userinfo close

  ,

زبان آموزان ژاپنی


japanese

تاسیس: 12 خرداد 1385  پروفایل کلوب
مدیر کلوب: حسین کشاورز - معاونان
 
حسین کشاورز , 6hossein6
حسین کشاورز - 10:54 1390/01/21

مقایسه رفتار مردم ژاپن در زلزله 9 ریشتری

مقایسه رفتار مردم ژاپن در زلزله 9 ریشتری
گزارش‌هایی درباره زلزله ژاپن منتشر شده است مبنی بر این كه دنیا در حال تحسین آرامش و متانت مردم زلزله‌زده این كشور است
18565_364.jpg

زلزله‌های بسیاری در دیگر جاهای دنیا روی داده است. با ریشترهای گوناگون و پایین و بالا. در كشور خودمان هم زلزله زیاد می‌آید. شدیدترین آن در همین اواخر زلزله بم بود. كشته‌های بسیاری داد و ویرانی‌های فراوان كه البته هنوز هم همه آن ویرانی‌ها ساخته نشده و آثاری نه چندان كم از ویرانه‌های زلزله بم باقی است. طبق گفته‌ رئیس‌جمهور دولت پیشین قرار بود آن ویرانی‌ها و آثار زلزله تا پایان دوران ریاست جمهوری ایشان ساخته شود و «بم» از روز اولش هم بهتر ساخته شود.

اما اینگونه نشد و البته پس از آن هم هنوز آنگونه كه باید، نشده است. اما این پیش‌ درآمدی برای داستان دیگری است. داستانی كه اگر واقعیت داشته باشد و به حقیقت پیوسته باشد. هم مایه تعجب و شگفتی است و هم تحسین برانگیز است.

گزارش‌هایی درباره زلزله ژاپن منتشر شده است مبنی بر این كه دنیا در حال تحسین آرامش و متانت مردم زلزله‌زده این كشور است.

دلیل این تحسین و ستایش به خاطر چند رفتار دور از انتظار است. شاید هم درستش همین باشد شاید هم نباید بگوییم رفتار دور از انتظار!
به چند نمونه از این رفتارها توجه كنید؛

1. صف‌های منظم برای دریافت آب و غذا توسط مردم زلزله‌زده تشكیل می‌شود كه بر اساس گزارش‌های رسانه‌های گوناگون هیچگونه رفتار زننده و خشن از سوی مردم دیده نشده است.
2. از همه مهمتر غارت و تجاوز و تعدی پس از زلزله سهمگین ژاپن از سوی مردم دیده نشده است.
3. مردم منطقه زلزله‌زده ژاپن تنها اقلام مورد نیاز روزانه‌ خود را تهیه می‌كنند و تلاش ندارند كه آذوقه انبار كنند.
4. نكته جالب توجه دیگر این كه رستوران‌ها 30 تا 50 درصد قیمت غذاهای خود را كاهش داده‌اند تا مردم توان خرید داشته باشند و ... بسیاری موارد دیگر.

همانگونه كه گفته شد زلزله و حوادث طبیعی در بسیاری از كشورهای دنیا روی داده است، اما تا به حال اینگونه رفتارهای اخلاقی و انسانی گزارش نشده بود. زلزله هائیتی و توفان و سونامی در جنوب آمریكا نمونه‌های بارزی است كه می‌توان از آنها نام برد. در این حوادث بازماندگان به غارت و قتل پرداختند و اموال كشته‌شدگان را ربودند، به حریم دیگران تجاوز كردند،‌ به فروشگاه‌های شهر یورش بردند و به غارت پرداختند و ...

پرسش اساسی در این موضوع این است؛ چرا رفتار مردم ژاپن اینگونه است، اما در برخی كشورها كه حوادث مشابهی روی می‌دهد آن‌گونه؟!

شاید برخی خوششان نیاید كه بگوییم در كشور ما نیز هنگام وقوع زلزله در بم رفتارهای ناهنجاری از سوی برخی صورت گرفت. اما واقعیتی است دردناك كه نیازمند بازشناسی و موشكافی دارد.

فرهنگ و تمدن و آموزه‌های دینی ما بسیار غنی‌تر و فراتر از فرهنگ و تمدن و آیین مذهبی كشوری همچون ژاپن است. پس چرا اینگونه تفاوت فاحش تا به این حد؟!

عوامل بسیاری در این امر دخیل است. نخستین و مهمترین عامل آموزش و فرهنگ‌سازی از زمان كودكی- خودساختگی و باورپذیری مردم و حس مسئولیت. ما نیز در زمان نه چندان دور جلوه‌های بسیار بزرگی از این رفتار اخلاق‌مدار و انسانی و اسلامی را در زمان دفاع مقدس داشته‌ایم. آن فرهنگ دوران دفاع مقدس اگر ادامه پیدا می‌كرد بسیاری از چیزها هم ‌اكنون در ایران اسلامی ما بهتر و هنجارتر بود. برای رسیدن به آن دوران اخلاق و انصاف كمی همت مردم و مسئولین را می‌طلبد. نویسنده :محمد صفری - سیاست روز

 منبع :

hamseda.ir

ارسال کننده : ساااجده

99
کامنت بنویسید...
کلوب دات کام
کلیه محتوای این سایت توسط کاربران درج شده است و کلوب دات کام هیچ مسئولیتی نسبت به آن ها ندارد.