userinfo close

طبقه بندی سوال ها

سرویس های کلوب دات کام
تجارت و پول
مراجع و تحصیلات
علوم
جامعه ، قوانین
ورزش و تفریح
کامپیوتر و رایانه
الکترونیک و دیجیتال
سلامتی
خانه و خانواده
مذهبی
زیبائی و آرایش
حمل و نقل و ماشین
حیوانات خانگی
بارداری و والدین
علوم اجتماعی
جامعه و فرهنگ
سفر
اماکن سیاحتی زیارتی
هنر و سرگرمی

گروه متخصصان تربیتی

» مدیر گروه
  • سخن اَشنا , sokhanashna
» اعضای گروه
  • پاسخگوی  اخلاق و تربیت , p_akhlaghi
  • پاسخگوی اعتقادی   , p_eteghadat
  •  پاسخگوی قرآنی , p_qurani
  • تاریخی پاسخگوی تاریخی , p_tarikhi
  • علی روحانی , rohane
  • ذی طوی  , zitova313
  • پاسخگو دینی , pasokhgar

مشخصات سوال

رامین ر , ramin1turk
13 بهمن 90 - 17:31
آیا خندادن و شاد کردن مردم ثواب و پاداش اخروی دارد؟
اطلاعات بیشتر : منظورم از طریق جک های قومیتی نیست.

تاریخ ایجاد سوال : 13 بهمن 90 (17:31)
تاریخ بسته شدن سوال : 28 بهمن 90
تعداد بازدید :157
تعداد پاسخ ها : 7
طبقه بندی : مذهبی » تربیتی

- این سوال منقضی شده است. و بهترین جواب توسط رای کاربران انتخاب شده است.
  • ایجاد علامت
بهترین پاسخ
جواد تک و تنها , javadtakotanha
90/11/13 (18:04)
امام صادق(ع) به عبدالله بن جندب می فرماید
«یابن جندب من سره ان یزوجه الله الحورالعین و یتوجه بالنور فلیدخل على اخیه المؤمن السرور»; یعنى پاداش كسى كه در این دنیا برادر مؤمنش را شاد كند این است كه در آخرت خداى متعال تاجى از نور بر سر او مى‏گذارد و همسر او را از حورالعین قرار مى‏دهد.

در این‏باره مرحوم كلینى روایتى را از امام باقر(ع) در كافى آورده است:
«ما عبدالله بشى‏ء احب الى الله من ادخال السرور على المؤمن‏»; یعنى خداى متعال عبادت نشد به چیزى كه محبوب‏تر باشد نزد او از آن‏كه سرورى در قلب مؤمن وارد كند.

در بعضى از روایات براى این‏كه مردم به شاد كردن برادران ایمانى‏شان تشویق شوند، چنین آمده است: كسى كه مؤمنى را شاد كند تنها یك شخص را شاد نكرده بلكه ما اهل بیت(ع) را نیز شاد كرده است و كسى كه ما را شاد كند، پیغمبر خدا(ص) را شاد كرده است

  • .50%

دیگر پاسخ ها

هانیه   , 2882
1.    90/11/14 (15:43)
شاد کردن خدا به شاد کردنه دل بنده خداست

بخاطر همینه که خدا توی قران گفته که از حقه خودش میگذره ولی از حقه بندش نمیگذره

وقتی بندش ازمون راضی باشه خودشم راضیه .یه وقت یه کارهای کوچیک هست که اصلا به چشم نمیان ولی خیلی مهمن .

فکر کنم شاد کردنه دلی بهتر از ساعتها عبادت باشه

شاد باشی و شاد زندگی کنی

  • .0%
علی اردیبهشتی , ozvjadid
2.    90/11/16 (08:45)
سلام
دوست من عزیزانی كه پاسخ دادن كامله جوبشون
ولی میخواستم بگم شاد كردن هر كسی نه و به هر طریقی نه.
دل مومن را شاد كردن بسیار ارزشمند و از اون بهتر ،بسیار لذت بخشه.

  • .25%
محمد حسن دیانت فر , diyanatfar
3.    90/11/17 (11:52)
شادیو مزاح و مطایبه اگر به حد افراط نرسد و مشتمل بر حرام مانند غیبت و آزار مؤمن نشود، خوب و ممدوح است. امام صادق علیه‌السلام فرمود: هر مؤمنی در او حالت مزاح هست .
رسول خدا صلی اله علیه بدین منظور كه مردم را شاد سازد، شوخی می‌كرد.(1)

پی نوشت ها:
1. مصطفی حسینی دشتی، معارف و معاریف، ج 6، ص 556.

  • .0%
سید موسوی , moosavirad
4.    90/11/18 (21:23)
همان طور که دوستان گفتند شاد کردن دل مومن ارزش زیادی دارد و در روایات زیادی به آن تاکید شده است.
اما باید توجه کرد که خیلی اوقات ما برای شاد کردن دیگران از کارهای سبک یا شوخی های نامناسب استفاده می کنیم و یا این که اوقاتمان را کاملا به بطالت و بیهودگی می گذرانیم و گمان می کنیم که کارمان خوب است.
خلاصه این که همان قدر که شاد کردن دل مومنان ارزش دارد، پرهیز از بطالت عمر و شوخی های نابجا اهمیت دارد.

  • .0%
تاریخی پاسخگوی تاریخی , p_tarikhi
5.    90/11/20 (22:12)
با عرض سلام و ادب

از جمله کارهایی که در فرهنگ اسلام والایی دارد و توصیه فراوانی به آن شده و صاحب شریعت پاداشی بس بزرگ برایش در نظر گرفته «ادخال سرور» در قلب مومن است.
در روایتی امام باقر(علیه‌السلام) می‌فرماید: «إِنَّ أَحَبَّ الْأَعْمَالِ إِلَى اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِدْخَالُ السُّرُورِ عَلَى الْمُؤْمِنِ»(1)؛ به درستی که محبوب‌ترین اعمال نزد خدای متعال \"ادخال سرور\" در قلب مومن است .

در روایتی دیگر فرمودند: «مَا عُبِدَ اللهُ بِشَیْ‏ءٍ أَحَبَّ إِلَى اللهِ مِنْ إِدْخَالِ السُّرُورِ عَلَى الْمُؤْمِنِ»(2)؛ خداوند به چیزی محبوب‌تر از ادخال سرور در قلب مومن عبادت نشده است.

رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) ارزش این کار را برابر با مسرور کردن خدا و رسولش دانسته و می فرماید: مَنْ سَرَّ مُؤْمِناً فَقَدْ سَرَّنِی وَ مَنْ سَرَّنِی فَقَدْ سَرَّ اللَّهَ.(3)

در ارزش و اهمیت و ثواب فوق العاده این کار حرفی نیست عمده سخن در معنا و مصادیق کارهایی است که منجر به «ادخال سرور» می شود.

به گمان برخی معنای این واژه، به خنده انداختن دیگران است و همین پندار شایع و نادرست باعث شده تا بسیاری برای رسیدن به ثواب این کار، دست به خنداندن دیگران بزنند.

«ادخال سرور» به این معنایی که آنها پنداشته اند با بخشی از روایات ما سر ناسازگاری دارد. به این روایت توجه کنید:
روزی امیرالمومنین(علیه‌السلام) به همراه عده ای از یارانش از مسیری عبور می کرد. شخصی از راه رسید و عبا از دوش حضرت برداشت و فرار کرد. همراهان حضرت از پی او دویدند و در نهایت او را به همراه عبا تسلیم حضرت کردند.

امام علی(علیه‌السلام) با اشاره به آن فرد از همراهانش پرسید که او کیست؟ عرض شد: این فرد دلقکی است که با کارهایی از این قبیل مردم مدینه را می خنداند و موجبات شادی آنها را فراهم می کند. حضرت بی توجه به آن شخص فرمود: به او بگویید خدا روزی دارد که در آن روز اهل کارهای بیهوده و باطل می‌فهمند که دستشان خالی است.(4)

اگر «ادخال سرور» به همان معنایی بود که بین ما شایع است حضرت می بایست از کار آن مرد تقدیری شایسته به عمل می آورد؛ ولی می بینیم او را حکیمانه مورد سرزنش قرار می دهد.

امام صادق(علیه‌السلام) فرمود: خداوند به حضرت داود علیه‌‌السلام وحی کرد همانا اگر بنده ای از بندگان من حسنه ای را به درگاه من بیاورد من بهشتم را بر او مباح می کنم. حضرت داود علیه السلام پرسید: پروردگارا! آن چه کار خیری است؟ [که چنین پاداشی دارد؟] خداوند متعال فرمود شاد کردن دل بنده ای از بندگان مؤمن من ولو با دادن یک دانه خرما به او.

پس «ادخال سرور» در قلب مومن به معنای خنداندن او نیست بلکه خندیدن حالتی است که گاهی در پی سرور قلبی در چهره کسی پدیدار می شود.

از مجموع روایاتی که در این باره به ما رسیده است به دست می آید که معنای «ادخال سرور»، شاد کردن دل مومن است؛ آن هم از راهی که شرعا حرام نباشد.

امام حسین(علیه‌السلام) از نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) روایت می‌کند: أَفضلُ الأَعمالِ بَعدَ الصَلاةِ إِدخَالُ السُّرُورِ فِی قَلبِ المُؤمِنِ بِمَا لا إِثمَ فِیهِ (5)؛ برترین اعمال بعد از اقامه نماز، شاد کردن دل مومن است؛ البته از طریقی که گناه در آن نباشد.

از این روایت استفاده می شود شاد کردنی در اسلام ارزشمند است که بر خلاف موازین شرعی نباشد و اگر مخالف بود ممنوع است و حرام؛ حتی اگر باعث خنده و به ظاهر شادی دل عده ای شود.

پی نوشتها:
1- الكافی، ج 2، ص 190
2- همان، ص 188
3- همان
4- امالی شیخ صدوق، مجلس39، ح6
5- المناقب، ج 4، ص 75 .

دوستان عزیز شما می توانید سوالات دینی خود را در كلوب مركز ملی پاسخگویی به سوالات دینی مطرح و از پاسخهای كارشناسان و متخصصین این مركز بهره مند گردید:

http://www.cloob.com/clubname/pasokh

  • .25%
الهام شامی  , bandari12
6.    90/11/25 (14:17)
بله به شرطی که به کسی توهین نشه .افترا نخوره مسخره نشه.باعث رنجش کس دیگه ای نشه

  • .0%
کلوب دات کام
کلیه محتوای این سایت توسط کاربران درج شده است و کلوب دات کام هیچ مسئولیتی نسبت به آن ها ندارد.