userinfo close

  ,

گیاهخواری


beveg

تاسیس: 13 مرداد 1388  پروفایل کلوب
مدیر کلوب: یاشار منفرد - معاونان
جهان امروز با چالشهای جدی روبرو شده است: افزایش تولید گازهای گلخانه ای، آلودگی مرگبار هوا و آبها، ادامه »
جهان امروز با چالشهای جدی روبرو شده است:

افزایش تولید گازهای گلخانه ای، آلودگی مرگبار هوا و آبها، کمبود خوراک، بیماری های مهلکی مانند ایدز، تب برفکی، آنفولانزای خوکی و مرغی، نارسایی های قلبی، جهش های نامطلوب ژنتیکی، نسل کشی و خشونت و جنگهای بی پایان و .....!

اگر مردمان را پروای زندگی شاد و آرام است، بایستی به الگوی بازگشت به طبیعت، راستی و پیروی از قانون محبت یعنی عدم خشونت دست یازند. برای دست یافتن به این هدف، گیاهخواری بهترین راه و مناسب ترین وسیله است.
 

لیست بحث ها

  عناوین بحث ها ارسال کننده پاسخها بازدید بروز رسانی اولویت
10
129
91/2/27 (09:46)
30
275
90/2/26 (11:55)
196
1282
89/9/1 (15:25)
21
199
91/2/27 (09:44)
16
148
88/9/3 (16:06)
5
30
91/2/27 (09:49)
25
265
91/2/27 (09:45)
30
239
90/11/21 (19:34)
0
28
89/12/17 (21:29)
11
85
89/10/20 (15:08)
1
39
89/10/12 (00:50)
26
156
89/8/29 (22:20)
4
48
89/8/3 (22:31)
0
10
89/8/1 (18:39)
0
14
89/5/15 (04:06)
1
16
89/5/1 (12:12)
2
14
88/12/25 (10:25)
3
39
88/12/23 (18:42)
4
39
88/10/29 (16:47)
8
88
88/9/27 (11:58)

عنوان بحث

یاشار منفرد , agha_yashar
یاشار منفرد - 11:15 1388/05/17

پرسش و پاسخ

 

درود بر سروران گرامی.

 

 

 

 

 

مردمان به دلایل گوناگون و با هدفهای متفاوتی به گیاهخواری روی می آورند :

 

برخی برای تندرستی و به دلیل مسائل پزشکی ،

برخی به دلیل مسائل مذهبی و یا عرفانی،

برخی نیز به دلیل نگاهبانی از طبیعت و یگانگی با جانوران و ..... !

گاهی نیز مجموعه ای از این عوامل مردمان را به سوی گیاهخواری می کشاند.

 

 

به هر دلیلی که کسی به گیاهخواری روی بیاورد، همواره پرسشهای زیادی در ذهن خواهد داشت که شاید هیچگاه نتواند پاسخ آنها را بیابد.

از طرف دیگر این روش زندگی ، همیشه و در همه زمانها خرده گیران و چالشگران زیادی داشته است.

 

 

این جستار میدان مناسبی است برای بیان این چالشها و پاسخ دادن به آنها  !

 

باشد که روزی هیچ جانداری در هیچ کجای جهان،  دچار رنج و درد نباشد.....

 

 

 

 

  • ارسال پاسخ

پاسخ ها

ترتیب پاسخ ها : از اولین پاسخ
پدرام رحیمی , pedramrahimi2
پدرام رحیمی - 09:44 1391/02/27
21
کافیه شبیه ترین جانور به انسان یعنی شامپانزه رو ببینین که فرم دندان و ناخنش ظاهراً برای میوه خوردنه ولی به خوبی میمونهای کوچکتر رو شکار میکنن و فیلمهای مستندش هم بارها از تلوزیون ایران و نشنال ژئوگرافی پخش شده.

شما در طبیعت هیچ وقت دودوتا-چهارتا نداری. ظاهر حیوانی مثل خرس گوشتخواره ولی عین گوسفند علف میچره و همه چیزخواری میکنه. یا گراز که رفتگر جنگله تمام حیوانات نیمه جان یا مُرده روی میخوره. گونه انسان هم از اساس همه چیزخواره، نه گیاهخواره نه گوشتخوار، همه چیزخواره.
همه چیزخوار بودن یعنی طیف وسیعی از انرژی های محیط رو از خود عبور دادن و نشانه تکامل و پیشرفته. یعن راندمان بیشتر در استفاده از انرژی های محیط. سعی کردم ساده توضیح بدم. گیاهخواری عوارض وحشتناکی در عقب ماندن رشد مغز جنین انسان داره.

نکته های زیست شناختی در رد رژیم گیاهخواری:
1. معده انسان حاوی آنزیم هضم پروتئین حیوانی است. و این دلالت بر گوشتخواری گونه انسان در طبیعت داره. چیزی که در شامپانزه ها هم هست و در واقع اسمش همه چیزخواریه. ساکنان قطب شمال و اسکیموها هم چیزی غیر از گوشت نمیخورده اند.
2. انسان تنها موجودی روی زمین است که بیشترین غدد دفع عرق را در بدن خود دارند و موهای کمتری در سطح بدن. امروز ما میدانیم که این سازگاری تنها به دلیل شکارچی بودن انسانها صورت گرفته چون قدرت تعقیب بیشتری را بدون داغ شدن بدن فراهم میکنند. انسانهای اولیه وقت زیادی را برای تعقیب شکار زخمی صرف میکردند.
3. نوزاد تمام گیاهخواران بعد از تولد کامل به دنیا می آیند و بلافاصله روی پای خود می ایستند تا بتوانند از دستِ دشمن گوشتخوار بگریزند. بطوریکه آهوی دو روزه از اسب بالغ تندتر میدود! اما اگر دوران بارداری گوشتخواران طولانی شود، قادر به تعقیب شکار نخواهند بود و به همین دلیل نوزاد گوشتخوران ناقص به دنیا می آیند. کور و کچل و شل. خوب، نوزاد انسان شبیه به کدامیک است؟

یکی از تعالیم زرتشتی اینه:
گاوها را پرستاری کنید. گاوها به دلیل اینکه شخم میزدند، و از شیر و کود اونها بهره های فراوان می بردند، واقعاً مهم بودند. اما همین تعالیم به شکلی تحریف شده به هندوها خورانده شد تا جایی که گاو را بپرستند! پرستش به جای پرستاری!
در ادامه چنین تفکری بود که انگلیسها گاوهای هندوها را به بهانه بهتر چریدن به مزارع خود بردند و از کارخانه های کالباس خودشون سر در آوردن.
از لحاظ زیستی تمام گوشتخواران دارای رشد بیشتری در بخش خاکستری مغز به نام کورتکس هستند. این بخش میزان خطرپذیری، تحور ، هوش و شجاعت رو تعیین میکنه. طبیعیه مردمی که کمتر گوشت بخورن، بیشتر تابع استعمار میشن.
این موضوع از طریق فرنگ رفته ها و تحصیل کرده های خارج هم القا میشه و کتابهایی به فارسی نوشته اند از جمله اسرار خوراکی ها.
سرباز گمنام , khanderoo
سرباز گمنام - 16:23 1388/11/23
20

یاشاار جوون حاالاا که بحثه قرانم هست توو قراان دااریم که ماا این موجوودااتو به شماا حلاال کرددیم و فلاان قووم چیزی که ماا حلاال کرددیم بر خوود حراام کردند و از ان حیوااناات استفااده نکرددند و دچاار عذااب شددند!!!

وااسه ااین چه جواابی دااری!؟سواالی بود که ماادررم بهم قرانوو نشوون دااد و پرسیدد!!

یاشار منفرد , agha_yashar
یاشار منفرد - 11:02 1388/11/19
19
نقل قول از : افسانه دختر ایران

چرا هیچ کدوم از پیامبرا گیاهخوار نبودن؟؟؟؟



درود بر شما !


گمان کنم اگر بیشتر به متون مقدس دقت کنید، پاسخ خودتون رو خواهید گرفت! چون دقیقا بر خلاف چیزی که می فرمایید ، بیشتر پیامبران و نیکان باستان، گیاهخوار بودند! این سخن ما هم نظر شخصی نیست ، بلکه بر پایه مدرک و سند است،
برای نمونه حضرت امیر، همه پیامبران و پیشوایان را ساده زیست و گیاهخوار می داند :






برای تو کفایت می کند که رسول خدا (ص) را پیشوای خود سازی که گوشه چشمی نیز به دنیا نینداخت. اگر بخواهی دومی را از موسی مثال می زنم. به خدا سوگند، موسی علیه السلام جز قرص نانی كه گرسنگی را برطرف سازد چیز دیگری نخواست، زیرا موسی علیه السلام از سبزیجات زمین می خورد، تا آنجا كه بر اثر لاغری، سبزی گیاه از پشت پرده شكم او آشكار بود.
و اگر می خواهی سومی را، حضرت داوود علیه السلام صاحب نی های نوازنده، و خواننده بهشتیان مثال می زنم، كه با هنر دستان خود از لیف خرما زنبیل می بافت، و از همنشینان خود می پرسید چه كسی از شما این زنبیل را می فروشد؟ و با بهای آن به خوردن نان جوی قناعت می كرد.
و اگر خواهی از عیسی بن مریم علیه السلام می گویم، كه سنگ را بالش خود قرار می داد، لباس پشمی خشن به تن می كرد، چراغش در شب، ماه، و پناهگاه زمستان او شرق وغرب زمین بود،خوراکش میوه و سبزیجاتی بود كه زمین می رویاند، مالی نداشت تا او را سرگرم كند، آز و طمعی نداشت تا او را خوار و ذلیل نماید، مركب سواری او دو پایش، و خدمتگزار وی، دستهایش بود.


{نهج البلاغه-خطبه160}.


افسانه دختر ایران , iranigirl70
18

چرا هیچ کدوم از پیامبرا گیاهخوار نبودن؟؟؟؟

یاشار منفرد , agha_yashar
یاشار منفرد - 22:41 1388/08/8
17
نقل قول از : یاشار شیرین زاده

درود .

من فکر میکنم گیاهخواری خیلی راحت باعث تناسب اندام میشه

یعنی در اصل میخوام بپرسم تا به حال کسی گیاهخوار دیده که چاق باشه ؟ یعنی گیاه خواری میتونه جلوی چاقی رو بگیره و افراد چاق رو لاغر کنه

 

 

درود بر شما.

 

 

 

 

 

گیاهخوار داریم تا گیاهخوار! حذف گوشت از برنامه غذائی الزاما به این معنا نیست که رژیم غذائی ما سالم و بهداشتی و مناسب شده است! چیپس و پفک و نوشابه و بستنی و کیکهای شکلاتی و ... هم هیچ کدام خوراک گوشتی نیستند اما برای سلامتی مضرند.

 گمان می کنم این مساله کاملا بستگی به این خواهد داشت که برنامه غذایی یک گیاهخوار، چگونه تنظیم شود(چه اندازه میوه و سبزیجات و غلات مصرف کند) و چه اندازه در طول روز، تحرک داشته باشد! حتی با گیاهخواری هم ممکن است کسی دچار افزایش وزن شود!

 

اما چیزی که کاملا روشن است اینکه اگر فردی، با میزان تحرک مناسب، از گیاهخواری درست و اصولی پیروی کند، بسیار سریع تر از کسی که از رژیم گوشتی پیروی می کند می تواند وزن کم کند یا پیوسته در وزن مورد نظرش بماند!

دلیلش نیز ساده ست : برنامه غذائی گیاهی، برنامه ایست کم چربی، کم کلسترول و البته کم کالری و هیچ کدام از عوارض بیماری زا و مرگبار گوشت را نیز با خود به همراه ندارد!

 

 

شاد باشید.

یاشار ش , yashar_paymane
یاشار ش - 00:25 1388/08/8
16
میشه جواب سوال من رو هم بدید
یاشار منفرد , agha_yashar
یاشار منفرد - 22:04 1388/08/6
15
نقل قول از : روناک مهربان

سلام. اینکه در قرآن اومده همه حیوانات رو مسخر شما گردانیدیم با اینکه همه چیز برای همه آفریده شده در تضاد هستش! نیست؟


 

درود بر شما !

 

 

 

 

تسخیر به معنای به فرمان در آوردن نیست! تسخیر "چیزی" به معنای منفعت بردن و بهره گرفتن از آن "چیز" است نه به معنای تحت فرمان درآوردن! ما هم منکر بهره گرفتن انسان از جانوران نیستیم، بلکه سخن ما آن است که اصولا همه چیز در جهان، از یکدیگر منفعت می برند!

 

در آیات زیادی از قرآن، نه تنها جانوران، که حتی خورشید و ماه و کرات آسمانی و شب و روز و کشتی و دریا و ... نیز مسخر انسان معرفی شده اند ،

 برای نمونه در آیه 12 از سوره نحل آمده است که : و سَخَرلکم اللیل و النهار ! یعنی شب و روز را مسخر شما ساختیم!

 

آیا معنی آیه چنین است که شب و روز ، تحت فرمان انسان هستند؟ خیر!

یقینا معنای آیه چنین است که شب و روز، به انسان منفعت می رسانند، همانطور که شب و روز، به همه جانداران دیگر نیز منفعت می رسانند! اگر شب و روز نبود، نه گیاهان رشد می کردند و نه مردمان و جانوران می توانستند زنده بمانند!

 اصولا در کلام عرب، معنای تسخیر همین است!

 

 

شاد باشید.

یاشار منفرد , agha_yashar
یاشار منفرد - 22:14 1388/08/5
14
نقل قول از : یوسف حمزه لو

 

با سلام بر عزیزان گرامی . من از چند چنبه با حرفهای شما موافقم و از لحاظ پزشکی نخوردن گوشت رو شخصا توصیه می کنم. اما به نظرم این موضوع نمی توانه قید اخلاقی هم داشته باشه به چند دلیل

اول اینکه به نظر من خدا انسان را خلیفه خودش در زمین قرار داده و به او قدرت عقل و تمیز عطا کرده، بنابراین انسان با عقل و بینش و معرفتش توانایی مسخر ساختن همه چیز را برای خودش دارد. دیگر اینکه آفرینش جهان و نظام عجیب و دقیقش برای انسان بوده و خداوند همه چیز را روی حساب و کتاب و برای استفاده انسان آفرید.اینها همه نشانه های کامل این است که انسان از نظر اخلاقی وجودش بسیار مبارک و شریف است. بنابراین به نظر من خوردن گوشت نمی توانه ایراد اخلاقی داشته باشد اما قطعا از نظر پزشکی و برای سلامتی مساله موثر و مفیدی است. البته اگر دوستان نظرات دیگری داشته باشند، خیلی خوشحال می شوم که اونها را هم بشنوم



درود بر شما .









در اینکه بر نظام دقیق طبیعت و روح حاکم بر جهان نظمی شگرف فرمان می راند، جای هیچ سخن نیست! اصولا بحث اخلاقی در مورد گیاهخواری، نه تنها در مخالفت با مسائلی که می فرمایید نیست، بلکه در جهت تصدیق آن است!


منتها بحث ما اینجاست که خدا همه چیز را برای همگان آفریده است نه همه چیز را برای انسان! انگاره آفرینش همه چیز برای یک نوع از جاندارن، یک گروه از مردمان، یا مردمان یک قبیله و کشور و نژاد، توهمی است ناشی از خودخواهی و نادانی! اصولا نژاد پرستی و کشتار مردمان بی گناه به دلیل رنگ پوست و یا مسائل قبیله ای، همگی ناشی از همین اندیشه ای است که می فرمایید! یعنی اینکه گروهی، باور می کنند که واقعا حق بیشتری از دیگران دارند و می توانند با آنها هر رفتاری که دوست دارند، انجام دهند! اما به راستی همه جانوران ، با وجود تنوع استعدادها و وظایف، حق برابری از جهان دارند و این دقیقا بحث عدالت خداست!



دیگر آنکه می فرمایید انسان، خلیفة الله است! گیریم که انسان اشرف مخلوقات و خلیفه خدا بر روی زمین است، از یک خلیفه به آیین و صالح، چه چیز انتظار می رود؟ آیا باید با زیردستان مهربان باشد و از آنها نگاهبانی کند یا آنکه به آنها جور و ستم کرده و آنها را زندانی کند یا آزار دهد؟ ما از این هم جلوتر رفته ایم و زیردستانمان را می خوریم. بی شک خلیفه خدا روی زمین بودن، هیچ امتیازی برای ما به وجود نمی آورد، بلکه وظایف ما را سنگین تر می کند تا از زیر دستانمان نگاهبانی کنیم.





یوسف حمزه لو , yozarsif
یوسف حمزه لو - 22:05 1388/08/5
13

 

با سلام بر عزیزان گرامی . من از چند چنبه با حرفهای شما موافقم و از لحاظ پزشکی نخوردن گوشت رو شخصا توصیه می کنم. اما به نظرم این موضوع نمی توانه قید اخلاقی هم داشته باشه به چند دلیل

اول اینکه به نظر من خدا انسان را خلیفه خودش در زمین قرار داده و به او قدرت عقل و تمیز عطا کرده، بنابراین انسان با عقل و بینش و معرفتش توانایی مسخر ساختن همه چیز را برای خودش دارد. دیگر اینکه آفرینش جهان و نظام عجیب و دقیقش برای انسان بوده و خداوند همه چیز را روی حساب و کتاب و برای استفاده انسان آفرید.اینها همه نشانه های کامل این است که انسان از نظر اخلاقی وجودش بسیار مبارک و شریف است. بنابراین به نظر من خوردن گوشت نمی توانه ایراد اخلاقی داشته باشد اما قطعا از نظر پزشکی و برای سلامتی مساله موثر و مفیدی است. البته اگر دوستان نظرات دیگری داشته باشند، خیلی خوشحال می شوم که اونها را هم بشنوم

یاشار ش , yashar_paymane
یاشار ش - 02:07 1388/08/5
12

درود .

من فکر میکنم گیاهخواری خیلی راحت باعث تناسب اندام میشه

یعنی در اصل میخوام بپرسم تا به حال کسی گیاهخوار دیده که چاق باشه ؟ یعنی گیاه خواری میتونه جلوی چاقی رو بگیره و افراد چاق رو لاغر کنه

صهبا ی بهار , sunflower_h_r
صهبا ی بهار - 03:08 1388/06/19
11

درود بر شما

من یكسال هست گیاهخوار هستم ولی 1گرم هم برای گیاهخواری وزنم پایین نیامده دوستان دیگر را نمیدانم ولی من فكر میكنم هیچ ربطی نداره

مراد حافظ طبیعت سبز , morad_loo
10
نقل قول از : كسری ساسانی

شنیدم که هر کسی که گیاهخوار می شه وزنش به شدت افت می کنه. آیا درسته؟ اگر کسی بدنسازی بره براش بد نیست؟

این موضوع اصلا درست نیست چون قرمانان بزرگ پرورش اندام جهان مثل آلبرت بکلس، با چندین دوره قهرمانی جهان، گیاهخوار بودن! اصلا گیاهخواری هیچ ربطی به ضعیف شدن و لاغر شدن نداره و اتفاقا باعث می شه چربی های اضافی از دست بره و بدن فرم بهتری پیدا کنه .
كسری ساسانی , kasra2030
كسری ساسانی - 23:40 1388/06/5
9
شنیدم که هر کسی که گیاهخوار می شه وزنش به شدت افت می کنه. آیا درسته؟ اگر کسی بدنسازی بره براش بد نیست؟
ایران دوست , irandost69
ایران دوست - 12:44 1388/05/28
8
نقل قول از : ایمان .

دوستان؛اگر کتابی در رابطه با آموزش طبخ غذاهای گیاهخواری می شناسید معرفی کنید.با سپاس


درود بر شما گرامی

كتاب دائره المعارف آشپزی گیاهی بسیار سودمند است.


یاشار منفرد , agha_yashar
یاشار منفرد - 22:04 1388/05/22
7
نقل قول از : صدف رضایی

 

من گیاهخوار نیستم اما یکسری کتاب در این زمینه خوندم. من از یک دکتر شنیدم کسی که گوشت نمی خوره دچار فقر ویتامین ب 12 می شه و به این ترتیب پوکی استخوان زودرس می گیره. همینطور سوالات زیاد دیگه ای هم دارم. اگر شما ناراحت نمی شید به نظر من خدا همه چیزش روی حساب و کتابه و در خلقتش هیچ خطائی نداره. حتما یه دلیلی داره که ما باید از گوشت حیوانات استفاده کنیم دیگه وگرنه اونها رو طوری می آفرید و در طبیعت ما قرار می داد که ما نتونیم اونها رو شکار کنیم و بخوریم...  البته من هم از بدرفتاری با حیوانات واقعا ناراحت می شم و محیط زیست رو خیلی دوست دارم و برای پاک شدنش تلاش می کنم اما در مورد اینکه نباید گوشت رو بخوریم قانع نشدم و به نظرم چندان منطقی نیست.

 


 

درود بر شما.

 

 

 

ما هم نمی گوییم که آفرینش خدا دارای خطاست یا اینکه دقیق نیست! اتفاقا ما هم دقیقا می گوییم که همه چیز در طبیعت سر جای خودش است و این ما هستیم که در این آفرینش دست می بریم! برای نمونه بنگرید به دستکاری های ژنتیکی که روی گیاهان انجام می دهند و طعم و مزه و خاصیت و طبیعت همه گونه خوراک گیاهی را برای به دست آوردن سودهای نامشروع تغییر می دهند! با بنگرید به دستکاری های ژنتیک جانوران بی گناه و این همه ستمی که با از میان بردن محیط زیست آنان به آنها شده است! البته این ستم تنها به آنها نیست، در حقیقت ما به خودمان ستم می کنیم و نتیجه اش،پیش از همه دامان خودمان را می گیرد! اوضاع کنونی جهان  گواه این مدعاست! کشتار جانوران برای لذت بردن ما نیز، جزو همین دست بردن در طبیعت خداست! سخن ما این است.....

 

در مورد ویتامین ب 12 نیز، در جستار گیاهخواری از دیدگاه دانش تغذیه ، صحبت کامل انجام شده است و می توانید به آن مراجعه کنید!

 

کلوب دات کام
کلیه محتوای این سایت توسط کاربران درج شده است و کلوب دات کام هیچ مسئولیتی نسبت به آن ها ندارد.