| عناوین بحث ها | ارسال کننده | پاسخها | بازدید | بروز رسانی | اولویت | |
|---|---|---|---|---|---|---|
|
|
19
|
46
|
89/2/28 (23:29)
|
|
||
|
|
2
|
13
|
89/12/19 (01:09)
|
|
||
|
|
4
|
22
|
89/1/7 (09:20)
|
|
||
|
|
24
|
92
|
88/1/9 (10:54)
|
|
||
|
|
1
|
39
|
86/4/5 (11:45)
|
|
||
|
|
2
|
2
|
91/2/20 (10:54)
|
|
||
|
|
2
|
7
|
90/8/18 (14:35)
|
|
||
|
|
2
|
5
|
90/8/14 (14:50)
|
|
||
|
|
6
|
6
|
90/8/14 (13:36)
|
|
||
|
|
1
|
4
|
90/8/11 (10:19)
|
|
||
|
|
1
|
10
|
90/4/28 (14:22)
|
|
||
|
|
2
|
4
|
90/3/22 (15:36)
|
|
||
|
|
6
|
32
|
90/3/22 (15:35)
|
|
||
|
|
6
|
7
|
90/3/22 (15:27)
|
|
||
|
|
5
|
9
|
90/2/10 (15:16)
|
|
||
|
|
4
|
9
|
89/9/14 (16:25)
|
|
||
|
|
17
|
38
|
89/2/5 (10:58)
|
|
||
|
|
19
|
87
|
89/2/5 (10:56)
|
|
||
|
|
11
|
36
|
89/1/29 (12:37)
|
|
||
|
|
5
|
22
|
89/1/29 (12:37)
|
|
خوشا بحال تمام آنها که هم قبل از ظهور امام ع را دیده اند و هم ظهور و دوره بعد از ظهور را تجربه می کنند!!
خوشا بحال تمام آنها که پس از ظهور بدنیا می آیند و چشم به روی این دنیای بزرگ می گشایند
مرحبا بر آن زمان! که چقدر دلتنگ و آرزومند آنیم!
آنگاه می فهمیم مؤمن بودن و مؤمن زیستن نه سخت است نه بد است نه ناممکن!
می فهمیم چقدر راحت می توان پاک بود و خوب!
بارالها: به تمام دوستداران حق و حقیقت این توفیق را بده که چشم به روی نماینده تو روشن کنند و زیستن تحت لوای مطهر او را به جان بچشند - آمین یا رب العالمین.

http://www.erfan.ir/article/article.php?id=32242
حضرت امام باقر(ع) در روایتی می فرمایند: همانا کلام آل محمد صعب آمیخته به دشواری، سنگین و پوشیده در حجاب، فراتر از دست یابی عقل است، که آن را جز ملک مقرب یا پیامبری مرسل یا بنده ای که خدا قلبش را به واسطة ایمان امتحان کرده، و یا شهری که بلند و استوار است، تحمل نمی کند. پس هنگامی که قائم ما قیام نماید، [درباره آن] سخن گوید و قرآن او را تصدیق فرماید.34
ظاهر این روایت به ما می گوید که اسرار قرآن کریم و امامان اطهار(ع) در آخرالزمان به دست امام مهدی(ع) آشکار خواهد شد و این مطلب از تعدادی از احادیث دیگر نیز استنباط می شود.
از امام صادق(ع) نیز روایت شده است که فرمودند: علم بیست و هفت قسمت دارد. همة آن چه را رسولان الهی آوردند، دو قسمت است، و مردم تا به امروز از دو قسمت آن آگاه نیستند. هنگامی که قائم(ع) قیام نماید، بیست و پنج قسمت آن را بیرون می آورد و آن را در میان مردم منتشر می سازد و آن دو قسمت را نیز به آن ها انضمام می نماید تا همة بیست و هفت قسمت علم را انتشار دهد.35
سبزواری(ره) بیان می کند:
«هم چنان که طبیعت اسرار و گنج های خود را به تدریج آشکار می نماید، گنجینه های حقایق نیز به تدریج در افراد بشر ظاهر می گردد، لذا در علایم نشر حق و عدل حقیقی ذکر شده که خداوند متعال عقل ها و درک های بندگان را اکمال می کند تا حجت او را مورد اهانت قرار ندهند و قدر و منزلتش را بزرگ شمارند.»36
هم چنین در برخی از اخبار آمده است که حضرت امام مهدی(ع) میان مردم بنابر شواهد حقیقی و باطنی نه صرفاً ظاهری قضاوت و حکومت خواهد نمود، و این امری است که دربارة هیچ یک از پیامبران و رسولان، غیر از داوود نبی(ع)، سابقه نداشته است. در روایات مشاهده می کنیم که حضرت محمد(ص) بر اساس ظواهر امور قضاوت می فرمود؛ چنان که ازآن حضرت روایات شده است که فرمودند:
شما (مردم) برای دادخواهی نزد من می آیید، و من بشری مانند شما هستم. ممکن است دلایل برخی از شما نسبت به دیگران گویاتر باشد، که (در آن صورت) من میان شما بر اساس آن چه می شنوم داوری می کنم. پس اگر دربارة کسی [که به ناحق ادعا کرده و به دروغ دلیل آورده است] نسبت به حق دیگری حکم نمایم و آن را اخذ کند، بی تردید پاره ای از آتش را برایش تضمین کرده ام.37
اما امام مهدی(ع) بنابر بواطن امور قضاوت خواهند نمود. از امام صادق(ع) روایت شده است که فرمودند:
هنگامی که قائم آل محمد(ع) قیام نماید، میان مردم همانند داوود(ع) حکم خواهد نمود، چنان چه به هر دلیلی نیاز دشته باشد، خداوند متعال آن را به او الهام خواهد فرمود.37
پی نوشت:
34. همان، ص305.
35. بصائر الدرجات، ص37.
36. الإمام المهدی(ع) و الیوم الموعود، ص492.
37. مواهب الرحمان، ج3، ص223.
38. همان، ص214
http://www.erfan.ir/article/article.php?id=32087
جهان پس از دوره ظهور چگونه خواهد بود و آیا در آن زمان کسى خواهد بود؟
پاسخ:
الف. حیات مادى بعد از ظهور از جهت قوانین و سنتهاى حاکم بر جهان هستى و ماده با قبل از ظهور تفاوت ندارد. ولادت و مرگ افراد یکى است، استعدادها و ویژگىهاى انسانى فرق نمىکند. بنابراین انسانهاى بعد از ظهور نیز هنگام پایان پیمانه عمرشان از دنیا مىروند. خداوند مىفرماید: «کل نفس ذائقه الموت؛ هر کس مرگ را مىچشد (خواهد مرد)» (آل عمران، آیه 185)
بله ممکن است به علت رشد چشمگیر علم و دانش بشرى و از بین رفتن بسیارى از عوامل مرگ زودرس مانند جنگ و بیمارىها، انسانها عمر طولانى داشته باشند. ولى سرانجام همه مىمیرند.
ب. سیماى دوران پس از قیام را چنین مىتوان به تصویر کشید:
درباره شکوفایى و پیشرفت در جامعه پس از ظهور، به صورت عام و کلى به چند گزینه مىتوان اشاره کرد:
1. اجراى مقررات و دستورهاى زیبا و مترقى و انسانساز اسلام با عمل به کتاب خدا و احیاى سنت پیامبر و از بین بردن بدعتها؛ امام على علیهالسلام فرمود: «آنچه از کتاب و سنت مرده است، زنده مىکند». (نهج البلاغه، خطبه 138)
2. شکوفایى علم و دانش؛ امام صادق علیهالسلام مىفرماید: «دانش، بیست و هفت حرف است و همه آن چه پیامبران آوردهاند، تنها دو حرف از آن است و مردم تا کنون جز با آن دو حرف با حرفهاى دیگر آشنایى ندارند. هنگامى که قائم عجلاللّهتعالىفرجهالشریف قیام کند، بیست و پنج حرف دیگر را بیرون مىآورد و بین مردم نشر و گسترش دهد و آن دو حرف را نیز ضمیمه کند و مجموع بیست و هفت حرف را میان مردم گسترش مىدهد». (بحار الانوار، ج52، ص336)
3. پیشرفت و گسترش امور دینى و معنوى که با آموزههاى مختلفى همراه است:
آموزش قرآن؛ امام على علیهالسلام فرمود: «گویا شیعیانم را مىبینم که در مسجد کوفه، گرد آمدهاند و با برپایى چادرهایى، مردم را به همان ترتیبى که قرآن فرود آمده بود، آموزش مىدهند». (بحارالانوار، ج52، 364)
فراگیرى حکمت؛ امام محمدباقر علیهالسلام فرمود: «در روزگار مهدى عجلاللّهتعالىفرجهالشریف به اندازهاى به شما حکمت و فهم داده مىشود که یک زن در خانهاش، بر طبق کتاب خدا و سنت پیامبر قضاوت (رفتار) مىکند». (بحار الانوار، ج52، ص352). نیز فرمود: «در زمان او به شما حکمت داده مىشود». (بحارالانوار، ج52، ص352)
توجه به عبادت؛ امام على علیهالسلام فرمود: «مردم در روزگار مهدى عجلاللّهتعالىفرجهالشریف به عبادت و دین روى مىآورند و نماز را به جماعت برگزار مىکنند». (عقدالدرر، ص159)
رشد اخلاق و صفات پسندیده و از بین رفتن رذایل و صفات ناپسند؛ امام على علیهالسلام فرمود: «هنگامى که قائم ما قیام کند کینههاى بندگان نسبت به هم از دلهایشان زدوده مىشود». و در روایتى امام محمدباقر علیهالسلام فرمود: «هنگامى که قائم ما قیام کند، دستش را بر سر بندگان مىگذارد و اخلاقشان را به کمال مىرساند». (بحارالانوار، ج52، ص336)
4. امنیت فراگیر در عرصههاى مختلف؛ خداوند مىفرماید: «و لیبدلنهم من بعد خوفهم امناً؛ ترسشان را به امنیت و آرامش مبدل مىکند». (نور؛ آیه 55)
امام صادق درباره آیه «سیروا فیها لیالى و ایاماً آمنین» (سبأ، آیه 18) فرمود: «همراهى با قائم ما اهل بیت است». (بحار الانوار، ج 52، ص313، ح8)
5. اقتصاد شکوفا و سالم؛ امام جعفر صادق علیهالسلام فرمود: «در دولت مهدى عجلاللّهتعالىفرجهالشریف ربا از بین مىرود». (منتخبالاثر، ص474) و در مورد عمران و آبادى، امام باقر علیهالسلام فرمود: «در زمان حکومت مهدى عجلاللّهتعالىفرجهالشریف در روى زمین، ویرانهاى باقى نمىماند، مگر آنکه آباد مىگردد». (منتخبالاثر؛ ص606).
محصولات کشاورزى فراوان مىشود. پیامبر صلىاللّهعلیهوآلهوسلم فرمود: «رودخانهها، پر از آب مىشود و چشمهسارها به جوشش آمده، لبریز مىگردد و زمین چند برابر محصول مىدهد». (بحارالانوار، 52/304) و دام و گوسفند فراوان مىگردد. (بحارالانوار، 51/81)
6. سلامتى جسم و روان؛ امام محمدباقر علیهالسلام فرمود: «هر کس قائم را درک کند، اگر به بیمارى دچار باشد، شفا یابد و چنانچه دچار ناتوانى باشد، توانا و نیرومند گردد». (بحارالانوار، 52/335، ح68)
خلاصه آنکه: طبق آیات شریفه قرآن، آینده جهان از آن دین اسلام و حاکمیت دین حق است. (توبه، آیات 32و 33) کل زمین در اختیار بندگان صالح قرار مىگیرد (انبیاء/ 105) و حجت خدا و مؤمنان صالح، به خلافت و حکومت مىرسند. در این روزگار دین مورد رضایت خدا (اسلام) پابرجا و برقرار مىشود (و احکام و معارف آن در سرتاسر جهان اجرا مىگردد)، امنیت و آرامش کامل برقرار مىگردد و عوامل ناامنى و مظاهر ظلم و فساد از بین مىرود و عبادت واقعى (و عبودیت و بندگى حقیقى) به صورت عمومى تحقق مىیابد. (نور، آیه 55)
منبع: مرکز تخصصى مهدویت