userinfo close

  ,

فردوسی


ferdowsiclub

تاسیس: 28 دی 1383  پروفایل کلوب
مدیر کلوب: مهران امیری - معاونان
چو ایران نباشد تن من مباد
 

لیست بحث ها

  عناوین بحث ها ارسال کننده پاسخها بازدید بروز رسانی اولویت
1
9
91/3/4 (13:51)
2
18
91/1/21 (00:19)
51
316
90/12/24 (19:11)
3
28
90/11/27 (15:53)
3
22
90/11/9 (08:03)
1
10
90/11/9 (07:50)
3
30
90/11/1 (00:59)
42
71
90/10/8 (16:57)
0
2
90/9/14 (01:25)
52
302
90/9/13 (12:31)
1
45
90/8/10 (18:09)
1
9
90/5/12 (06:20)
3
47
90/3/25 (14:25)
16
141
90/3/25 (04:44)
3
43
89/11/21 (22:43)
0
36
89/6/25 (11:34)
2
61
89/6/23 (02:50)
2
46
89/5/27 (20:08)
3
33
89/5/27 (19:41)
10
42
89/5/18 (07:23)

عنوان بحث :: این بحث را 2 نفر دنبال می کنند.

آرشام روشن , arsham70
آرشام روشن - 04:22 1389/02/28

فردوسی كبیر شیعه یا سنی؟

بسم الله الرحمن الرحیم

نظر خود را در مورد شیعه یا سنی بودن فردسی كبیر بیان كنید.‌‌‌‌‌‌

البته مستدل و با دلیل.

كه من شهر علمم علیم درست     درست این سخن قول پیغمبرست

  • ارسال پاسخ

پاسخ ها

ترتیب پاسخ ها : از اولین پاسخ
احمد گیگز , giggs11
احمد گیگز - 19:11 1390/12/24
51

فردوسی مسلمان بود 

مشخص که شما خیلی از شعر های او نخوندهید.

احمد عسگری , salareno
احمد عسگری - 01:54 1390/12/22
50

درود.خیلی خوبه میبینم که در مورد شاهنامه بحث میکنید.

دوستان نظرات همه محترم.حکیم بزرگ در تمامیه کتاب ایرانی را یکتا پرست  دارای آیین و دین معرفی کرده.حال چون دین اسلام به پیامبری حضرت محمد و کتاب آسمای برای نجات گمراهان ظهور میکند.ایشان نیز چون انسانی آگاه و روشن فکر بود است دین اسلام را میپذیرد اما در کتاب خود از یکتا پرستی ایرانیان قدیم  به دفعات نام میبرد.من شیعه هستم ویکتا پرست .آیا چیزی از ارزشهای من کم میشود.اگر فردوسی اسلام  و کتاب آسمانی را نپذیرفته باشد جای سواله و تعجب

محسن بهار , mohsen1082
محسن بهار - 17:57 1390/08/10
49

درود بر یهروز عزیز . فردوسی مسلمان نبود او یک خداپرست واقعی بود

یک ایرانپرست

بهروز  پسر شجاع , behrus58
بهروز پسر شجاع - 23:48 1390/06/13
48
نقل قول از : تهمتن گرشاسپ

فردوسی مسلمان نبوده که بخواد شیعه باشه یا سنی.

 

سروده ای که برخی دوستان اینجا نوشتن در واقع در زمان صفوی به شهنامه افزوده شد تا شهنامه رو از شر سوزانده شدن در امان نگه دارن چون اون زمان ایران شیعه شده بود و همینجور که اوایل انقلاب می خواستن شاهنامه رو بسوزونن اون زمان هم شاهنامه در معرض چنین آسیبی بوده و برای اینکه این بلا سر شاهنامه نیاد چند سروده ای در وصف علی به شاهنامه افزوده شد.

جای جای شاهنامه عقاید زرتشتی داره بازگو میشه پس اگه به راستی فردوسی شیعه علی بوده باید عقاید علی توی شاهنامه بازگو می شده ولی می بینیم که عقاید عقاید شیعه و عقاید ریشه دار ایران پیش از اسلام هست که توی شاهنامه آورده شده.

از طرفی اگه به ادبیات و واژگان و نحوه سرایش این سروده توجه کنیم می بینیم که به کل از سبک سرایش فردوسی متمایز هست.

کافی هست که به شمار واژگان تازی به کار گرفته شده توجه کنیم. در کل شاهنامه شمار اندکی واژه تازی به کار برده شده ولی اینجا می بینیم که به وفور از واژگان تازی بهره برده شده.

به علاوه کامل مشهوده که انگار سراینده در ابراز سرنهادگی به علی و ابراز عقیده به علی و در ستایش علی زیاده روی کرده.

این عجیبه که هیچ جای شاهنامه در ستایش علی هیچی نیومده و اینجا به یک باره انگار علاقه و عشق فردوسی به علی منفجر شده باشه. انگار که کسی خواسته باشه فردوسی رو مرید و سرسپرده علی نشون بده جوری که همگی رو قانع کنه.

یا خودش شیعه بوده و منافعش حکم می کرده یا می خواسته عده ای رو که سر دشمنی با فردوسی داشتن قانع کنه و شرش رو بخوابونه و دهنشون رو ببنده...

زیادی حکم قاطع و دهن پر کن و قانع کنندس.

 

به علاوه اگه فرض بگیریم که فردوسی از هوادارای علی بوده این نشون نمیده شیعه بوده.

یعنی میشه فرض گرفت(اگه بخوایم فرض کنیم!!!) که فردوسی از علی خوشش می اومده و براش احترام قائل بوده و شخصیت علی از دید فردوسی ستودنی بوده ولی این به این معنی نیست که شیعه بوده.

چون شیعه یعنی پذیرش ائمه و به علاوه یعنی زندگی کردن به سبک ائمه.

ولی اینجا تنها در ستایش علی چند بیتی اومده.

آفرین این دقیقا طرز فکر من هم بود!
فرامرز رضوانی نیک , freedomworld
47
فردوسی بزرگ انسانی ورای دین و مذهب بوده و هستند
جهانشناسی ایشان سرچمه ی اندیشه ی آقای خیام است.
در بیان دیدگاه استاد پیرامون دین همین یک بیت بس:
زیان کسان در پی سود خویش          بجویند و دین اندر آرند پیش
این نتیجه گیری کسی است که 10 سال برای دل خود شاهنامه پژوهی کرده و می کند.
ایشان 35 سال جان و مال خود بر سر این بهین نامه ی باستان گذاشت و ما چه راحت پیشوند تازی به نام بزرگش می چسبانیم.

مانی  خوبان , jouls
مانی خوبان - 23:49 1390/05/15
46

امام خمینی ره فرمودند: «هرکس بین شیعه و سنی تفرقه بیندازد، نه شیعه است، نه سنی!»

بابک عنایتی , babaki47
بابک عنایتی - 13:07 1390/03/25
45
وقتی صحبت از فردوسی باشد کم لطفی است از دکترمحمد علی اسلامی ندوشن (ملقب به "سلطان نثر فارسی" و استاد دانشگاه تهران) بعنوان یکی از معدود  صاحب نظران خبره  در زمینه "فردوسی" و"شاهنامه" به اسانی گذر کرد.
(برای اثبات این ادعا کافیست به تاریخچه و اهداف تاسیس "ایرانسرای فردوسی" و ترکیب هیات امنای ان نیم نگاهی داشته باشیم.که صد البته گمنام باقی مانده..)**
در حال حاضر یکی از معدود جهان بینی های انسانی توسط فردوسی مطرح ودر این  خصوص متفکران جهان در حیرت اند که چطور این  ادیب فرزانه در میان ایرانیان(همانند بسیاری مفاخر دیگرمان..) تا این حد گمنام و مورد بی مهری قرار داشته ودارند..یکی از  علل را باید در همین نوع نگرشها جستجو کرد...!!!؟ چرا؟! ..افرینندهء ادبیاتی  همچون شاهنامه   به خودی خود ستودنی است زیرا انسان سازوسرمایه عظیمی از جنس معنویت است... (صد افسوس که هنوز درگیر جنگ هفتادو  دو ملت مانده ایم.نا بخشودنی تر:در کار حذف نام  واشعار ان از کتب درسی کودکانمان که محتاج ترین های انند...چه گویم که ناگفتنش...)این اتفاق میافتد درحالیکه دنیا روز به روز با ابعاد جدیدتری از این سرمایه انسانی - ایرانی اشناشده وسمینارهای زیادی در راستای شناساندن این گنجینه  به سراسر جهان برپا شده ومیشود.وما.متاسفانه شاهدیم با طرح موضوعاتی بی اهمیت  خود را از اصول به فروع پائین کشیده ایم و بران پامی فشاریم .(برمواردی که نقشی در میزان ارزش مفاهیم  نداردمشغول هدر دادن سرمایه ها ی "زمانی"-"فکری"   ).........بقول حکیم طوس: "مگر بهره ای گیرم از پند خویش"..سوءال جدی اینست: ادیبانی متفکر( همچو فردوسی) در جهان تعدادشان به چند میرسد؟ 
**ر.ج:فصلنامه هستی(در زمینهء تاریخ-فرهنگ-تمدن)
عدالت عدالت , rsabz14
عدالت عدالت - 13:50 1390/02/23
44
درود بر شما   باباجون فردوسی  یه وطن پرست بوده و از دین عرب ها متنفر بوده  دوباره میگین سنی یا شیعه
علی روشن ضمیر , osali
علی روشن ضمیر - 20:14 1389/12/20
43
بسم الله الرحمن الرحیم
در ابتدا جا داره به دوستان مُغرب(غرب زده) که فکر می کنند ملی گرا هستند! عرض کنم فردوسی بدون شک همانطور که خود در اشعارش گفته است و همه میدانیم مسلمان بوده است.
کسی در این شکی ندارد.
حالا این بحث پیش میاید که آیا شیعه بوده است یا سنی؟
کاملا در اشعارش مشخص است که شیعه بوده است.در اشعاری که در ستایش اسلام و پیامبر و خلفای راشدی سروده است در ستایش هیچکس به اندازه ی امام علی (ع) شعر نسروده است.
و در واقع فردوسی خود را پیرو اهل بیت و امام علی میداند.او خود را حیدری میخواند.
شیعه و پیرو اهل بیت بودن عین ملی گرایی است.
نه غرب گرایی با رنگ و روی ملی گرایی.
در ضمن ادعای مضحک و خنده دار برخی دوستان که میگویند که اصلا این اشعار در ستایش اسلام و پیامبر مربوط به فردوسی نیست.
بعد میگویند برخی ها میگویند این اشعار بعد اضافه شده و برخی ها میگویند ...
این برخی ها چی کسانی هستند؟!!!
اسمی ندارند و آثاری ندارند که بر طبق ان بشود این ادعای مضحک را ثابت کرد؟
برین زادم هم برین بگذرم   چنان دان که خاک پی حیدرم
آری فردوسی بدون شک یک سیعه و محب اهل بیت بوده است.و روحیه حماسی او نیز درر همین راستا بوده است.
سعید غلامی , parsehsociety
سعید غلامی - 14:16 1389/12/4
42

 

ثبت نام دوره های ادبی انجمن پارسه آغاز شد

دوره های ادبی

 

با توجه به محدود بودن ظرفیت کلاسها به محض تکمیل ظرفیت ثبت نام متوقف خواهد شد

آدرس : مشهد – بلوار فردوسی – خیابان مهدی – مهدی ۶ – پلاک ۶۸

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۷۶۱۴۵۳۸ تماس حاصل فرمایید

وحید محمدی , vahid144
وحید محمدی - 01:14 1389/11/21
41

بیچاره فردوسی که عوض بزرگ بهش می گن کبیر

تاریخ نشون می ده که همون زمان تازی ها به فردوسی می گفتن رافضی که نشون میده فردوسی بزرگ از تمام تازی ها و اعتقاداتشون بیزار بوده منکه بعید می دونم فردوسی چیزی جز کیش نیاکانیش  داشته باشه.

پوریا ا , parsash21
پوریا ا - 18:02 1389/09/18
40

درود بر شما

 

به باور من این جستار دارای دو دیدگاه همگون است که میشه به راستی موشکافی کرد.

 

نخست : فردوسی به شوند (دلیل) دشواری های که از بنیان مذهب بر ادبیات وی برخاسته بود ناچار بود که از بیان دیدگاه فلسفی خود درباره دین پرهیز کند که بتواند در لابه لای همین ناپیدایی شاهنامه ی فردوسی رو بسرایند.ولی از گونی دین ایشان مسلمان نبودند.

دوم : در ابیات وی بیت هایی که درباره ی دین اسلام سراییده شده که پژوهشگران ادبیات نیز این ابیات رو بر دو دسته میدونن :

 

نخست :برخی بر این باورند که این ابیات بر روی تاریخ به جای مانده از برخی نوشته های تاریخی ، سراینده ی ان فردوسی نبوده و بعدها کسانی دیگر این ابیات رو به گفتاورد از فردوسی به شاهنامه افزوده اند.

دوم : برخی دیگر بر این باورند که نه ، فردوسی مسلمان بوده و سراینده ی این ابیات خود وی بوده .

نکته : هر چند که در شاهنامه نسخه : مسکو این گفتار پذیرش نشده.

آرش هخایی , arash2844
آرش هخایی - 00:52 1389/08/28
39

درود

فردوسی بزرگ اصلا مسلمون نبوده و از تازی ها و دین تازی بیزار بوده

و یکی از هنرهای جاودانه ی فردوسی اینه که چند هزار بیتی که گفته حتی یه کلمه تازی پیدا نمکنی .

آییریک دبستانی , aieerick
آییریک دبستانی - 20:00 1389/07/30
38
  دقیقاً چیزی که آقای گرشاسپ گفت "یعنی میشه فرض گرفت(اگه بخوایم فرض کنیم!!!) که فردوسی از علی خوشش می اومده و براش احترام قائل بوده و شخصیت علی از دید فردوسی ستودنی بوده ولی این به این معنی نیست که شیعه بوده." در مورد دین زردشت هم صدق می کنه. به علاوه کلاً شیعه و سنی _ حد اقل اون طور که در ذهن ما جا افتاده_ چیز بیخودیه. شیعه یعنی پیرو. خوب اگه علی (ع) پیرو حضرت محمد (ص) بوده که فرقی نمی کنه کسی پیرو کدوم یکی باشه. و اگر هم نبوده پس چرا ما باید پیرو کسی باشیم که خودش پیرو پیغمبر نبوده؟!
من ترجیح می دم بگم مسلمان هستم و به ائمه ارادت دارم تا این که بگم شیعه هستم.
باز هم یاد آوری می کنم که عملی که انسان انجام می ده و خلوص اون تعیین کننده هستش. نه این که چیزی که فرکر می کنیم با چیزی که به زبون میاریم و چیزی که عمل می کنیم زمین تا آسمون متفاوت باشه.

کلاً فکر می کنم فردوسی اگه حرفی داشته در شاهنامه زده و نیازی نیست به زندگی و عقاید خصوصیش که فقط به خودش مربوطه کاری داشته باشیم. باید با استناد به اون چیزی رو که می بینیم و مطمئن هستیم مال خود فردوسی هستش در موردش قضاوت کنیم. شیعه، سنی، مسیحی، زردشتی،.... وقتی همه به یک چیز اعتقاد داریم و اهداف مشترک (ایرانی یا انسانی) داریم چه فرقی می کنه که اسممون چی باشه؟ اینو می گم چون هر دو طرف (مسلمان و زردشتی) از دین واقعی خود و طرف مقابل اطلاع کافی ندارند و بیخودی با هم سر این مسائل درگیر می شیم. الان وقت این حرفا نیست. وقت اینه که تمام نیرومونو بذاریم که اگه کاوه ای اومد تا ما رو از این ضحاک نجات بده بتونیم کمکش کنیم. فقط سعی کنیم (به خاطر تعصبات مذهبی) با اندیشه و حرف حق مبارزه نکینم و راهش اینه که اول با خودمون رو راست باشیم. خودمونو گول نزنیم و همیشه مسئله هامونو خودمون حل کنیم؛ نه این که بذاریم بقیه با راه حل خودشون جواب رو به دست بیارن و ما بدون هیچ زحمتی جوابی رو که دیگران به دست آوردن قبول کنیم. چون هرگز به "باور" نمی رسیم. و اونوقت هدفمون رو با ایمان دنبال نمی کنیم و جا می زنیم.
این حرف آخرم روی سخنم بیشتر با افراد مذهبی بود. گاهی وقتا مذهب و تعصب اجازه نمی ده که آدم خودش به باور برسه.

راستی اگه یک روز هم به باور رسیدیم باز هم به نظر من شک کردن هیچ اشکالی نداره

تهمتن گرشاسپ  , toolbaz
تهمتن گرشاسپ - 07:08 1389/07/18
37

فردوسی مسلمان نبوده که بخواد شیعه باشه یا سنی.

 

سروده ای که برخی دوستان اینجا نوشتن در واقع در زمان صفوی به شهنامه افزوده شد تا شهنامه رو از شر سوزانده شدن در امان نگه دارن چون اون زمان ایران شیعه شده بود و همینجور که اوایل انقلاب می خواستن شاهنامه رو بسوزونن اون زمان هم شاهنامه در معرض چنین آسیبی بوده و برای اینکه این بلا سر شاهنامه نیاد چند سروده ای در وصف علی به شاهنامه افزوده شد.

جای جای شاهنامه عقاید زرتشتی داره بازگو میشه پس اگه به راستی فردوسی شیعه علی بوده باید عقاید علی توی شاهنامه بازگو می شده ولی می بینیم که عقاید عقاید شیعه و عقاید ریشه دار ایران پیش از اسلام هست که توی شاهنامه آورده شده.

از طرفی اگه به ادبیات و واژگان و نحوه سرایش این سروده توجه کنیم می بینیم که به کل از سبک سرایش فردوسی متمایز هست.

کافی هست که به شمار واژگان تازی به کار گرفته شده توجه کنیم. در کل شاهنامه شمار اندکی واژه تازی به کار برده شده ولی اینجا می بینیم که به وفور از واژگان تازی بهره برده شده.

به علاوه کامل مشهوده که انگار سراینده در ابراز سرنهادگی به علی و ابراز عقیده به علی و در ستایش علی زیاده روی کرده.

این عجیبه که هیچ جای شاهنامه در ستایش علی هیچی نیومده و اینجا به یک باره انگار علاقه و عشق فردوسی به علی منفجر شده باشه. انگار که کسی خواسته باشه فردوسی رو مرید و سرسپرده علی نشون بده جوری که همگی رو قانع کنه.

یا خودش شیعه بوده و منافعش حکم می کرده یا می خواسته عده ای رو که سر دشمنی با فردوسی داشتن قانع کنه و شرش رو بخوابونه و دهنشون رو ببنده...

زیادی حکم قاطع و دهن پر کن و قانع کنندس.

 

به علاوه اگه فرض بگیریم که فردوسی از هوادارای علی بوده این نشون نمیده شیعه بوده.

یعنی میشه فرض گرفت(اگه بخوایم فرض کنیم!!!) که فردوسی از علی خوشش می اومده و براش احترام قائل بوده و شخصیت علی از دید فردوسی ستودنی بوده ولی این به این معنی نیست که شیعه بوده.

چون شیعه یعنی پذیرش ائمه و به علاوه یعنی زندگی کردن به سبک ائمه.

ولی اینجا تنها در ستایش علی چند بیتی اومده.

کلوب دات کام
کلیه محتوای این سایت توسط کاربران درج شده است و کلوب دات کام هیچ مسئولیتی نسبت به آن ها ندارد.