دل» قول داد که با حرارت بیشتری خود را در مسائل درگیر کند.


غرورتان را کنار بگذارید:

شرکت طرفدار مدیــریت «دو نفر در یک سمت» است، که بدین وسیله دو مدیر برای تولید یک محصول، یک بخش، یک فرایند مسئولیتهایشان را تقسیم می کنند. این موضوع آنها را مجبور می کند که به صورت یک تیم کار کنند و نقاط قوت یکدیگر را پررنگ تر کنند و مواظب نقاط ضعف یکدیگر نیز باشند.

 

بهانه نیاورید:

«دل» به مسئولیت پذیری بیش از هر چیز معتقد است و اهمیتی هم به بهانه تراشی ها نمی دهد. او هشدار می دهد یک مدیر باید سریعاً به مشکل موجود اعتراف و با آن برخورد مناسب بکند و هرگز آن را توجیه نکند. در جلسات نفس گیر، «دل» با سنگدلی نقاط ضعف را افشا می کند و مدیران می دانند که بهتر است مشکلات را قبل از نشست بعدی رفع کنند.

 

دستیابی به اهداف آسان نیست:

 به دست آوردن سود یا بالابردن کیفیت یکی از این دو کار به تنهایی کافی نیست، مدیران باید هر دو را انجام دهند. عدم دستیابی به نقطه سودآوری تعیین شده یعنی هزینه ها با سرعت کافی کاهش نیافته است. در سال گذشته علی رغم نتایج موردقبول، رؤسای سیستم پشتیبانی، حافظه و شبکه سازی مجدداً تعیین شدند.

مدیرسابق دل می گوید: “جای تأسف برای دوستانی است که از تمام فشنگ های تفنگشان استفاده نکرده اند”

 

سرمست از پیروزی نشوید:

برای «دل» جشن گرفتن، رضـایت از خود را ایجاد می کند. او یک بار با این ایده که مصنوعات شرکت را درسالن شرکت به نمایش بگذارند به این دلیل که «موزه ها همیشه به عقب نگاه می کنند» مخالفت کرده بود.
وقتی موفقیتی پیش می آید مدیران باید بلافاصله با یک نامه کوتاه الکترونیکی یا یک دست مریزاد و یک نوازش به پشت کارکنان، موضوع را تمام کنند.

“جشن بگیرید اما برای لحظاتی کوتاه و بلافاصله به پیشروی ادامه دهید” این شعار اوست

 نگران منافع شرکت باشید تا آبروی آن: برخلاف رقبا، «دل» در جلوگیری از کارهای جدید پرخطر سرعت عمل دارد. علی رغم یک سال کاری و پوشش خبری مداوم، «مایکل دل» طرح دکه های تجارت الکترونیکی در فروشگاههای زنجیره ای «سی ارز» (SEARS) را درحالی که تنها ۴ دکه آن، راه انداخته شده بود متوقف کرده و به جای آن دکه ها را در مکانهای عمومی و مراکز خرید راه اندازی می کند.

 

منبع: وب سایت سازمان مدیریت صنعتی

 

کیمیا کیان , kimiya_kimiya_kimiya83
کیمیا کیان - 12:53 1388/07/14
5

salam dar morede tablighat va bime ham maghale darid?

می نا  , mina_you
می نا - 16:53 1388/01/29
4


به به آب در کوزه و ما تشنه لبان گرده جهان می گردیم

حالا که اینجا همه اهل مقاله و کتاب و .... هستن، plz help me
من یه مقاله در مورد تجزیه و تحلیل سیستمها و روشها میخوام. کسی داره یا میتونه کمکم کنه پیدا کنم، لطفا"
     مسیحا             , behnazjoonam
مسیحا - 18:07 1387/12/6
3
مسلم  عسگری , ms_as
مسلم عسگری - 16:58 1387/09/6
2

به عنوان آغازین گام من اعلام میکنم که من مجموعه نسبتاً خوبی از مقالات و کتاب (فایل های الکترونیکی) در موضوعات مختلف سازمان و مدیریت جمع آوری کردم که در صورت نیاز هر یک از اعضای محترم، حاضر به مبادله کردن هستم.

- کتابهایی که تقریباً همگی تاریخ انتشارشون بالای 2000

- مقاله هایی (Paper) های معتبر (که عمدتاً تو نشریات معتبر مدیریتی چاپ شدند) و همگی به روز

 - مقالات  Harvard Business Reviewe

- و در موضوعاتی همچون Strategy, Performance Measurement, Change Management, Human Resource Management, Project Management و....

کلوب دات کام
کلیه محتوای این سایت توسط کاربران درج شده است و کلوب دات کام هیچ مسئولیتی نسبت به آن ها ندارد.