userinfo close

  ,

دخترهاو پسرهای شهسواری


dokhtarhavapesarhayeshahsavar

تاسیس: 2 اردیبهشت 1384  پروفایل کلوب
مدیر کلوب: صابر مجد - معاونان
توجه کنید ******* در صورت استقبال و پاسخ پر تعداد و قابل قبول به بحث های ایجاد شده ******* به شما ام ادامه »
توجه کنید ******* در صورت استقبال و پاسخ پر تعداد و قابل قبول به بحث های ایجاد شده ******* به شما امکانات خاص تعلق میگیرد .مثلا : جایزه و عضویت در سایت های مختلف و ... فعالیت از شما === امکانات از ما
 

عنوان مقاله

  عنوان مقاله بروز رسانی
1
4 مرداد 1390
2
3 مرداد 1390
3
3 مرداد 1390
4
3 مرداد 1390
5
2 مرداد 1390
6
2 مرداد 1390
7
2 مرداد 1390
8
26 تیر 1390
9
18 تیر 1390
10
10 تیر 1390
پگاه پ , parmidaaa
پگاه پ - 16:03 1390/05/2

باغهای ایران در فهرست میراث فرهنگی جهان


باغ شاهزاده ماهان كرمان

در این باغ دو بنا ساخته شده است: سر در ورودی در بالای باغ و ساختمان شاه‌نشین که هر دو بنایی دو اشکوبه هستند. حمام کوچک و اتاق‌هایی نیز در دو سوی این بناها ساخته شده‌اند. این باغ در۴ کیلومتری شهر ماهان در بستر کویر و در دامنه کوه‌های تیگران واقع شده‌است. قرارگیری باغ بر کوهپایه‌های جوپار و امکان آبیاری آن از قنات تیگران، که از این ارتفاعات تغذیه می‌‌شود، موقعیت طبیعی مساعدی را برای باغ شاهزاده بوجود ‌آورده‌است. این باغ یکی از زیباترین باغ‌های تاریخی ایران است که احداث آن در اواخر عصر قاجار در دوران یازده ساله فرمانفرمایی عبدالحمید میرزا ناصرالدوله (١٢٩٨تا ١٣٠٩ ه. ق) شروع شد و با مرگ وی ساخت آن ناتمام ماند. محل استقرار باغ شازده در نزدیکی مقبره "شاه نعمت الله ولی" و دیگر باغ‌ها ومقبره‌های تاریخی دوره صفویه در این منطقه است.


باغ عباس آباد بهشهر

این باغ بخشی از مجموعه تاریخی عباس‌آباد بهشهر بوده و بر فراز ارتفاعات البرز در روستای علی تپه در دل جنگل‌های انبوه مازندران قرار دارد. از آنجائیکه مادر شاه عباس بهشهری بود، وی این شهر را پایتخت تابستانی خود کرده و کاخ‌ها و عماراتی را در آن بنا نهاد. معماران دوره صفوی با احداث باغ به روش پلکانی و مطبق یکی از بی‌نظیرترین باغ‌های ایرانی را که از سویی به دریا و از سوی دیگر به جنگل دید دارد، بنا نمودند.



باغ فین كاشان

ساختمان باغ فین به دوران شاه‌عباس اول (۹۹۶-۱۰۳۸ه‍. ق) نسبت داده شده، ولی برخی منابع تاریخی قدمت آن رابه دوران فرمانروایی آل‌بویه می‌رسانند، گرچه از این دوران شواهدی در دست نیست. بنای کنونی باغ فین در دوره صفویه بنیان‌گذاری شده و در دوره‌های زندیه و قاجاریه بخش‌هایی به آن ملحق شده است.

این باغ شامل قسمت‌های مختلفی از جمله عمارت سردر، کوشک صفویه، کوشک قاجاریه، حمامهای صفویه و قاجاریه، موزه ملی و خلوت کریم خانی است. این باغ شامل قسمت‌های مختلفی از جمله عمارت سردر، کوشک صفویه، کوشک قاجاریه، حمامهای صفویه و قاجاریه، موزه ملی و خلوت کریم خانی است. در طراحی این باغ آب نقشی اساسی داشته و به صورت روان، فورانی، جوششی و راکد مفهومی خاص را تداعی می‌کند. این باغ از آب چشمه سلیمانیه فین کاشان مشروب می‌شود که از بن صخره‌هایی به نام کوه دندانه و شکاف تخته سنگ‌های معدن گچ و آهک واقع در شش کیلومتری غرب کاشان از زمین می‌جوشد. باغ فین نمادی کامل از معماری باغ‌های ایرانی است. مهمترین گیاهان باغ فین درخت سرو و درخت چنار هستند که اغلب آنان بین ۱۰۰ تا ۴۷۰ سال قدمت دارند. طی سال‌های گذشته تعداد بیشماری از درخت‌های تاریخی این باغ خشک شده و از بین رفته‌اند.

باغ دولت آباد یزد

این باغ در اواخر دوره افشاریه و در سال ۱۱۶۰ توسط محمدتقی خان بافقی که به خان بزرگ معروف بوده، احداث شد‌ه‌است. جهت آبیاری آن قناتی به طول ۶۵ کیلومتر آب را از مهریز به یزد و محل کنونی باغ دولت آباد می‌رسانده است. در یکی از اتاقهای بنای اصلی بادگیر معروف دولت آباد قرار دارد که با ارتفاع ۳۳ متر از زمین بلندترین بادگیر از نوع خویش است.

این باغ با وسعتی بیش از ۴۵ هزار متر مربع در بستری کوهستانی قرار دارد. باغ اکبریه بیرجند متشکل از دو بنا است که قدیمی‎ترین آن اواخر دوره زندیه احداث شده‌است. این باغ به عنوان محل سکونت، پذیرایی و انجام امور دیوانی مورد استفاده قرار می‌‌گرفته به طوری که در لهجه محلی به "کلاته سرکار امیر" شهرت داشته است.

باغ اكبریه بیرجند

این باغ با وسعتی بیش از ۴۵ هزار متر مربع در بستری کوهستانی قرار دارد. باغ اکبریه بیرجند متشکل از دو بنا است که قدیمی‎ترین آن اواخر دوره زندیه احداث شده‌است. این باغ به عنوان محل سکونت، پذیرایی و انجام امور دیوانی مورد استفاده قرار می‌‌گرفته به طوری که در لهجه محلی به "کلاته سرکار امیر" شهرت داشته است.



باغ ارم شیراز

این باغ در دامنه کوه آسیاب سهتایی قرار داشته و چند کیلومتر تا کوه معروف بابا کوهی فاصله دارد. تاریخ بنای آن به درستی مشخص نیست، ولی باغ ارم در سفرنامههای قرون دهم و یازدهم هجری توصیف شده و بنای آن به دوره سلجوقیان نسبت داده می‌شود.این باغ دارای تنوع فراوانی بوده و و گیاهان بسیاری از نقاط مختلف جهان در آن کاشته شده است. هم اینک باغ گیاهشناسی ارم به عنوان مرکز تحقیقی در اختیار دانشگاه شیراز می‌باشد.

عمارت مرکزی این باغ محلی بودهاست برای استراحت در روزهای گرم تابستان. در بالای عمارات باغ ارم هلالی‌های زیبایی ساخته شده که در اصطلاح معماران محلی فارس به آن "سنتوری" می‌‌گویند. روی هلالی‌ها تصاویری از ناصرالدین شاه قاجار، داستان هایی از فردوسی و نظامی و ادبیات کهن فارسی کاشیکاری شده است.


باغ چهلستون اصفهان

این باغ با مساحتی حدود ۶۷۰۰۰ مترمربع در دوران سلطنت شاه عباس احداث شده‌و نیم قرن پس از آن در دوران سلطنت شاه عباس دوم ساختمان آن با احداث تالار آیینه، ایوان چوبی و ایوان‌های دو طرف تالار تکمیل شده‌است، به‌طوری که از آن به عنوان کاخ تشریفات و پذیرایی استفاده می‌شده‌است.

این باغ به علت انعکاس ستون‌های بیست گانه تالار در حوض مقابل عمارت به چهلستون مشهور شده ‌است.
99
کامنت بنویسید...
کلوب دات کام
کلیه محتوای این سایت توسط کاربران درج شده است و کلوب دات کام هیچ مسئولیتی نسبت به آن ها ندارد.