| عناوین بحث ها | ارسال کننده | پاسخها | بازدید | بروز رسانی | اولویت | |
|---|---|---|---|---|---|---|
|
|
47
|
416
|
88/5/3 (20:17)
|
|
||
|
|
37
|
211
|
90/10/4 (02:22)
|
|
||
|
|
9
|
66
|
90/10/2 (06:33)
|
|
||
|
|
47
|
316
|
90/3/17 (09:06)
|
|
||
|
|
2
|
91
|
90/1/4 (12:25)
|
|
||
|
|
5
|
58
|
90/1/4 (12:24)
|
|
||
|
|
3
|
36
|
89/11/1 (13:41)
|
|
||
|
|
0
|
11
|
89/8/18 (02:03)
|
|
||
|
|
0
|
63
|
89/8/17 (23:57)
|
|
||
|
|
0
|
32
|
87/4/26 (01:36)
|
|
||
|
|
0
|
37
|
85/9/26 (06:28)
|
|





برنامه و روش كار امام معصوم(ع) را خداوند متعال معیّن فرموده امام (ع) هم باید همان برنامه را اجراء نماید.
و بعد از آنكه اصل امامت ثابت شد نسبت به نحوه كار امام سؤال و پرسش بى مورد است. و حتّى خود امام نیز جُز تسلیم و اجراى برنامه معین شده از طرف خداوند، تكلیفى ندارد و پرسش از علّت و سبب آن خلاف روش بندگى و مقام عبودیت خالص است.
أما یكى از نویسندگان معاصر جواب مفصّل و تحلیلى را ارائه داده است كه خلاصه آن را ذكر مى كنیم: غیبت صغرى مقدمه غیبت كبرى و زمینه ساز آن بوده است.
و اگر غیبت كبرى یكباره و دفعةً و ناگهانى واقع مى گردید. سبب وحشت و انكار و انحراف افكار مردم مىشد و پذیرش قطع ارتباط با امام زمان(ع)، چنانچه در غیبت كبرى واقع شد، براى اكثر مردم دشوار و ناراحت كننده بود.
لذا نزدیك به هفتاد سال رابطه مردم با امام(ع) توسط نوّاب خاص حفظ شد و به وسیله آنها عرایض و مشكلات خود را مطرح مى كردند و جواب مى گرفتند و نیز در دوران صغرى غیبت و احتجاب امام زمان(ع) تدریجاً صورت گرفت به طورى كه در اوائل، افراد متعددى به محضرش شرفیاب مى شد لكن در سالهاى آخر، فقط آخرین سفیر خدمت حضرت مى رسیده و دیگران از این فیض محروم شده بودند و این زمینه را براى غیبت كُبرى آماده مى كرد.
از طرفى در دوران غیبت صغرى با فعّالیّت هاى نُوّاب خاص: اصل وجود آن حضرت براى عموم شیعیان به اثبات رسید و بسیارى هم به محضرش شرفیاب شدند.
و توقیعات فراوانى هم صادر شد و دیگر جایى براى انكار باقى نمانده بود و همین مسأله را اگر از نتایج غیبت صغرى در نظر بگیریم كافى است.
علاوه بر این، اختناق و خفقان شدیدى كه از دوران آخرین سفیر حضرت مهدى(عج) شروع شده بود فرصت هر گونه فعالیت را از جانب وُكلاء سلب
كرده بود و انتظار نمىرفت این وضعیت به این زودى ها به پایان برسد.
زیرا دستگاه خلافت حیاة و وجود خودش را در پیگیرى همین روش مى دید و اگر امام (ع) همچون گذشته نایبانى را انتخاب مى كرد و آنها به فعالیت مى پرداختند به طور قطع و یقین امر نیابت و وكالت كشف مى شد و چه بسا وجود امام(ع) به خطر مى افتاد.
و اگر هم نایبان هیچگونه فعالیتى را انجام نمى دادند لزومى نداشت كه امام(ع) آنها را به نیابت برگزیند. مجموعه این عوامل باعث شد كه غیبت صغرى پایان پذیرفته و غیبت كبرى آغاز شود.





@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-