userinfo close

  ,

آذربایجان


azerbaijanclub

تاسیس: 14 بهمن 1383  پروفایل کلوب
مدیر کلوب: آذربایجان آذربایجان - معاونان
اؤنجه عضو اول ایكینجی سی امتیاز وئر اوچونجوسو بحث لره قاتیل تورك دیلیمیزین و آذربایجانین حورمتین ساخ ادامه »
اؤنجه عضو اول
ایكینجی سی امتیاز وئر
اوچونجوسو بحث لره قاتیل
تورك دیلیمیزین و آذربایجانین حورمتین ساخلا.
یولداشلارینیدا بورا چاغیر.
آذربایجان ایندی بیزی سسلیر.
*یاشاسین آذربایجان*
 
مشه قوربان کیشی    , gurban_kishizade

ما و رسانه های مركز - آراز اؤزگور

 

ما و رسانه های مركز - آراز اؤزگور

 

دوشنبه 13 تیر 1390 – 4 جولای 2011

 

تحلیل عملكرد رسانه های مركز نسبت به مسایل آزربایجان و به طبع آن واكنشی كه نسبت به این نوع عملكرد از طرف فعالین و رسانه های منطقه ای آزربایجان می تواند صورت بگیرد، كمك شایانی به شناخت واقعیات نیروهای سیاسی مركز نشین خواهد نمود و از طرفی باعث می شود اعتماد مردم نسبت به رسانه های منطقه ای به دلیل پرداختن به منافع اقتصادی و اجتماعی منطقه بعنوان تنها حامی صادق، بیشتر جلب شود.

آنچه كه بعنوان رسانه های منطقه ای در آزربایجان اطلاق می شود، مطبوعات، هفته نامه ها و مجله ها و سایتها و وبلاگ های اینترنتی هستند كه می توانند بعنوان یك مجموعه واحد و طی یك سیاست مشترك اولویت ها و ضروریات منافع امروز آزربایجان را تحت پوشش قرار دهند.چرا كه یكی از عوامل تاثیر گذاری یك خبر و تحلیل، سطح پوشش و تكرار آن در ذهن خوانندگان است. تعیین این اولویت ها و تلاش برای یكپارچگی در اصول كلی با وجو اختلاف نظر ها در رویكردها در مسایل جزیی در نزد رسانه های منطقه ای آزربایجان از نظر نگارنده ، جزو ملزومات امروز آزربایجان است.

نگاهی به عملكرد رسانه های مركز نشین نشان می دهد كه فارغ از دسته بندی ها و موضع گیری های سیاسی مختلف، عنصر مشترك همه آنها تورك ستیزی، بزرگ نمایی و درج اخبار دروغ نسبت به جمهوری آزربایجان شمالی و اصرار بر تبیلغ تاریخ دروغ و دست ساز شوونیزم فارس در مورد تاریخ و گذشته آزربایجان است. جای تعجبی ندارد وقتی می بینیم كه دیگر شعارهای به اصطلاح روشنفكران مركز نشین تاثیری بر نخبگان و مردم منطقه آزربایجان ندارد. چرا كه وقتی روزنامه های تحت حمایت آنها نسبت به اصول حقوق بشر خواهی و دمكراسی سلیقه ای عمل می كنند، اعتماد به صداقت گفتارشان به وجود نمی آید.  بعنوان نمونه بارز سكوت همه این رسانه ها در روز جهانی زبان مادری و عدم درج اخبار و مقاله در این خصوص مثال بارز این مساله است. عدم پوشش اخبار مربوط به وضعیت دریاچه اورمیه بعنوان خطر زیست محیطی منطقه ای كه ابعاد آن هنوز به روشنی درك نشده است از دیگر مسایلی است كه ما را هر چه بیشتر از این رسانه ها رویگردان می كند.

در ادامه، عملكرد دو نمونه از این رسانه ها را با رویكردی سیاسی تقریبا" متفاوت می آوریم.

سایت تابناك ، با رویكرد سیاسی مشخص خود و جریانی كه وابسته به آن است، با وجود تغییر مواضع سیاسی در برهه های مختلف، همواره درج اخبار دروغ مربوط به جمهوری آزربایجان شمالی و بزرگنمایی كردن موضوعات خاص را در راس فعالیتهای رسانه ای خود دارد.به جز چند ماه گذشته كه بازار ترویج مكتب ایرانی نیز داغ بود، سایت مذكور با وابستگان امت گرای دیروزش ،مقالات متعددی در تمجید كوروش و فرودوسی و هر آنچه كه از آن بعنوان عناصر تاریخی و فرهنگی گفتمان فارسی سراغ داریم،منتشر می كرد.

روزنامه شرق نیز از جمله رسانه هایی است كه با رویكرد به اصطلاح روشنفكرانه و اصلاح طلبانه مطالب ضد توركی همواره در میان صفحاتش به چشم می خورد.تقریبا" در هر بازه زمانی یك هفته ای این مطالب گاه به تخریب مستقیم و انكار واقعیات مسلم تاریخی و فرهنگی آزربایجان اختصاص دارد و گاه به طور غیر مستقیم به بیان و تكرار رویكرد شوونیزم فارس نسبت به مسایل آزربایجان است.رویكرد این روزنامه نسبت به پوشش دادن وضعیت سیاسی و اقتصادی توركیه متاثر از نگاه خصمانه شوونیزم فارس است. درج مقالات خاص و غرض ورزانه در جریان سفر عبدا... گل به تهران در بهمن 89 نمونه این رویكرد است.

این روزنامه در شماره 1276 خود مورخ 1تیر 90 به بهانه اینكه جمهوری آزربایجان شمالی قصد دارد بنای یادبود نظامی گنجوی را ثبت جهانی كند، پیرو ادعاهای مضحك شوونیزم فارس به این مطلب كه كشورهای منطقه قصد مصادره مفاخر فرهنگی ایران زمین را دارند،‌پرداخته است!!!

بماند كه در طول حداقل هزار سال گذشته از آن چیزی كه به عنوان جغرافیایی سیاسی ایران نام می برند، تنها عنصر تورك حاكم مسلط بود و فارسی شعر گفتن یك شاعر هیچ گاه دلیلی بر تعلق او به دولت-ملت ساختگی رضا پالانی نیست كه عنصر فارسی را برابر با ایرانیت قرار داده است!!!

اینكه چرا شاعران منطقه در آن دوران به فارسی شعر گفته اند به كرات توسط نخبگان و نویسندگان آزربایجانی توضیح داده شده است و مقالات متعددی در این زمینه منتشر شده است  مضافا" خود نظامی بهترین ادله را بر هویت خود داده است:

 

پدر بر پدر، مر مرا تورك بود                            به فرزانگی هر یكی گرگ بود

 

در پایان، با توجه به وجود سیاست ضد توركی موجود در رسانه های مركز، آنچه كه ضرورت امروز آزربایجان به شمار می رود، تشخیص اولویت ها و نیازهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آزربایجان و پوشش دادن در رسانه های منطقه ای است. آگاهی مردم منطقه از اخبار و برقراری ارتباط با آنها و انعكاس و پیگیری مطالبات مختلف مردم از فعالیتهای مهمی است كه رسانه های منطقه ای بایستی در نظر داشته باشند و همبستگی و ایجاد شبكه رسانه ای نیز از ضروریاتی است كه شاید تا كنون نسبت به آن غافل بوده ایم و از این حیث متضرر شده ایم.

 

 

99
کامنت بنویسید...
کلوب دات کام
کلیه محتوای این سایت توسط کاربران درج شده است و کلوب دات کام هیچ مسئولیتی نسبت به آن ها ندارد.