__
عنوان بحث
دوستانی كه رفتن میمند از جاذبه هاش بگن
20 آبان 86 - 18:23

سلام دوستان

خوشحالم به جمعتون ">پیوستم

منم میمند رفتم واقعا جای عجیب و دوست داشتنی هستش

برام شده یه دنیا خاطره و بایاد میمند نا خوداگاه خنده به لبام می شینه

پاسخ ها
ترتیب پاسخ ها : از اولین پاسخ
4
23 آذر 1386 ساعت 02:39

حمام میمند

حمام میمند كه مثل خانه‌های آن در دل سنگ كنده شده یكی از عجایب این خانه‌ها است كه بصورت حمامهای سنتی دارای خزانه بوده و طبق روایات مردمان آنجا كه به خاطر دارند و شواهد موجود مسائل و نكات بهداشتی در آن رعایت می‌شده است. ساختمان این حمام بدین طریق است كه: كوچه‌ای آنرا به داخل دالانی وصل می‌كند یعنی اول مانند دیگر حفره‌های آن كوچه كنده شده و این كوچه در انتها به دالانی ختم می شود پس از دالان یعنی در وسط آن دری است كه به رختكن حمام متصل می شود این رختكن دارای حوضی در وسط و سه سكو در اطراف می‌باشد. كه درب دیگری آنرا به صحن حمام وصل می‌كند در پایین صحن خزانه‌ای كنده شده كه در سنگ است و منفذی هلالی شكل آنرا به صحن وصل می‌كند كه برای برداشتن آب بوده در وسط خزانه گودالی است كه جای قرار دادن دیگی برای گرم كردن آب بوده و در پایین و پشت این چاله دالانی است كه درب آن به خارج حمام باز می‌شده كه آتش‌خانه و محل بر‌افروختن آتش در زیر حمام قرار داشته. برای گرم كردن حمام منفذی بوده كه دود در آن می‌پیچیده و آنرا گرم می‌كرده كه پس از گرم شدن گرفته می‌شده است. و اما در طرف راست خزانه حوضی بوده كه محل شستن پا و آب كشیدن آن بوده‌است و در طرف چپ حمام بریدگی كوچكی برای نظافت و دارو كشیدن بوده‌است. طریقه حمام كردن به این ترتیب انجام می‌گرفته است كه حمامی در جلو خزانه می‌ایستاده و بدن مراجعه‌كنندگان را بوسیله ظرفی با ریختن آب خیس میكرده كه پس از چرك كردن و ریختن آب دوباره و تمیز شدن بدن. فرد می‌توانسته برای غسل كردن داخل خزانه برود و پس از انجام غسل از سمت راست یعنی اطاقی كه حوض در آن بوده خارج می‌شده و پای خود را آب می‌كشیده است. از نكات عجیب در این حمام آن است كه سوراخی در بالای صحن و رختكن می باشد كه سنگی مرمر بر روی آن گذاشته‌اند كه این سنگ به طرز عجیبی نور را در حمام منعكس می‌كند و در واقع منبع نور حمام می‌باشد. علاوه بر این دیگر منابع روشنایی حمام عبارتند از: روغن گیاهی بنام ( كن تون ) یا كنده خشك پوسیده‌ای كه كمتر دود می‌كند. ریشه گیاهی بنام ( جلا ) كه نوعی خار بوده و از آن كتیرا به عمل می‌آورند و چراغ‌موشی، كه اكنون این حمام برق‌كشی شده است.    

 

مدرسه

مدرسه قدیم روستا، به همان شیوه و طرح واحدهای مسكونی ساخته شده‌است، با این تفاوت كه عرض و عمق كیچه و مسیر ورود آن بیشتر از واحدهای مسكونی است. به طور كلی هرچه از ابتدای كیچه به عمق آن می‌رویم ابعاد كلاسها گسترده‌تر می‌شود و این، به دلیل افزایش ضخامت بوده‌است. طول كیچه مدرسه كه در كوه كنده شده- حدود 18 متر می باشد و عرض آن از ابتدا تا انتها بین 15 الی 6 متر متغیر است. در مجموع این مدرسه دارای 5 فضا كه از آنها به عنوان كلاس و دفتر استفاده می‌شده است. دوتا از این فضاها در امتداد كیچه و سه تای آنها  در سه طرف ایوانی به ارتفاع سه متركه در انتهای كیچه كنده شده قرار دارد كه ابعاد آن 5/5 ×5/5 و دارای دو ورودی می‌باشد. حجاران میمندی این كلاس را در انتهای كیچه ساخته‌اند. زیرا ضخامت سقف به مرور كه به عمق می رویم بیشتر می‌شود. در جلوه كیچه مدرسه، حیاط بزرگی قرار دارد كه به سنگ خشكه چین محصور شده است. و درون آن درختی بنام (تایی ) وجود دارد.

مسجد

مسجد میمند مولود تغییراتی است كه در یك یا چند واحد مسكونی داده شده‌است. این مسجد در حدود 120 متر مربع وسعت داردو شكل آن مدور و نامنظم است بعد از عبور از راهرویی به پهنای 5/1 متر به صحن مسجد می‌رسیم. سقف مسجد بر روی سه ستون سنگی به ارتفاع دو متر بنا شده‌است. محراب مسجد در سنگ كنده شده و ارتفاع آن در حدود 1 متر می‌باشد. حجاران میمندی كه آثار و نشانه‌های تیشه آنها بر در و دیوارها و سقف مسجد هنوز به خوبی نمایان است. در مسجد طاقچه‌ها، محراب و منبر سنگی ایجاد كرده‌اند. علاوه بر این در طرفین ورودی مسجد در بدنه دیوار طاقچه‌هایی مخصوص قرار دادن كفش ایجاد كرده‌اند. كف مسجد فاقد سنگفرش و یا هر پوشش ساختمانی بوده و با قالی‌های دستباف میمندی، كف سنگی آن فرش شده. این مسجد هیچگونه منفذی برای نور‌گیری ندارد و نور آن از طریق در ورودی مسجد تامین می‌شود بنای این مسجد با توجه به اسناد موجود به سال 1240 هجری قمری بر می‌گردد.

حسینیه

حسینیه میمند، در وسط روستا قرار دارد و دارای سه ایوانچه با طاق گهواره‌ای است كه در انتهای آنها ورودیهای حسینیه قرار دارند بنای حسینیه از تجمع چند منزل مسكونی صخره‌ای ایجاد شده و تمامی اجزای آن از سنگ تراشیده شده‌اند فضاهای داخلی حسینیه دارای پلانی نا‌منظم بوده و 200 متر مربع مساحت دارد كه چهار ستون قطور مستطیل شكل ایستایی آن را حفظ می‌كنند در گذشته یك منبر سنگی چسبیده به زمین و متكی به اولین ستون كنار ورودی حسینیه وجود داشته‌است كه اخیرا آنرا تراشیده‌اند و به جای آن منبر چوبی قرار داده‌اند. ارتفاع سقف حسینیه در بعضی از نقاط آن 80/1 و در نقاط دیگر، 30/2 متر می‌باشد. حسینیه میمند همچون سایر بناهای صخره‌ای فاقد هرگونه تزیین و اندودی می‌باشد و در آن كتیبه‌ای كه اشاره‌ای به تاریخ حسینیه كرده‌باشد وجود ندارد این در‌حالی است كه بنای حسینیه مدام در حال تغییر بوده و در دوره‌های مختلف فضاهایی به آن اضافه شده‌است تا مساحت داخلی آن جوابگوی ساكنین باشد.  

 

 
3
30 آبان 1386 ساعت 17:11

مسجد میمند

 

 

مسجد میمند که در وسط روستا قرار دارد نیز به شکل کیچه است.

 

 بنای آن را به جد شیخ محمود مدیح المکتبی "حاج محمد مسیحا" نسبت می دهند.

 

او پس از بازگشت از حج، این مسجد دستکند را به وجود آورده و وقف نموده است.

 

 سال ساخت مسجد ۱۲۴۰ هجری قمری می باشد.(سال مرغ ـ بر اساس حروف ابجد تنظیم شده).

 

فضای مسجد با سه ستون از کمر(کوه) تراشیده شده، درست شده، که به وسیله پرده ای بخش زنانه و مردانه مجزا می شود.

 

 محراب و سکوی آن نیز از کمر تراشیده شده است.

 

 هم چنین جا کفشی هایی در دیوارها و در دو سوی از کمر تراشیده شده است.

 

مساحت مسجد حدود ۱۲۰ متر مربع است.

 

((برگرفته از کتاب: میمند، شاهکار جاودان ـ کبری ابراهیمی))

 

نوشته شده توسط محمدحسین معصومی شهربابک - وبلاگ كیچه
 
 
 
2
29 آبان 1386 ساعت 18:25

 

ستاره خانوم خیلی ممنون از ایجاد این بحث

و ببخشید یه خورده دیر به اینجا سر میزنم

سعی میكنم فعال تر بشه این كلوب

1
21 آبان 1386 ساعت 08:32

 چرا این كلوب این قدر غیرفعاله.....................

          آقای حاجی رحیمی كجایید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

          حرف بزنید خوب؟

__